Страница 61 от 109 ПърваПърва ... 1151596061626371 ... ПоследноПоследно
Резултати от 901 до 915 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Вземи си обикновен Fujitsu/General/ или daikin

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

http://www.bulclima.com/bg/product/32-ash-9-ub.html за 1000лв. е това което търсиш

4. Member
    Тук е от
    Jun 2009

След доста време четене на темите в форума най-после дойде време да правя покупки на климатик.За едната стая вече взех един Daikin FTXS25G и впечатленията ми досега са повече от добри.Надявам се да останат такива и през зимните месеци тъй като климите ще се ползват главно за отопление.Дотук добре но за другата стая бюджета ми е малко по-скромен т.е. чудя се дали и малко по-евтин климатик ще свърши работа.
    Стаята е около 15м2 без нито една външна стена.Единственото неотопляемо помещение до нея е балкона но той е сравнително добре изолиран с 10см стиропор и 5камерна PVC дограма.Самата стая също има изолация на стената към балкона но другите стени са без изолация.Друг проблем е че съседите отдолу почти не се отопляват и пода е доста студен.
    Като модели съм се спрял на:
    http://www.bulclima.com/bg/product/1...erter-em-.html
    http://www.bulclima.com/bg/product/1...erter-em-.html
    Горе долу и това са парите които мисля да отделя.Въпроса е дали тези машини ще се справят в студеното време.Надявам се да предложите и други варианти за тези пари.
    Евентуално мога и да поотпусна бюджета до към 1600-1800лв с монтажа.За тази пара мога да сложа още едно Дайкин-че но честно казано ми се иска някаква друга марка просто защото обичам разнообразитето - може би някое Митсубиши или пък http://www.bulclima.com/bg/product/1...erter-em-.html
    Ами това е от мен.Надявам се да помогнете с избора че вече всичко ми се е омешало в главата и вече не мога да мисля

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Всичко изброено, без 9LGC, ще те топли безпроблемно! 9LDC, 9LCC - прекрасни климатици.
    FTXS25G - също. Еквивалентите на Тошиба и Мицубиши са по-скъпички, т.е. най-добрата им серия е към 1900 лв. Добре си се спрял, избирай от тези с уговорката, която ти казах.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Защо и как реши че 9LGC няма да го топли???

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Айдее... пак ли трябва лично да ти се обяснява нещо! Поразрови се малко, няма да се обосновавам всеки път за едно и също нещо. Човекът пита. Ти ще си слагаш ли климатик, по-специално 9LGC?!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Дааа...човекът пита...ти като си решил че трябва да отговариш,ще се обосноваваш естествено...иначе увисваш във въздуха...а и откога стана "специалист"...и то от тези които не обичат да ги питат...

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

За пореден път:
    От цялата серия LGC, само 9LGC е със сменен компресор, който е с много по-слаби параметри от тези, влагани в 9LDC и 9LCC. В 12LGC и нагоре, компресорът вече е добре познатият ни стар и изпитан модел от сериите LDC и LCC. И ако някой каже - новият компресор е по-добър, затова е и сменен - НЕ, не е така, намерете му модела и ги сравнете.
    Ядосах се, защото знаеш отговора, друг път си ме питал същото нещо.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Дали се ядосваш или не... въобще не ми пука..."Който не иска да го щипят, да не се хваща на хорото"-народна поговорка...
    Все пак не обясни защо 9LGC няма да стопли стая 15м2,която както разбирам е с добри показатели от към топлозагуби...

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Каквото имах да казвам го казах. Който разбрал - разбрал. Който се прави на недоразбрал, си е за негова сметка. Философ.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от Уикипедия
    Основни теми за философията са неща като съществуването, мисленето, познанието, истината, справедливостта, красивото.
    Ако приемем че в този спор аз търся истината и справедливостта, то нямам нищо против и да ме наречеш "Философ"...
    И сега кагато за Философа сме на едно мнение,би ли ни обяснил защо 9LGC няма да стопли стая 15м2 .

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Мерси за помощта.Явно ще се насоча към 9LCC модела освен ако междувременно не ми хрумне да дигна малко бюджета.
    @KonanVarvarina - Мисля че deian е искал да каже че 9LCC и 9LDC ще имат по-голям запас при ниски температури което без да съм експерт се вижда на пръв поглед. 9LGC е 10900 BTU а другите 2 са по 12 300 и освен това външното му тяло е с почти 10кг по-леко а това си мисля че също е от значение + това което каза deian за по-слабия компресор и вече е ясно какъв ще е избора ми

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Радвам се, че който е трябвало е схванал как точно седят нещата. Много добре си се ориентирал за всичко, pi0neer.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2007

pi0neer,това за компресора го чухме, распективно разбрахме защо deian предпочита другите два...не чухме защо 9LGC при номинал 3,2кВт отоплителна мощност няма да стопли стая 15м2.След като той сам твърди и ни убеждава(погледни замерванията му за изминалата зима) че инверторните климатици в нашите климатични условия т.е.нашата зима, работят на или около минималната си мощност...именно в този ракурс аз задавам няколко пъти въпроса...но явно или отговорът е много труден или е трудно да си признаеш,че си сгрешил...

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Само че той е със Санио,а не с LGC. Има балкан разлика в двата и най-вече в спадането на мощността при ниски температури.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 61 от 109 ПърваПърва ... 1151596061626371 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе