Точно инверторния климатик или по точно компресор имат доста по малък живот от обикновения
Точно инверторния климатик или по точно компресор имат доста по малък живот от обикновения
pe6oyank
Диндо е търговец и има субективни причини да напише подобен пост. А, ако го питаш него, ще ти препоръча Панасоник или МЕ. Да! Но, ако се поразровиш из форума, а и не само в този, ще видиш, че нещата не са никак розови, особенно що се отнася до Панасоник с изключение на някой доста скъпи модели, които май изобщо не се продават в България.
Самия той беше пуснал тема тук в която доста добре беше оплюл МЕ - имаше и снимков материал. Малко след това изтри всичките си постове в нея.
Във форума има доста обширна тема за Fujitsu. Можеш да се запознаеш с всичките плюсове и минуси на марката. Има всякакви други оплаквания, но не и от замръзнали машини.... просто имат желязна програма за разсрежаване!
Напоследак, като чета форума си мисля, че с изключение на Fujitsu LD серията нищо друго не си заслужава парите! Говоря за климатици произведени за европейския пазар. Звучи като реклама но... Това си е мое мнение, което не налагам на никого!
Е,моето LD си е китайче,ама досега ме топли без проблемНапълно съгласен с Jackas.Сори за спама.
Явно dindo се е скарал с внисителите на марката и не му ги продават та затова оплюва доста по качествена машина като цяло от panasonic и MHi които наистина напоследък са с доста оплаквания.
Аз затова минах на 100-волтов климатик. Просто от европейските нещо не можах да си избера.
MHI SRK-ZGX серията е страхотна, само дето спира доста честичко, което не е типично за инвертор.
ME FD-VA серията пак е страхотна, само дето минималното и отдаване е завишено до небесата и пак спира често.
Daikin FTXS-G серията също е добра, но COP не й е толкова висок, а и минималното отдаване също е завишено доста.
Panasonic си скапаха моделите (поне за нашия пазар) и човек и да иска да си вземе нещо хубаво, просто го няма тук.
Toshiba SKVP-E донякъде може би е един от най-добрите възможни варианти, ако шумовете за които се писа са били частен случай.
На Sanyo най-високия клас на 220V заслужава внимание, но заради политика на вносителя цената му е убийствена.
Fujitsu - народна машина със сравнително добри параметри на нормална цена. Има си и своите недостатъци.
И какво излиза накрая...
Онзи ден като стана въпрос за филтрите реших да ги измия лично (след 2г работа) жалко че не направих снимка да видите че нямаше прах дори и водата не потъмня. А пласмасовите части на климатика си бяха мръсни (леко) -ще кача жената да го забърше.Първоначално публикувано от vanko68
Снимката на вакуумната тръба съм предоставил по нагоре.
Fenko
Понеже каза, че нямаш проблем с парите, силно ти препоръчвам да разгледаш този сайт.
http://translate.google.com/translat...tm&sl=ja&tl=bg
Не знам какво е положението в момента, но половината от моделите ги имаше това лято в бг.
Лично аз се надявам на есен да се сдобия с Toshiba RAS-281SDR
Някой има ли наблюдения върху този модел LG K - 12AH.
п.п. Знам , че има и по-добри модели - интересуват ме мнения на хора които го притежават или са го монтирали.
Като цяло не е лош климатика за парите си перфектно размръзяване малко дълго но ако е в по малка стая това не е проблем,моите наблюдения от този модел не само 12-ки ами и 24 и т.н. зимата работят по добре от лятото.Малко са им калпави турбините шумни са и дават дефекти(разбиват се лагери втулки и т.н. и почват да тракат).Според мен за тези пари Midea12HRI е доста по добра инвестиция!
А знае ли някой що за климатици са това MITSUI ? Някой има ли наблюдения,впечатления...?
pe6oyank, да не си хазартен тип? Бягай от такива екзотично звучащи никому неизвестни марки.
Ако искаш евтино, вземи си Мидея или добър марков конвенционален.
Ако искаш скъпо - има много доказани марки.
Да ви споделя моя опит с един много качествен и оригинален Японски климатик CHOFU RA-1829SVXU това е модела който ползвам от 2 години . Като екстри има нагревател във външното тяло и платката е залята със силикон за да е устойчива на влага и се произвеждал за скандинавския пазар така каза продавача и наистина като се поразрових го открих в доста норвежски сайтове.Компресора е много мощен макс. отдава 9.9кВ двойно роторен . При мъгла и отрицателни температури външното тяло е чисто сухо .На месец по моя преценка консумира окло 40лв. Отоплява помещение от 48кв.м. Сайта на който има повече информация www.bgclima.com
Благодаря! Наистина си падам малко хазартен тип! Прочетох линка дето ми го прати dgenov и бозата в главата ми стана още по-мътна! Поне разбрах кои са хубавите компресори: Тошиба и Санио! Или пък не?..................