Страница 38 от 109 ПърваПърва ... 2836373839404888 ... ПоследноПоследно
Резултати от 556 до 570 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Цитат Първоначално публикувано от InternetZombie
    Някой има ли инфо за онези, климатични системи, с които се отопляват цели апартаменти и къщи?
    Кое е некоректното от моя страна за линковете които съм посочил.Или тези системи се използват за нещо друго?
    Човека говорил за въздуховоди...,а дали има байпасни връзки при него, задвижка с управление по температура.
    "Не се върти един и същи въздух,защото си има смукателна и нагнетателна вентилация с байпас,като съотношението на свежия въздух се регулира от 0 до 100 %."При 0% какъв въздух въртиш? При 100% пресен въздух как се върти електромера?
    " Като си цопнеш сплитовете или VRF да не би миризмата от готвенето и цигарите да изчезва?" Не изчезва, ама не се разнася из всички стаи.Защо не му кажеш, че трябва да поддържа по ниско налягане на въздуха във тоалетната и кухнята за да няма миризма, а това става пак с вентилатари, а те не искат да работят без да харчат ток?
    "Това е главния начин точно в САЩ,Канада и Израел." Да но до средата на 70те години на 20 век.Вече ползват от типа на Vitocal 300 WW / аз още чакам коментара ти за тях, като на специалист /.
    А дали апартамента му е 100 или 60 квадрата не съм ясновидец.Интереса към VRF системите е много голям, стига да може клиента да си го позволи.

2.  

3. Тук е от
    Jul 2008

Здравейте, искъм да си взема климатик за отопление, но не знам какъв.
    Днес се разходих до Техномаркет и видях така горе-долу цените на климатиците, не че имам големи възможности-1000 лв. с монтажа.
    Добър вариянт ли е инверторният климатик Панасоник CS/CU-UE12HKE, имайки предвид, че ще се ползва само за отопление той в момента е на промоция 869 лв. без монтаж.
    Какво бихте ме посаветвали да си взема и от каде.
    Благодаря предварително

4. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Бре тоя панасоник поефтинял колкото инверторна мидея .

5. Member
    Тук е от
    Mar 2008

с тоя Панасоник после ще трябва и при промоцията на духалките да ходиш...., май Смядово ги спряха туй радиаторите, а бяха почти толкова добри.... Еееей, убава техника си имахме, ама нейсе....

6. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Недей, баце, по-добре недей. Тоя Панасоник е таралеж в гащите. Единствено може да охлажда. За отопление не разчитай, каквото и да ти говорят в ТехноМаркет просто не им вярвай. Сега така и така зимата минава, изчакай, събери още 400 лева и си купи Фужицу 12LGC. Ти в какво помещение ще го слагаш климатика, Басон?

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от imarh
    Трябват ми два климатика. Един 7ца/20ка и един 12ка/35ца. Интересуват ме конкретни модели до сума общо 3000 лв. без монтажа. Приоритети:

0. Да са от марките предлагани от: http://www.paragon-ear.com/bg/products
    1. Изключително надеждни и безпроблемни климатици
    2. Икономични (коп>4 за големия, коп>5 за малкия, ниски минимални мощности)
    3. Тихи
    4. Екстри - прахо/алерго/бактериални и т.н. филтри, power и нощен режим
    5. Цена
    Изискванията ти се покриват единствено от Toshiba RAS-B10SKVP-E и Toshiba RAS-B13SKVP-E, но не се вместваш в цената.
    Ще се обоснова защо останалите модели не отговарят на изискванията:
    1) Mitsubishi Electric - FD серията не отговаря на изискването ти за ниска минимална мощност, а GC серията пък за високия COP.
    2) Mitsubishi Heavy на хартия имат идеалните за теб климатици, но ниската минимална мощност поради неизвестна засега причина не е налице.
    3) Daikin нямат малък модел с COP>5, а и минималните им мощности са високички.
    4) Sanyo далеч надхвърлят бюджета ти... поне тези на 220 V.
    5) Fujitsu - ако леко занижиш критериите, можеш да си вземеш добри климатици на сносна цена. Имат ниска минимална мощност, но не покриват изискванията ти за COP. Например 09LD и 12LD.

Има 100-волтови модели, които отговарят на критериите ти и ще се вместиш в цената, но преценката си е твоя.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от bason
    Здравейте, искъм да си взема климатик за отопление, но не знам какъв.
    Днес се разходих до Техномаркет и видях така горе-долу цените на климатиците, не че имам големи възможности-1000 лв. с монтажа.
    Добър вариянт ли е инверторният климатик Панасоник CS/CU-UE12HKE, имайки предвид, че ще се ползва само за отопление той в момента е на промоция 869 лв. без монтаж.
    Какво бихте ме посаветвали да си взема и от каде.
    Благодаря предварително
    Защо не отскочиш до "Интерсервиз - Узунови" и не си вземеш този модел Sharp AY-XP 12FR дават го без оскъпяване в рамките на 1г.
    Гледам, че си събрал и пари, с които можеш да участваш като първоначална вноска и за няколко месеца ще си го изплатил.Машината е японска и е с отлични показатели, аз съм много доволен.

10. Тук е от
    Feb 2009

Панасоник са добри машини,но не и този сакат модел от 800 лв/че Мидеята е на тази пара/.Погледни и помисли,защо другите Панасоници 12ски са с по 400-600 лв повече.По-добре си вземи добра конвенционалка за тези пари или посъбери повече за по-добър модел.Едни познати се набутаха с YW конвенционален в по-голяма стая,а той с характеристиките на Мидея 9ка и що не топли.Панасоник са добри,но не всичките им модели.Тук има тема за тях-разгледай я.

11. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Здравейте на всички,
    от доста време чета мнения и теми в този бих казал повече от полезен форум, но това донякъде взе и да ме обърква, защо докато се "навия" за нещо, започвам да се саморазубеждавам. Това е и причината да се регистрирам и помоля за помощ.

[img width=800 height=524]http://img70.imageshack.us/img70/3834/53376200.jpg[/img]

Това е стаята, както виждате изложението е югозападно, терасата ще бъде затворена с ПВЦ дограма с КА-стъкло, парапета е от Ytong, изолацията на стената от външната част на стаята е около 6 см. Терасата и стаята ще си останат разделени, т.е. няма да ги свързвам. Отдолу има магазин, който се отоплява постоянно. Тази стена към терасата е единствената външна на апартамента. От двете страни на апартамента ми има детски стаи, в една от които се гледа едно малко дете, а в другата малко дете и няколко месечно бебе, т.е. отоплявани са добре. Апартамента е ново строителство (тухла), досега не е живяно там, когато се правят ремонти вътре се пушеше и се проветряваше редовно. Тази зима редовно правих замерване на температурата, и дори в най-студените дни (-10/-15) вътре в жилището температурата не падна под +14 градуса! Тук искам още веднъж да отбележа, че все още не съм затворил терасата, предполагам като го направя, това още повече ще вдигне температурата! С две думи казано наистина много топъл апартамент.
    След надявам се достатъчно подробното описание минавам директно към въпроса за климатика. Ще се използва за основно отопление, искам да е наистина качествена машина. Може би най-точно казано търся машина, която наистина да ми върши добра работа, и е с възможно най-добро съотношение цена-качество. Икономичноста не е никак за пренебрегване. Цената принципно не е проблем, но не бих искал да се разхищавам и да скачам на най-скъпото, при положение, че мога да спестя някой лев и той да бъде вложен в обзавеждане. Може би е важно да спомена, че апартамента е в Бургас, а тук дните с температура -15 градуса са наистина много много рядко.

Ще бъда наистина много благодарен на добре обосновани препоръки!

ПП. Доста фирми обиколих и сега си търся безпристрасно мнение, защото ми писна да се опитват да ми пробутат най-скъпото, и да ми обясняват как 18-ка ще е на границата да ме отоплява и .т.н.

Благодаря предварително!

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Как гледаш на предложение за 14-ка Нокрия AWHZ14LB? В момента може да се намери за 2400-2500 лв без монтаж.
    http://dekom.bg/?page=product_detail...ebf04d75df09c8
    Ако е много, ще предлагаме други.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ако търсиш съотношение цена-качество,вземай Фуджицу 12 LGC,цената в Деком падна на 1179 лв,което е невероятно за такъв климатик.А ако искаш нещо по-качествено и комфортно-подовите FVXS на Дайкин,но там цените са 1700 за 25ца ( 9ка) и 2000 за 35ца (12ка).
    Дидо,ще му е излишно мощен Нокрията,виж че при - 15 е било + 14° без отопление.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Nocria-та няма да му е голяма,но и ASYB 12 LDC ще му свърши работа.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

6 Квт за да повишиш температурата само с 5 гр не са ли множко,а и цената от 2500?

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

12LDC наистина също ще върши работата. 12-ка с по-висока мощност (LD, LCC на Fujitsu) или 14-ка добра марка. Онези приказки, че 18-ка ще е на ръба, ги остави, явно или не са те слушали какво си обяснявал, или искат просто да продадат нещо по-скъпо.

18. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Никой не спомена нищо за Дайкин. Какво мислите за FTXS35G? Има ли разлика м/у FTXS35G и FTXS35GT?

п.п. За Фуджицу/Дженерал бях чел някъде из форума, че пукат неприятно, явно неизползват особенно качествена пластмаса. Принципно ако този шум се получава само при вкл./изкл. на машината, а иначе са тихи - мисля че няма да ми е проблем

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 38 от 109 ПърваПърва ... 2836373839404888 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе