nako-bako,много се разчуствах от твоите лирически отклонения,но точно защото FD е един прецизен инвертор с високо минимално топлоотдаване в тази малка стая ще работи като он/оф.
nako-bako,много се разчуствах от твоите лирически отклонения,но точно защото FD е един прецизен инвертор с високо минимално топлоотдаване в тази малка стая ще работи като он/оф.
nako-bako, на моменти ми се струва, че си рекламно лице на Mitsubishi. Може да си просто фен, но в крайна сметка да бъдем реалисти. Хубав климатик, но преекспонираш качествата му, а и спестяваш недостатъците.
Мисля, че човекът заслужава да е наясно с всичко преди да направи избора си, а не после да дойде и да каже "абе защо така, нали беше иначе...".
Ако държиш на Мицубиши, едно GC20 или 25 би се държало по-добре от FD-то в тази стая. Най-отговорно го казвам.
Благодаря за идеите! Умувам и друг вариант - в хола подов Дайкин, а в стаята дали да не оставя нещата на конвекторно радиаторче. Не мисля че за 10 квадрата ще изгълта кой знае колко ток пък ще е по комфортно. Да не говорим че 1500 ще попълнят други дупки в бюджета. На Фуджитсуто плазменият филтър ми радва окото но и подовото смятам че е елегантно решение
Е, подов е най-добре щом можеш да си го позволиш, но за конвекторния радиатор не съм съгласен!
И между другото не всичко е Дайкин и Фуджитсу, има и Шарп!!!
Аз съм убеден, че като изработка Шарпа ще ги удари в земята, както Дайкин, така и останалите.
Тук повечето са с Дайкин, Фуджитсу и Панасоник...сякаш за други марки не са чували.Понякога хората сме като овце, една овца като тръгне на някъде си и всички останали я следват без да погледнат в страни. Корпорации като Шарп, Тойотоми, Чо-Фу, Саню и др. изкарват не по-лоши модели, че да не кажа и по-добри спрямо големците Дайкин, Фужитсу и Митсубиши! Просто те са по-масови и за тях се шуми най-много.За жалост другите марки климатици не справедливо остават в сянка.
Ще дам един пример, който ще се измести малко встрани от темата - Уйндоус е най-продаваната ОС, но това не означава, че е най-добрата!!!
Просто чичо Бил е добър търговец. Та горе-долу така стоят нещата и при климатиците. Даже бих казал, че другите компании повече се стараят, защото освен с качество те няма друг начин, чрез който да се наложат.Затова казвам, че другите марки изкарват по-качествени модели от големците!
Стига де! Не съм рекламно лице, нито продавач. Да съм го пратил конкретно някъде? Трябвашще да кажа на човека и друга възможност, която според мен не е никак лоша, но нека си прецени. И не разбирам къде е грешката. Може би не ви се е случвало, но е доста гадничко в една малка стая да ти пукат пластмаси, да ти подухва нещо хладничко, точно като гледаш дете пък е ужасно. Ще отречете ли, че Фужицуто се държи точно така? Че е хубав климатик, хубав е, но тези нещица са дразнещи.
Конвекторната печка е ужасна идея. Харчи, пречка ти се, вдига прах. Между другото, Инфинити, подовият за хола би било добре, но пак си остава проблемът с ходещото човече не след дълго. Може да се опари! Има риск и те съветвам да го проучиш.
На какво точно ще се опари?Може да се опари!
Жори, я ми кажи по-добе следното: ти как мислиш, кой климатик е по добър FD или LD. Само това. И как виждаш приложението на горецитираното МЕ? Интересно ми е мнението ти.
Като ти пукат пластмаси и си толкова нервен че тези шумове те дразнят извади 2500 лева и си вземи една японка(ТОШИБА)!!!
И Zombi-то е прав,не забравяите че има и други марки.напоследък този форум се превърна в рекламен на Митцубиши (една марка която според мен не си заслужава цената - прекалено скъпа е за това което предлага)
и Дайкин (марка която е наистина перфектна).
И двата са много добри,но LDC е по мощен,а FD една идея по-тих.Аз не бих дал 500лв повече за FD-то.
МОЛЯ ВИ,ПОМАГАЙТЕ.
Има ли някой впечатления от митсубиши MSZ-HC25 -ще се ползва за 27 куб.
и MSZ-HC35 за 65 куб.
ако някой ги е монтирал или ги има ще съм благодарен за мнения.
на добри цени са 25-999лв,35-1200лв
Ами за студено стават, ама да се топлиш с тях... дори за тези пари можеш да вземеш нещо много по-добро.
здравейте . незнам дали темата е за тук ама съм нов във форума и прочетох нещо за дължината на търбите между вътрешното и външното тяло че трябва да е повече от три метра! не видях отговор и искам някой който е запознат с това да сподели до колко е вярно това твърдение и каква е нормалната дължина на тези търби.благодаря мн. за отговорите.предстои да ми монтират климатик затова се интересувам.
Само при някои марки си има изискване за мин.дължина на тръбите.Какъв е твоя климатик?
предсто да го монтират фуджитсу 12LGCПървоначално публикувано от vanko68
В сервизното за твоя модел няма изискване за мин.дължина.Данните по каталог са свалени при система с 5 м тръби,макс.дължина е 20 м,като след 15ия се дозарежда.