Това да не е някаква тропическа серия?
Това да не е някаква тропическа серия?
Благодаря за бързите отговори и итделеното време. Като,че ли ще рискувам с Панасоник
А така! Много си прав!Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
Следва обаче да се замислиш, че същото се отнася и за теб!
Неотдавна, точно ти твърдеше за 1-2....да не бяха и повече марки, че са боклуци. Основания? Щото ти си видял 1-2 повредени машини ли? И още 2-3 познати...
Агенция "една жена каза..." понякога върши работа, за лафа, но не винаги и не за всичко.
![]()
Прави сте че принципни заключения не е правилно да се правят на база единични случаи с неустановени причини. Получава се за като приказката с набедената ... аз да кажа веднъж в селската кръчма че жена ти ходи по чужди мъже, пък ти после доказвай обратното.
Тука обаче за потребителите е важно фактически обективното състояние за машините, за да може човек да прецени с какво да се набутаЯсно е разбира се че цената е пропорционална на качеството, но все пак на човек му се иска да има добра видимост за качеството конкретно преди да направи избора - а не да бърка в торбата със змии и каквато му се падне
щото на подобни цени има десетки машини, коя да изберем? Избираме по каквото сме прочели във форума, за това е добре да не се лъже много много и да не се преувеличава и да не се подмятат приказки неоснователни по адрес на конкретни марки/машини. Надявам се ме разбрахте?
![]()
patra6kov Никога не съм оплювал марка или модел които не са ми създавал проблеми и говора за масови случаи повече от 30-40% от монтираните.
Минава ли за нормално конвенционална 12-ка да изкарва 48 градуса при 1-2 градуса външна темп.? Мерих отпред на жалюзите,а ако го навра по-навътре дава 50,ама не знам реално ли е? Освен това тези градуси ги достига след 20-тина минути непрекъсната работа! Струва ми се,че когато го монтираха топлеше по-добре! Тогава даваше към 53 градуса по-навътре и ги достигаше за по-кратко време,но пък и времето беше 5-6 градуса по-топло.Дали не е изтървал фреон? Фреона е двукомпонентен! Но понеже нещата не са драстично зле,ако извикам поддръжката,те ще кажат,че е нормално,та затова питам първо вас! Извинявам се за профанските си въпроси!
А колко са входните градуси? Определяща е не температурата на изходните градуси ,а разликата м/у двете.Тя,умножена по дебита в м3/ч на съответната степен на вентилатор и разделено на 3,4 дава изходната мощност във ватове .Като я сравниш с тази от таблиците за съответния модел при еди каква си вътрешна и външна температура,ще получиш ПРИБЛИЗИТЕЛЕН отговор на въпроса си.
Дай модела на климатика си и колко са входните градуси.
От +1 до +6 външна температура има голяма разлика. За справка виж някоя графика мощност/температура. Ако ще правиш такива експерименти, мери при +7, иначе трябва да съотнасяш по графиката за модела ти (ако имаш такава).
Благодаря за отделеното внимание! Ще приема отговорите ви за "ДА"(демек,че минава за нормално)! От скоро го имам този климатик,ще го понаблюдавам за по-дълъг период! А за марката умишлено не казах отначало,щото ще ми кажете:-Е,ти какво искаш от тази марка!!!Климатика ми е Осака 12-SPEn.
Между другото когато си сложа пръста на изходящата тръба на външното тяло,трябва ли да ме пари? Доста е топла,но все пак мога да си задържа пръста там!Привличат ме емпиричните познания
![]()
Абе човек, твоя си работа в крайна сметка, само подчертавам, че трябва да сме обективни.Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
За това се сетих на прима виста, ако имам повече време утре-вдругиден, ще намеря още.
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,34723.240.html
Ако се вярва на сегашното ти изказване и 3 машини са 30-40%, значи си монтирал 7-8. ОК. Но все пак, независимо от това, че имаше кьопава серия преди година-година и половина, на базата на продадените, 30...40...50.....или 100, да речем, с някакъв проблем, са около или под 1-2%. Не че е хубаво, но е допустимо.
Добра е ,не се притеснявай.Т.на изходящия зависи от много неща,пък и термометърът може да те лъже.С 410 си значи.За 20те мин също не бери грижа,ако го пускаш на ниска стайна маже и да забрави да изсключи.Първоначално публикувано от pe6oyank
Здравейте отново на всички.Тъкмо бяхме решили да купуваме Fujitsu ASHA12LGC и попаднахме в един магазин на последната бройка на Fujitsu 12LCC от старата серия,но с по добро топлоотдаване.Какво да правя?Кой да бъде?
"последна бройка" не ми звучи добре. Тоя модел го няма от месеци - да не ви пробутват някой изпускан или нещо връщан - съмнителна работа! Преди да го купите огледайте хубаво фабричните опаковки и частите на машината за съмнителни действия - не им се доверявайте да ви го докарват насипно и до като се усетите да му навъртят гайките.