Страница 28 от 109 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Това да не е някаква тропическа серия?

2.  

3. Тук е от
    Feb 2009

Благодаря за бързите отговори и итделеното време. Като,че ли ще рискувам с Панасоник

4. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    Оплакали се 5 човека че не им тръгнали комрпесорите и веднага го обърнахте на проблем и че марката е калпава.Само помислете колко хиляди бройки са продадени и недоволните поне от моите клиенти се броят на пръстите ми на едната ръка а лично ние сме продали над 2000 бройки от марката General.Аз и друго се замислих дали пък тези забозвания на комрпесора да се дължат на това че е бил оствян легнал или на обратно???
    А така! Много си прав!
    Следва обаче да се замислиш, че същото се отнася и за теб!
    Неотдавна, точно ти твърдеше за 1-2....да не бяха и повече марки, че са боклуци. Основания? Щото ти си видял 1-2 повредени машини ли? И още 2-3 познати...
    Агенция "една жена каза..." понякога върши работа, за лафа, но не винаги и не за всичко.

5. Member
    Тук е от
    May 2003

Прави сте че принципни заключения не е правилно да се правят на база единични случаи с неустановени причини. Получава се за като приказката с набедената ... аз да кажа веднъж в селската кръчма че жена ти ходи по чужди мъже, пък ти после доказвай обратното.
    Тука обаче за потребителите е важно фактически обективното състояние за машините, за да може човек да прецени с какво да се набута Ясно е разбира се че цената е пропорционална на качеството, но все пак на човек му се иска да има добра видимост за качеството конкретно преди да направи избора - а не да бърка в торбата със змии и каквато му се падне щото на подобни цени има десетки машини, коя да изберем? Избираме по каквото сме прочели във форума, за това е добре да не се лъже много много и да не се преувеличава и да не се подмятат приказки неоснователни по адрес на конкретни марки/машини. Надявам се ме разбрахте?

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

patra6kov Никога не съм оплювал марка или модел които не са ми създавал проблеми и говора за масови случаи повече от 30-40% от монтираните.

7. Тук е от
    Jan 2009

Минава ли за нормално конвенционална 12-ка да изкарва 48 градуса при 1-2 градуса външна темп.? Мерих отпред на жалюзите,а ако го навра по-навътре дава 50,ама не знам реално ли е? Освен това тези градуси ги достига след 20-тина минути непрекъсната работа! Струва ми се,че когато го монтираха топлеше по-добре! Тогава даваше към 53 градуса по-навътре и ги достигаше за по-кратко време,но пък и времето беше 5-6 градуса по-топло.Дали не е изтървал фреон? Фреона е двукомпонентен! Но понеже нещата не са драстично зле,ако извикам поддръжката,те ще кажат,че е нормално,та затова питам първо вас! Извинявам се за профанските си въпроси!

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

А колко са входните градуси? Определяща е не температурата на изходните градуси ,а разликата м/у двете.Тя,умножена по дебита в м3/ч на съответната степен на вентилатор и разделено на 3,4 дава изходната мощност във ватове .Като я сравниш с тази от таблиците за съответния модел при еди каква си вътрешна и външна температура,ще получиш ПРИБЛИЗИТЕЛЕН отговор на въпроса си.
    Дай модела на климатика си и колко са входните градуси.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

От +1 до +6 външна температура има голяма разлика. За справка виж някоя графика мощност/температура. Ако ще правиш такива експерименти, мери при +7, иначе трябва да съотнасяш по графиката за модела ти (ако имаш такава).

11. Тук е от
    Jan 2009

Благодаря за отделеното внимание! Ще приема отговорите ви за "ДА"(демек,че минава за нормално)! От скоро го имам този климатик,ще го понаблюдавам за по-дълъг период! А за марката умишлено не казах отначало,щото ще ми кажете:-Е,ти какво искаш от тази марка!!! Климатика ми е Осака 12-SPEn.

12. Тук е от
    Jan 2009

Между другото когато си сложа пръста на изходящата тръба на външното тяло,трябва ли да ме пари? Доста е топла,но все пак мога да си задържа пръста там! Привличат ме емпиричните познания

13. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    patra6kov Никога не съм оплювал марка или модел които не са ми създавал проблеми и говора за масови случаи повече от 30-40% от монтираните.
    Абе човек, твоя си работа в крайна сметка, само подчертавам, че трябва да сме обективни.
    За това се сетих на прима виста, ако имам повече време утре-вдругиден, ще намеря още.
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,34723.240.html
    Ако се вярва на сегашното ти изказване и 3 машини са 30-40%, значи си монтирал 7-8. ОК. Но все пак, независимо от това, че имаше кьопава серия преди година-година и половина, на базата на продадените, 30...40...50.....или 100, да речем, с някакъв проблем, са около или под 1-2%. Не че е хубаво, но е допустимо.

14.  

15. Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от pe6oyank
    Минава ли за нормално конвенционална 12-ка да изкарва 48 градуса при 1-2 градуса външна темп.? Мерих отпред на жалюзите,а ако го навра по-навътре дава 50,ама не знам реално ли е? Освен това тези градуси ги достига след 20-тина минути непрекъсната работа! Струва ми се,че когато го монтираха топлеше по-добре! Тогава даваше към 53 градуса по-навътре и ги достигаше за по-кратко време,но пък и времето беше 5-6 градуса по-топло.Дали не е изтървал фреон? Фреона е двукомпонентен! Но понеже нещата не са драстично зле,ако извикам поддръжката,те ще кажат,че е нормално,та затова питам първо вас! Извинявам се за профанските си въпроси!
    Добра е ,не се притеснявай.Т.на изходящия зависи от много неща,пък и термометърът може да те лъже.С 410 си значи.За 20те мин също не бери грижа,ако го пускаш на ниска стайна маже и да забрави да изсключи.

16. Тук е от
    Feb 2009

Здравейте отново на всички.Тъкмо бяхме решили да купуваме Fujitsu ASHA12LGC и попаднахме в един магазин на последната бройка на Fujitsu 12LCC от старата серия,но с по добро топлоотдаване.Какво да правя?Кой да бъде?

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

LCC ,не се замисляй

18. Member
    Тук е от
    May 2003

"последна бройка" не ми звучи добре. Тоя модел го няма от месеци - да не ви пробутват някой изпускан или нещо връщан - съмнителна работа! Преди да го купите огледайте хубаво фабричните опаковки и частите на машината за съмнителни действия - не им се доверявайте да ви го докарват насипно и до като се усетите да му навъртят гайките.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 109 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 22:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 08:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 17:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 13:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 22:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе