Страница 36 от 109 ПърваПърва ... 2634353637384686 ... ПоследноПоследно
Резултати от 526 до 540 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Извинявам се, че продължавам да питам, но никъде не успях да намеря нещо като ревю на споменатите от мен климатици. Прочетох, че ME FD35, а и Daikin FTXS 35G имат някакви сензори за движение, които насочват въздушния поток в определена посока, а и FD35 имал плазмени филтри и т.н.
    И каква е разликата между Fujitsu 12LDC и Fujitsu 14LBC Nocria, само в отдаваната мощност ли? Защото си мисля, че и 12LDC ще ми стигне, а разликата в цената е 1200 лв.
    12LDC e 1900 лв, а Нокрията е 3100 лв.
    Наистина имам нужда от съвет.

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2003

Нокрията която беше дал като модел не е 3100лв! http://v-clima.com/prod.php?id=1 Сравнена с FDто на Митсубиши в което се беше загледал - направо го отнася като куцо пиле домат! Виж първо Нокрията какво има и после пак ще си говорим ... за Митсубиши и за цени

П.С> иначе ако не ти се дават толкова пари, 12LD на Фужитсу също е добро решение. Със своята висока номинална мощност от 4.8кВ и добрата цена също ще върши работа в преходните сезони. http://v-clima.com/prod.php?id=5

4. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Кики, не исках да слагам на манджата меродии, но просто не изтърпях. Много правилно си се загледал в МE FD35. Това е най-доброто, което можеш да си купиш на нашия пазар в момента. ПРосто няма аналог. Скъп е, но и другите, които си харесал не са евтини. Нокрията е друг размер климатик, по-голям, логично има по-високи мощности и е малко неуместно да се сравняват. Ако наистина ще ползваш климатик само за преходните сезони, то МЕ-то ще ти пасне идеално. Много по-икономично е от другите, по-тихо, с всички екстри, топли, охлажда, красив дизаин. В случая би дал ненужно много пари за Нокрия, а другите предложения просто не вървят пред FD. Хубав избор би бил и Дайкин FTXS35G. Ако не ти е много зор можеш да изчакаш 2-3 месеца, очаква се внасяне на новата серия на този Дайкин - FTXL-G. Единствената екстра в плюс на Нокрия е, че има УВ-лампа. При FD обаче има тъй наречената плазма дуо, която върши същата работа, с тая разлика, че плазмата е вечна, а лампата още не се знае. Този 3 Д поток при Нокрия, е реализиран при FD, но чрез сензора, който доставя въздушната струя там, където е нужно. МЕ има по-висок COP. Нокрия, 12LDC, Тошибата са много хубави машини, но FD е по-хубава.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Тази новата серия на дайкин FTXL няма да му е необходима поради факта ,че това е изпълнение за работа до -20°,а на Кики му трябва в преходните сезони.Ще се набута с ненужно дадени пари.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Не се знае още какви ще са цените. Имам информация, че ще стартира със значителна отстъпка, т.е. с цена близка до старата серия. Така беше и FTXS-G, когато я пуснаха, поне така беше в Благоевград и близките градове.

7. Тук е от
    Dec 2007

Отдавна чета този форум и виждам че сте доста компетентни по темата за избор на правилниа климатик.И аз имам една молба : Ако може ниакой да ми помогне в моя избор.Да споделите мнение за Осака : CH-33LSN/s . Като чета написаното в нета за него ,се чудя дали е възможно да е вярно.
    http://www.osaka.bg/ShowDetails.aspx?productID=138

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Кое да не е верно? Ще си сложиш този трактор в хола ли? Кажи за какво ще го ползваш - за магазин, заведение - стават!

Иначе и мен 4.2 СОР ме усъмнява малко, де!

10. Тук е от
    Dec 2007

Благодаря за отзива!!Позна ??? Трактора е за хола + коридор + спалня.Вратите са в една редица и духалката би трябвало да издуха топлото до спалнята.А дали е 33-йка както го пишат при 2.3 кВ консумирана мощност. А вашето мнение за Осака ??

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Как ще си сложиш колонен тип в апартамент ??? Имаш ли представа колко е шумен и с каква неприятна силна струя духа.Те са само за заведения,магазини и т.н.Има си сплитове с подобна мощност,Мидея имат 36ца,Електра също.На тази цена си сложи два по-малки,много по-добър вариант е.И как ще държиш спалнята отворена постоянно? Нали е място за усамотяване? Това деца,това гости,приятели и т.н.

12. Тук е от
    Dec 2007

Може би трябва да отида в някой магазин за да видя как работи. Благодаря!!

Просто ми харесаха параметрите му. Ако са истина , разбира се...

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Иначе и мен 4.2 СОР ме усъмнява малко, де!
    Да,Осака са номер 1.
    Дайкин пускат инверторна колона с СОР под 3,6,а Осака-4,2.

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2003

В службата имаме 3 колони 52ки(две медеи и една осака). С Осаката доста се бориха за да я подкарат и после в най-големите студове сутрин с маркуча и отделно са я разглобявали няколко пъти за разни бъгове. На едната Медея външното тяло(огромно е) се намира до пушалнята и като се размръзява така яко пращи - ще те изселат комшиите Колко харчат незнам, но определено успяват да климатизират успешно огромните помещения в които са сложени. Не бих казал че са по-шумни от 12ка(на ХАЙ вентилатор) или че струята е много по-силна(от на същата на ХАЙ), по-скоро е доста голямо вътрешното тяло, но не изглежда лошо - все едно хладилник(медеите са белички, осаката е светло кафеникава). Хола ако ти е по-големичък и интериора позволява, има идея в такава колона

ще подкрепя мнението на vanko68, лично аз колоната я виждам за голямо открито помещение което е всичко друго но не и кът за отдих и почивка - не бих си го сложил с две думи в къщи!
    Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    На тази цена си сложи два по-малки,много по-добър вариант е.И как ще държиш спалнята отворена постоянно? Нали е място за усамотяване? Това деца,това гости,приятели и т.н.

16. Тук е от
    Sep 2008

Някой има ли инфо за онези, климатични системи, с които се отопляват цели апартаменти и къщи?
    Мисля, че в Америка са на този принцип.Втора ръка май вървяли към 2 500 лв.Нека някой, който има информация да я сподели!
    Аз вкъщи имам направена такава инсталация - камина с въздухопроводи, но не я ползвам.Камината си стои в хола за украшение, все пак си е бижу за 800 лв., та искам да видя дали ще пасне климатикът на мястото на камината!

17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009

В гугъла (термопомпени системи)

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Фуджи имат такива системи - http://www.tempexbg.com/index.html , ДЖЕНЕРАЛ също - http://www.bulclima.com/bg/category/...big-multi.html .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 36 от 109 ПърваПърва ... 2634353637384686 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе