Страница 37 от 109 ПърваПърва ... 2735363738394787 ... ПоследноПоследно
Резултати от 541 до 555 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

InternetZombie-Тази идея с термопомпените системи се реализира с т.нар.канално вътр.тяло,което се монтира вътре във въздуховодите.Може по-евтино да не е термопомпа,ако ще се ползва само каналното тяло,а с обикновен климатик на директно изпарение.Прескача се обмена към водата.Направил съм доста обекти така,ако имаш интерес към темата,пиши на ЛС.
    Иначе почти всеки производител има канални машини в гамата си.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2008

InternetZombie има два варианта :
    1. VRF мултисплит системи, виж General / www.bulclima.com / , МHI/www.condex.bg / , МЕ има и други.
    2. Американците масово ползват системи като тези. Viessmann / www.totaltherm.com / или /heatpump-geotok.hit.bg / .Най - добрия вариант за сега, който са W/W.Гарантиран висок и реален COP , по - голям от 5 целогодишно. Просто нямат нищо общо, с това на което в България викаме климатик.
    И двата варианта са мнооооого по скъпи от тази цена.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Некоректен пример-човека пита за въздуховоди,ти го мяташ на VRF ,и то в апартамент с две-три стаи.За какво е цопнат този клип на Булклима с тази огромна сграда с 20на външни тела??? Дали ще му стане ясно?
    И в сайта на Геоток няма никакво инфо за КОП над 5.Говорят за 3 при въздушните и 4 при водните термопомпи. .В най-малката Алтерма на Дайкин( най-съвременната термопомпа на света) КОПа е около 4,6 и намалява при по-мощните.
    Нека сме реалисти.
    А,за скъпото-комплект външно+вътр.хидробокс 10 Квт на Геоток е 3 800 лв.Това скъпо ли е ,като става въпрос за площ 100на м2.Тръболяците и конвекторите са още 2-3 000.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Днес попаднах на един сайт за климатици ...,и останах изумен от некоректната информация относно DAIKIN FTXS25G ЦЪК.
    За незапознат с материята клиент, стойностите на техническите параметри изглеждат направо СУПЕР
    Мощност отопление 4.5Kwt.Разход 275 Wt.Така съпоставени подвеждат некоректно потребителя,защото 4.5Квт е максималното топлоотдаване , за кратко време, при което климатика НЕ консумира 275 Вт, а 1300 Вт !!!.

Тези неверни данни важат и за останалите продукти.

Мощтността на отопление на модела е (номинална) 3.4 Kwt.Разхода е (номимален)740 Wt.

На всичкото отгоре тези мошенници обявяват цена от 1734 Лв. (ПРОМОЦИЯ).Много нагло...
    Там откъдето си го купих аз в момента струва 1425 лв.Разликата все пак е цели 309 лв.

Та съвета ми, към всички,попаднали в този форум търсейки си климатик, е да не се доверявате на фирмените сайтове...
    Тук може да питате относно истинските параметри на избрана от вас марка/модел.Виждам че има знаещи,които помагат.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Да не говорим,че с този сайт го обявяват като AC инвертор с произход-Япония.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Май само COP и EER са верни от цялата информация. Разходът е даден в kW, явно годишен... Този сайт сме го коментирали и друг път.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2008

vanko68 Ще чакам коментара ти за Vitocal 300 WW.COP започва от 5,22 и расте нагоре ,Цените започват от 13670 лв. Тези климатици работят през целия отоплителен сезон на тези стойности и не падат, защото водата е с температура над 12 С, а температурата на въздуха пада и до -20 С, какво става с мощността и COP?. Дължиш поне едно извинение.
    "В най-малката Алтерма на Дайкин( най-съвременната термопомпа на света) КОПа е около 4,6 и намалява при по-мощните." Май Дайкин не са най - съвременната термопомпа на света.
    Нека сме реалисти.Кой ползва канален климатик с въздуховоди за цял апартамент.Как ще регулираш темтературата в отделните помещения, ако в едната стая се пуши, какво става в другите, а миризмата от кухнята?
    VRF система може да се изгради без никакъв проблем в апартамент 100м2.
    За цопнатия клип питай Булклима.
    А трипътни вентили,регулатори на мощност и т. н. предвиждаш ли?
    Доколкото разбрах предлагаш Дайкин, значи мога да те питам що засилваш хората там ,а не им предлагаш Елитчета Самсунгчета и т.н.

10. Тук е от
    Sep 2008

Да, признавам си, че ми е трудно да се ориентирам из тези сайтове.
    Моят апартамент е 90 кв.м., и както вече казах имам направена инсталация от въздухопроводи, но е направена за камина!
    Въпросът е дали ще може да се напасне за климатик, и най-вече дали ще ми е финансово изгодна - когато се наредя пред касата да си платя тока, по-дълбоко ли ще се бръкна в джоба, или по-плитко с такава климатична инсталация?

11. Member
    Тук е от
    May 2003

Който ти е правил тази инсталация - него попитай(ще е най-запознат). Иначе мини през големите фирми и попитай колко струва да помислят върху решения и решавай на място. Тука не виждам кой наизуст ще ти проектира нещо върху друго нещо което не се знае какво е и чак да ти разпише финансов план за 10 години напред - мислиш ли че става за 5 минути и някой ще го направи без пари?

12. Тук е от
    Sep 2008

Има и запознати хора, които могат да направят една груба сметка.
    Те знаят колко горят 3 климатика инверторни, и колко ток ще ми изгори приблизително една такава климатична система, с която ще отоплявам целия апартамент. Вместо да си купя още две скъпи машини, защо направо не си направя една такава климатична инсталация за целия апартамент?! Та затова въпросът ми е към по-запознатите!

13. Member
    Тук е от
    Dec 2008

InternetZombie Щом си в апартамент трудно ще реализираш системaтa Vitocal WW, тъй като ще ти трябва кладенец.Ако можеш да си позволиш VRF ,ще си много доволен.Цените са различни ,както и модели и марки много.Това е професионална климатична техника и и дават 25 години срок на експлоатация.На инверторите за битови нужди от 7 до 10 години, съжалявам но е факт, който не искам да коментирам.Да не говорим че повечето не могат да изкарат по толкова.Съществуващата система от въздуховоди не е за препоръчване да я ползваш.Въртиш един и същ въздух в целия обем и ако се пуши, готви и т.н. миризмата се носи навсякъде.Трудно регулиране на различна температура в отделните помещения.Говоря за домашни условия. Ако те засилят в някой магазин, бензиностанция и т.н. да видиш как хубаво топлят и в най големите студове ги
    питай колко kW нагреватели има в нагнетателния въздуховод.Икономичността отива на кино.Парите са си твои и ти си решаваш.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

geozap-пак започваме да си мерим ...ките.Колко VRF си виждал в апартамент 100 м2? Аз съм направил цял миниквартал-София Гардънс,МОЛа на Стамболийски,новия магазин на BMW до Казичане точно с въздуховоди и с канални машини.И два малки ап. в момента се бачкат,ела да видиш.Не се върти един и същи въздух,защото си има смукателна и нагнетателна вентилация с байпас,като съотношението на свежия въздух се регулира от 0 до 100 %.Във всяка стая си има задвижка с управление по температура .Това е главния начин точно в САЩ,Канада и Израел.
    Като си цопнеш сплитовете или VRF да не би миризмата от готвенето и цигарите да изчезва?

16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Трябват ми два климатика. Един 7ца/20ка и един 12ка/35ца. Интересуват ме конкретни модели до сума общо 3000 лв. без монтажа. Приоритети:

0. Да са от марките предлагани от: http://www.paragon-ear.com/bg/products
    1. Изключително надеждни и безпроблемни климатици
    2. Икономични (коп>4 за големия, коп>5 за малкия, ниски минимални мощности)
    3. Тихи
    4. Екстри - прахо/алерго/бактериални и т.н. филтри, power и нощен режим
    5. Цена

17. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Линкът не работи. Но с тези изисквания трябвя да се ориентираш към Дайкин, Митсубиши, Тошиба. Само не знам дали ще се събереш в цената. 300-400 лева нагоре проблемли са?
    Ако се съгласиш на малко по-нисък КОП от 4 за 12-ка мога да ти предложа 12LDC на Фужицу. Цена около 1800 лв. без монтаж. Хубав климатик с плазмен филтър. За 20 е малко по-трудно. Само Митсубиши има от малките с такъв КОП, но са скъпи. Предлагам ти да видиш това: http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=275. Много добра машина. Цената и е по-надолу, около 1300лв. Ще трябва да направиш малки компромиси.

18. Member
    Тук е от
    May 2003

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 37 от 109 ПърваПърва ... 2735363738394787 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе