Ако можеш да извадиш 1800-2000 лв,не се замисляй.Това е климатика за теб . G e новата,сегашна серия,а GT по каталожни данни е еднаква,и аз не знам каква е разликата.Такъв GT не съм монтирал досега.
Ако можеш да извадиш 1800-2000 лв,не се замисляй.Това е климатика за теб . G e новата,сегашна серия,а GT по каталожни данни е еднаква,и аз не знам каква е разликата.Такъв GT не съм монтирал досега.
Такъв модел GT съществува само в сънищата на някой, правил каталог или сайт за Дайкин /според зависи откъде първо е тръгнала мълвата/.
Моделът е с пълно означение FTXS35G2V1B с външно тяло RXS35G2V1B.
И все пак, няма ли да е леко малък този модел? Вярно, зверски изолации, ама... 4.0 (1.4 - 5.2) кВ е на отопление.
Fujitsu ASYB12LD е 4.80 (0.9-6.7) кВ. Ти си знаеш по-добре помещението. Може и Дайкинът да стига.
Във връзка с промоцията в Техномаркет http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09034789 (Panasonic UE12HKE) искам да сложа този Панасоник в хол 23 кв.м. в апартамент ново строителство, 6 камерна дограма, изолации, без външна стена, южно изложение, на 20м от морето. Спалнята (10 кв.м.) ми е преходна и там ще си сложа Panasonic RE9GKE, от който вече година и половина съм много доволен (беше в стара панелка, без изолации, стара дървена дограма в стая 13 кв.м.).
Искам да попитам дали си заслужава тази комбинация, защото цената от 869 (с монтажа 1000 лв) на този панасоник е много добра и общо взето е максимума, който мога да си позволя в момента ?
По принцип мислех да взема RE12HKE, но когато им сравних характеристиките се оказа, че единствената разлика е, че RE12HKE има супер анти-алергенен филтър. Има ли някаква друга разлика между тези два климатика ?
Благодаря предварително.
С къща на 20 м от морето ще ти ходи по-хубав климатик.
Така е, ама ипотеката чука на врататаПървоначално публикувано от jori
Здравейте,
ще съм много благодарен ако налеете малко акъл и за мойто дом.
Кооперация на 2 години - тухла с някаква изолация и ПВЦ дограма. Партер, под мен има мазета. Изложението е северо-изток. Тавана е на 2,60м. Партера е издаден напред от сградата и над половината от стаите има покривче (има вид на добре изолирано).
Опитах се да надраскам как стоят нещата за по голяма яснота, дано се разбира.
Стая - 11 м2 / Хол с бокс - 25 м
Вратата между двете стаи почти винаги стои отворена. Лятото е добре и без климатик, но зимата доста студено си става. С "Х" съм отбелязал местата където мисля да са двете вътрешни тела. След доста разлистване из форума се бях спрял на ASHB 9LD и 12LD . Тъкмо и намаления има ... Притеснява ме обаче, че тръбния път едва ли ще мине 1,5 м, а бях чел за минимални препоръчителни 3м. Също тази 9ка не е ли много за 10 квадрата? И не на последно място по евтин вариант струва ли си. Искам да е нормално топло и в стаята да е по тихо, още повече скоро и бебе ще има там (затова и плазмените филтри загледах).
Вариант само с един по мощен в хола да го обмислям ли или така малката стая хич няма да се топли? Успях да разгледам моделите на фуджитсу, но с радост ще приема идеи и за други марки.
Предварително ви благодаря
Едит: забравих за финансите - макс 3.800 - 4 000, но на нещо до 3 500 по бих се зарадвал
infinityx,изборът,който си направил е много добър с оглед мазето отдолу и североизточното изложение.
Мултисплит подов 25+35 на Дайкин за 3000лв на промоция в
http://v-clima.com/products.php?promo=yes
Виж и клипа с работата на подовите клими в секцията Изтегли.
Мерси за бързите отговори
По късия тръбен път няма ли да предизвика някакъв допълнителен шум. И това с 3 те метра дето гледах в друга тема за Daikin и Mitsubishi има ли го като условие (то верно че за различни модели е различно де). Въобще има ли защо да ги мисля тия дължини или са излишни притеснения? Също се чудя ако оставя 12ката в хола (или 14) а за стаята взема конвекторен радиатор. Така по малко ще е шума а и няма да са 4 000 разход. Друг е въпроса дали така ще се прави някаква икономия.
До сега се топлихме с една ламя наречено ел. котле, хич и не искам да го пускам повече
vanko68, ще ги погледна моделите. Гледам че фирмата е във Варна, на мен за Сф ми трябва, тук незнам дали има промоции
Съседа над мен за същата стая има FVXS35, при който доколкото знам външното тяло е същото, но поради разликата във вътрешното тяло - разликата в номиналната мощност е 1/2 квт в полза на подовия. Точно този половин киловат ме е спирал досега да взема FTXS35G.Първоначално публикувано от deian
п.п. Подово тяло не мога да използвам заради обзавеждането в стаята.
Много по - добър ли е Дайкина от Нокрията или по друг начин казано - заслужава ли си да спестя някой лев като се има предвид , че разликата в цената не е толкова голяма.
Един приятел предстои да климатизира 2 спални, панел, среден етаж, южно изложение, нова дограма. Иска мултисплит / по му е удобно с едно външно тяло /, но аз си мисля, че ще му е по-скъпо......мое предположение......
Спалните са 44 м3 и 48 м3. Обща цена - 2000-2500 лв.
Инфинити, за малката ти стая е по- добре да разгледаш FD25VA на Митсубиши. Гарантирано, ще ти работи по-тихо, въздухът ще ти е по-добре пречистен, а и ще ти е по-икономичен. Само, че цената му е колкото на 12 -та на Фужицу. Въпреки последното, обаче помисли, все пак там ще има детенце! Подов не слагай, защото ще ти пречи в тази малка стаичка, а след годинка детето ще ходи, живи и здрави, ще пипа навсякъде и може да се нарани.
Смикис, ако се спреш на дванайска, не се замисляй, а грабвай Дайкин или Митсубиши. Тоя Дайкин FTXS35G e супер климатик. Помещението ти е топло и ще ти е достатъчен. Нека тези 0.8 кв в повече на номинала на 12LDC да не те спъват в избора. Дайкинът е по-добрият избор. Ако пък отидеш към 14-ка Нокрията е чудесна, но си мисля, че ще ти е излишно голяма и скъпа. Можеш да видиш и това: http://v-clima.com/prod.php?id=35, като вариант за 14-ка. Цената и е и под 2000 лв. вече.
За infinityx:
Ще си позволя да възразя на nako-bako. Това FD25VA с минимални 1,5 kW на отопление като го сложи в тази малка стаичка от 11 кв.м. ще има един много скъп конвенционален климатик!!! Тази машина просто не е за такава стая.
Мисля, че предишните ти варианти са много по-добри, 12LD и 9LD. Дори бих ти предложил да пробваш отначало само с 12LD в голямата и да видиш как ще се затопли това стайче. Ако не става, в последствие бих ти препоръчал да сложиш нещо с възможно най-нисък минимум в малката стая. Не знам как гледаш на 100-волтовите модели, но има прекрасни за малки стаи. Ако не, просто вземи 9LD, то се държи добре в такива помещения, макар, че е за по-големи.
Е, Дейане, чак като конвенционален!! Едва ли, едва ли. Митсубишито, когато работи, при всяко положение ще му е по-икономичен. Може и да изключва малко по-често, но пък като изключи, хич няма да харчи, така че като цяло пак ще е чувствително по-пестелив. Още повече, че инфрачервеният термометър безкрайно по-прецизено ръководи работата на климатика. Когато се включва машината, да речем след пауза след достигната температура, термометърът може веднага да отчете действетелната температура и съответно да започне климатизация или не. Това му е идеята. Освен това, поради постоянните колебания на температурата в различните точки на помещението това "око" ги регистрира и насочва струята към по-студениете такива. Това напрактика до голяма степен ограничава изключванията. Само една врата да се отвори и климатикът реагира. FD постига много по-хомогенна температура. А де не говорим, че поведението му като инвертор е на по-друго ниво, системата от филтри-също и т.н. И друго се сещам, Фужицуто в определени моменти като работи на много ниски мощности, започва да духа леко хладко. Този ефект може и да не се забележи в по-голямо помещение, но при такива размери на стаята определено няма да радва родителите. Подозирам, че легълцето ще е твърде близо или направо под климатика. При МЕ-то това го няма.
Ако разсъждаваме така, може да изкараме с нашите форумски изяви, че FD е предвиден само за овчарски бараки. Или с други думи да обезсмислим работата на цял екип инженери от елитната марка. Или пък да отхвърлим всички нови модели не само на МЕ, но и на Дайкин. Погледнете VAH варианта на FD, погледнете Уруро, FTXL-G.