Страница 50 от 109 ПърваПърва ... 40484950515260100 ... ПоследноПоследно
Резултати от 736 до 750 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

На Тошиба-та е монтирано на север-запад - стая 16 кв/работи между 20 и 22 градуса/, а на Дженерала е под навесче и е на юг-изток, топли холче и спалня - около 22-24 кв/работи между 18 и 20 градуса/.И двете стаи са изолирани.Тази зима ТОШИБА-та влезе в дефрост 3-4 пъти за 4 месеца, докато ДЖЕНЕРАЛА си размразява на ден поне по 2 пъти.И двата не са замръзвали.Външното на Тошибата е по-тихо от Дженерала.Не, че и двете са шумни, но Тошибата определено е по-тиха.Иначе и двете машини са много добри и ги препоръчвам - и двете перфектно топлят и са достатъчно икономични.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Работим с почти всички марки(с изключение на К и К марките),всякакви боклуци,класни и ужкласни климатици и без да взимам впредвид техническите спецификации(защото на книга Митцубишито е перфектния климатик,но в действителност не е така) а от гледна точка на практиката и отзивите на хилядите ни клиенти истинските климатици са ТОШИБА и ДАЙКИН!!!

4. Тук е от
    Mar 2009

Здравейте, като за първи пост, моля за съвет и помощ относно избора на климатик за стая 17.5м2 Х 2.6м (46м3) - вътрешен панелен апартамент, за сега без изолация, но предстои, както и смяна на дограмата с PVC. По мои сметки необходимата мощност за отопление трябва де е около 3.0-3.5кW. След доста четене във форума ми се ще да избера климатик за японският пазар-100V или 200V(до 250V). Критериите ми за избор са:
    1.Добро име на приозводителя (Sanyo, Toshiba, Daikin, Mitsubishi , ... )
    2.Висок COP (мисля че е задължително)
    3.Да е нов или да не е много стар(напр. след 2003-2005г.)-ако не е нов да е запазен
    4.По възможност да е по-висок клас
    5.Шум
    6.Фреон R410.
    7.Филтри (би било добре да има UV)
    8.Цена до около 1500лв., въпреки, че ако наистина си струва, може малко повече.

С две думи това е машината, на която и казвате "попадение" като я видите на витрината - чиста , запазена и добре конструирана, може би дори попадаща по-напред в класациите на http://www.eakon.jp/. Молбата ми е към хората от Пловдив, който често помагат във форума на другите участници като мен със съвети, помощ и подкрепа (valen1, Blue1, Aleksandars, Mmitaka и др.), тъй като имате доста опит в тази област, както и полезни контакти в магазините в Пловдив. Молбата ми е ако можете да ми помогнете , защото аз съм от София и не знам ако дойда в събота, незнам дали магазините за климатици в Пловдив работят в събота и неделя. Пък и нямам толкова опит- ще трябва да разгледам едната седмица и да си запиша моделите, да помоля форума за помощ (не бих могъл да купя климатик, без да се посъветвам с вас относно модела) и другата седмица да се върна до Пловдив, да купя ако съм имал късмета за мерна добър модел. Ако не - това сигурно ще се повтори няколко пъти...
    Затова, ако видите машина която да ви радва окото и можете да ми я препоръчате, аз мога да дойда да я купя. Моля да ми изпратите(евентуално на лични съобщения) адрес на магазина, раб.време, модел (характеристики) и цена или каквото знаете или някакво инфо.

Благодаря Ви предварително. Ако се видим на живо в Пловдив-почерпката от мен !

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Първият добър съвет е магазинът, от където ще бъде купен климатика и монтажната фирма, която ще го монтира да са колкото може по-близо до теб, това е много препоръчително, ако смяташ да купуваш машина втора употреба. Не ти препоръчвам след като си от София да ходиш в Пловдив за климатик, в твоят град има огромно количество магазини и фирми за монтаж.

Ако искаш да има вградена UV лампа то марката предлагаща това към момента е само Sanyo.
    Преди бях виждал в интернет модели на 100 V май бяха на Daikin или Fujitsu които я имат но сега не мога да ги открия. Японския език малко ме затруднява.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

За 1500лв. нов климатик с UV няма да можеш да намериш.Но с плазмен филтър в момента fujitsu-general 09LD все още се намира на промо цена от около 1500лв.
    http://www.general-bg.com/articledet...hp?ArticleID=8

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Fori14, значи аз имам Sanyo D28U (3,6 кВ на отопление) точно в същия размер стая като твоята. Климатикът има UV лампа и всичко друго, което си изброил. Модел 2007-ма е чисто нов за 1600 лв, ако се пазариш малко можеш да паднеш до заветните 1500 лв, макар че 100 лв отгоре едва ли ще са ти проблем.
    Та мисълта ми е да потърсиш този модел. Аз лично съм много доволен.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2003

И не само ти аз също! Машината си заслужава всяка стотинка ....

10. Тук е от
    Mar 2009

Здравейте, благодаря за бързите отговори, Sanyo D28U звучи доста добре, остава да намеря в наличност колкото е възможно по-близко до софия, че в гоггле ми излиза само варненски сайт. UV-то не е задължително да присъства, затова е назад в класацията, по-важно е висок Cop, надежност, и отзивите да са добри както Deian сподели.
    Още веднъж благодаря и ако видите някоя добра машина, моля споделете.

11. Member
    Тук е от
    Aug 2002

Здравейте.
    Искам да попитам, какъв климатик бихте ми препоръчали за охлаждане?
    Гледах и четох доста в сайта и като си сметнах помещението става въпрос за 12-ка, но не мога да се спра на марката, тоест мога, но финансите са ограничени :-(
    Отделил съм 1000лв за клима и монтаж и не знам какво да взема за тези пари, то е ясно, че ще е компромисен вариянт, но няма как :-(
    Киматика ще се ползва предимно лятото за да охлажда и евентуално да топли по-хлдните дни(когато тем. е около 0 градуса) докато пуснат парното.
    Гледам цените в интернет и май ще е някоя Мидейка, но дали да е инвртор или конвенционален? Ще се ползва вечер от 19:00 до към 08:00, когато се прибера от работа.
    Ще бъда благодарен да ми помогнете с избора на климатик до 800-850лв, и дали има смисъл от инвертор Мидея или е по-добре "обикновен" но по-добра марка?

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Я си кажи все пак помещението, че като е само за охлаждане нещата придобиват други измерения.
    Конвенционални:
    Fujitsu ASY12USB
    Daikin FTYN35G
    ME MSC-GA35VB
    Инвертор за толкова малко пари по-скоро ще ти създава проблеми, а и начинът ти на ползване не предполага такъв.

13. Тук е от
    Dec 2005

Колев, виж това:

http://www.dekom.bg/?page=product_de...nstanceID=4702

Мисля, че се вмества в бюджета ти, дори и с монтажа.
    Имай предвид обаче, че за охлаждане е необходима по-малка мощност, така че и 9-ка може би ще ти е достатъчна, не се описал помещението, колко квадрата е , изложение, изолации и т.н.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2002

Помещението е 30кв, но смятам вечер да отварям вратата и към спалнята, която е 6-7кв и коридорче 2кв общо около 38кв.
    Апартамента е с североизточно изложение, без изолация, с ПВЦ дограма.

16. Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от mmmiirrr
    Интересувам се от Haier HSU-12RF03/R2-в момента струва 490 лв в Технополис.Ще се ползва за отопление на 16 м2.Имате ли наблюдение, става ли и има ли големи забележки към него?Мерси!
    Цитат Първоначално публикувано от deian
    Надалече от тази марка щом ще е за отопление! Евтино - Midea.
    А за охлаждане как е? Или пък този малко по-скъп модел HSU-12HD03/R2?
    Става въпрос за стандартен панелен хол без изолация, на вътрешен апартамент с алуминиева дограма. Мисля да използвам климата предимно за охлаждане през лятото и много малко за отопление през преходните сезони когато още няма парно. Т.е ще го ползвам активно 3-4 месеца в годината максимум само през деня(~ от 10 до 22часа).

Благодаря за мненията. :-)

17. Тук е от
    Mar 2008

Искам специалисти да ме насочат кой от следните климатици е най-надежден: HITACHI RAS/RAC-14EH1; PANASONIC CS/CU-E12HKE; TOSHIBA RAS-137SAV-E; MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRK 35 ZG-S.Ще го използвам за помещение 22 кв.м. с вътрешна изолация и PVC дограма.Предпочитам обоснован отговор.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

За охлаждането и в преходните месеци за отопление стават всички модели,само вече трябва да обърнеш внимание на това колко са шумни,гаранционни условия,монтажните фирми и т.н. По-принцип избягвай Технотата,че там сервизирането и отношението на монтажните им фирми куцат.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе