Относно последната бройка на 12LCC,приятели се познават с шефа и той гарантира,че е читав,но попаднах на магазин с 10% промоция и 12LDC струва 1600лв,а LCC-то е 1560лв.Кое да избера?Старата изпитана серия или новата?
Относно последната бройка на 12LCC,приятели се познават с шефа и той гарантира,че е читав,но попаднах на магазин с 10% промоция и 12LDC струва 1600лв,а LCC-то е 1560лв.Кое да избера?Старата изпитана серия или новата?
sevda75, вземи да си дублираш постовете в още пет шест теми - пък може и да получиш отговор. В другата тема ти казах че и двете са СТАРИ - освен ако не бъркаш буквите? Който ти дава 12LDC за 1600лв трябва да го почерпиш! А на 12LCC 1550лв му е малко надута цената - това да не е с монтаж?
Не е с монтаж.А LDC-то е 1780.Като махна 10% става 1602.
Ако си сигурен/на че 12LCC е 1550 без монтаж, то тази цена е доста надута. По каква причина не знам, хем последна бройка... Ако 12LDC ти е 1600 без монтаж, слагай!
Ок,мерси! От коя година е LDC? Нов модел ли е?
Това успоредно писане в две теми ще ме побърка! Реши в коя пишеш и само в нея.
LCC и LDC са по-старите модели. Не знам LDC дали се е появил едновременно с LCC-то или малко след него, но LGC е новия.
sevda75 стига се чуди 12LDC за 1600лв. без монтаж е иделна цена направо го грабвай ако е оразмерен правилно за твоето помещение.
Дневен тракт 23кв. м. ,височина 2.60м. вътрешна и външна изолация,една външна стена,източно изложение.на трети етаж.Става въпрос за Варна,Правилно ли е оразмерен?
Забравих да спомена,че е ново строителство-тухла.Доколкото успях да сметна на един калкулатор излиза ,че са ми нужни 4.5 киловата.Не знам дали е правилно,защото от една фирма казаха,че ми трябват 3.7 киловата.
Фирмата е по-близо то отговора4.5кВ си идват множко...
Как ще са множко,като това са данни при +7°.Нали при -10° тези 4,5 увяхват до 2,5-3,0,и то точно когато загубите на стаята се увеличават !
Севда,още колко души трябва да ти напишем едно и също нещо за избора ти ???
12 LGC Отоплителна мощност: 0.9-4.0-5.6kW, мисля е добър вариант.
vanko68, от личен опит преценям че ще са и в повечко. Тя има 60м3 с много добра изолация - а аз в 55м3 с много лоша съм с 12LGC(4кВ) и верно че на -10° въртеше на ХАЙ но не останах на студено(подърхаше си нощ 20° ден 24°) а сега при +7° едвам мърка - което ме навежда на мисълта че може много да и изключва в преходните сезони и от това да и се получава дискомфорт. Личното ми мнение е че 12LGC(особенно при тая цена от 1250лв) също е подходящ за климатизация на нейното помещение.