Страница 43 от 109 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно
Резултати от 631 до 645 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Цитат Първоначално публикувано от kantonaa
    Фуджицу-09ЛДЦ или Панасоник TE 9 HKE- кое е за предпочитане?Цените са сходни.
    Малко са хвани едния, удари другия. Кажи бюджет и параметри на помещението.

ПС: съжалявам, прочел съм 9LGC вместо 9LDC. Горното важи ако питаше за 9LGC и TE9HKE. Но 9LDC наистина е по-добрия от двата.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2005

Помещението е 14 кв.м., спалня е и в момента го отоплявам със Санио 22 ка втора употреба, 3.2 Кв. номинал на отопление.Трета зима работи без никакви проблеми.Реших обаче да сложа климатик и в кухнята и пак се насочих към втора употреба, но като размислих реших да се понапъна и да преместя Саниото там , а в спалнята да сложа нещо ново.Привърженик съм на 100 волтовите модели, но мисля че не отговарят на условията за заем по програмата за енергийна ефективност, а мисля да го взема с такъв, защото потребителските нещо ги поспряха, а отпусканите са с яка лихва.Склонен съм да дам 1500-1600 с монтажа.
    Лошото е, че и новите 100 волтови 22-ки вече са с номинал 2.2Кв. на отопление, а на мен ми трябва поне 3Кв.Тогава вече отивам поне на 28-ца, а там цените са други.Всъщност производителите за това я направиха тая "врътка" с мощностите- да оскъпяват моделите и да печелят повече.Защото за помещение, което си отоплявал с 22-ка за 1500 лв., сега за същото ти трябва 28-ца, която отива на 1800-2000 лв.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Само внимавай да не съжалиш после, защото Саньото за спалня е идеално - предполагам си доволен от това колко е тихо.
    Слагай Fujitsu ASYB09LDC - за 1300 лв без монтаж можеш да го намериш най-евтино. За 100-волтов кредит ЕЕ няма, но сега и за 220-волтовите дават доста трудно. Все пак опитай.
    Опааа... горе съм прочел 9LGC, а ти си писал 9LDC. Всъщност вече сме на едно мнение. 9LDC смело!

5. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Кантона, вземай Фужитсуто и си гледай кефа. В тая мялка стаичка ще ви климатизира идеално и почти винаги ще работи на минимално натоварване, т.е много тихо и икономично.Тъкмо ще си едни от малкото, които ще могат да направят действително сравнение между двете "климатични идеи". Ако един ден се върнеш и напишеш впечатление, ще е супер.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    - ако го взимаш за отопление, изчакай септември да стане и тогава тръгни на "лов" -цените ще са ниски/моделите ще са нови/други(не се знае) и т.н. успех
    Напротив през Септември според мен всички климатици ще са с по-високи цени, сега е момента да си купиш климатик. Финансовата криза принуждава всички търговци от Европа да продават без печалба ( това е една от причините FUJITSU да е с толкова ниски цени).

Доставките за Септември няма да са такива и нищо чудно да са доста по-високи, защото които е имал да продава вече ще е продал, а новото производство ще е скъпо защото кредитите и долара са много скъпи в ммомента.

7. Member
    Тук е от
    May 2003

Може и да е така, може и да не е

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Според мене ако лятото е горещо ще има недостиг на климатици,защото на много вносители
    им орязаха кредитите,а повечето сами намалят количествата за внос.

10. pas
    pas е офлайн

Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    pas, за аномалиите в цените към днешна дата и по региони, зависи от "ситуацията" на търговеца.
    - ако си намериш в друг град по-тънко -взимай, но първо провери по местоживеене кой ще ти го монтира и сервизира!
    - гаранцията си е гаранция, "колкото повече, толкова повече" - Мечо Пух
    - 12LGC си е е 12LGC каквото и да пише на панела
    - ако го взимаш за отопление, изчакай септември да стане и тогава тръгни на "лов" -цените ще са ниски/моделите ще са нови/други(не се знае) и т.н. успех
    много благодаря за съвета

11. pas
    pas е офлайн

Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от dkolov
    Напротив през Септември според мен всички климатици ще са с по-високи цени, сега е момента да си купиш климатик. Финансовата криза принуждава всички търговци от Европа да продават без печалба ( това е една от причините FUJITSU да е с толкова ниски цени).

Доставките за Септември няма да са такива и нищо чудно да са доста по-високи, защото които е имал да продава вече ще е продал, а новото производство ще е скъпо защото кредитите и долара са много скъпи в ммомента.
    все пак мисля да изчакам да свалят до около1300 с монтажа и тогава да го взема веднага, с продавачката си поговорхме и и казах да видим кой ще издържи повече аз с готовите пари или те смногото климатици и падащи цени за момента

12. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от jori
    Според мене ако лятото е горещо ще има недостиг на климатици,защото на много вносители
    им орязаха кредитите,а повечето сами намалят количествата за внос.
    Възможно е, но не вярвам да има недостиг на климатици, защото отрязаха и потребителските кредити и много трдуно ще се намерят свободни пари за купуване. Не знам дали са им отрязали кредити на вносителите, но явно има доста климатици за продаване щом има такива бесни промоции.

Но стигне ли се до недостик цените ще хвръкнат нагоре.

13. Тук е от
    Sep 2008

Цените на стоките е абсурд да тръгнат нагоре, това на този етап е невъзможно!
    Заводите свиват производството, потреблението на хората е сведено до минимум заради световната финансова криза, която според проучване у нас ще се усети най-много през лятото!Кой в днешно време налита да купува?!Всеки изчаква и си скътава парите...чака по-добри времена за да ги пусне в употреба.Хората са наплашени от кризата, и сега не купуват, както купуваха преди, така че няма как и откъде да се вдигнат цените.Банки, заводи и фирми свиват бюджета!Като е намалено потреблението, как ще се вдигнат цените?!

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Според мен имаш ли нужда от нещо и имаш ли парите вземи го веднага.Никога нищо не се знае както се казва.

16. Тук е от
    Sep 2008

Въпрос на проучване и прозорливост бих казал!
    Аз имах възможността да работя в чужбина, така опознах друга култура, манталитет и начин на живот.
    След като се прибрах в България видях и разбрах, че ние ще бъдем част от обединена Европа и веднага прозрях, че и при нас ще стане същото, както в страната, където бях на гурбет.Веднага след като се ожених си купихме апартамент, защото прозрях че ще се засили строителстово, банките ще отпускат кредити и цените на апартаментите ще скочат драстично! Тогава си купихме тристаен монолит 90 кв.м за 32 000 лв. а сега вие сами можете да прецените каква е моментната му стойност! Въпросът е да имаш усещане за нещата, разум, търпение и решителност в точния момент!

17. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

На времето тъкмо ми потръгна бизнеса и бях искарал някой лев.Имаше търг за една много изгодна сграда която тогава струваше на сегашни пари около 30 000лв. имах парите взех я сега тази сграда ми носи по 7 000лв. месечно а цената и в момента е около 300 000лв.
    Това е само един пример.В живота съм научил че колкото отлагаш нещо после ти излиза по скъпо и повече нерви.

18. Тук е от
    Dec 2007

Редовно следя този форум и съм ви много благодарен за компетентните коментари и съвети.Вече съм напълно убеден че сте на "ти" с този вид материя.Писах няколко пъти и получих , мисля добри съвети и коментари.Щях да слагам колона Осака в хола и благодарение на вас ,разбира се се отказах.Стигнах до извода ,че данните от Екоклима са фалшиви-необяснимо защо.Сега имам нужда от нов съвет.Хола и спалнята са еднакви по размери (4х4=16кв.м.), и реших че е най-добре два по-малки във всяка стая.Следейки вашите коментари съм се спрял на: http://v-clima.com/prod.php?id=15. Въпроса ми е къде мога да го намеря на най-промо цена.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 43 от 109 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе