Страница 44 от 109 ПърваПърва ... 3442434445465494 ... ПоследноПоследно
Резултати от 646 до 660 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2003

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Големичък ще ти е за 40м3 ... но има идея с този от хола да топлиш/истудяваш и спалнята. Съвета ми е сложи сега в хола, а в спалнята на есен за другата зима - тогава не се знае какво ще е положението с климатиците като модели и цени - не избързвай сега защото няма да ги ползваш дефакто. ... и за спалнята един по-мъничкък предвиждай само за най-големия студ да помага на 12ката.

http://www.dekom.bg/?page=product_de...b1afc9e7d848a6

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

avin, човече откъде си за да можем да те посъветваме за цените...

4. Тук е от
    Dec 2007

Горна Оряховица.Климатиците ми трябват само за отопление.Между хола и спалнята има коридор.
    http://www.dekom.bg/?page=product_de...b1afc9e7d848a6 - това е цена предполагам без монтаж. А как ще стане номера с монтажа и гаранцията

5. Member
    Тук е от
    May 2003

oooooo коридора трябваше да го споменеш още в началото - ситуацията се променя значително! Ако не ти пречат отворените врати 12ката ще топли и коридора и спалнята донякъде(зависи и от как ще го монтираш - ако духа към вратата) ... 100вата на кубик са си доста! Но и да ти е затворена вратата няма лошо, тъкмо ще гори по-малко, но често ще включва и изключва - а пък този модел специално има специфично конструктивни особенности които водят до повечко шум при преминаването на фреона при спиране и тръгване на компресора ако тръбния път ти е под 3 метра!(имай впредвид - може да те дразнят - може да не - незнам, но да ти кажа предварително). А за спалнята ми се иска да помислиш за някоя по-малка машинка(по-скъпа=по-ТИХА) седмица или девятка ще ти върши работа - 3кв някъде. В краен случай ако ти е ограничен бюджета и тази 12ка в режим СУПЕРТИХ ще успява да те топли без да шуми много но ... внимавай с дължината на тръбния път ... чува се доста цвърченето на фреона като напомпва в топлообменика при тръгване на компресора(и обратно)!

П.С> монтажа е друга тема. 150-250лв зависи на местна почва монтажните групи на къв кеф са За твоя град конкретно - нямам идея, затова първо тръгни и обиколи всички магазини за климатици и разпитай: колко струва модела с монтаж+купен от тях, колко ако си го купиш от другаде а пък те само ти го монтират+гаранция! ... инвестирай два/три дни в проучване и тогава избирай! Успех

6. Тук е от
    Dec 2007

имам достатъчно дни за инвестиране.Важна беше посоката по която да тръгна.А има ли седмица или девятка от същата серия така да се каже.Най-вече същата марка и същия СОР .
    шумът не ме притеснява.Тръбния път ще е по-дълъг от 3 м. със сигурност

Използвай бутона "редактирай"

7. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Точно деветка ти трябва и за двете помещения. 9LGC ще ти пасне идеално. Малко по-икономичен и тих, ще ти даде достатъчно мощност за отопление. Добре те съветва ДГенов по-горе за малко повечко дължина на тръбите. Мисля, че 3 метра ще ти е добре. Ако нямаш проблем с парите може да се измисли и още по-хубав вариант, имам предвид с друг модел, но и този супер.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

avin, кажи си бюджета. Да разбирам ли, че се спираш на варианта за 2 броя - да знам какво да предлагам. Това определено е по-добрия вариант, особено сравнен с колонната Осака

10. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Както знаете има световна икономическа криза, при която потреблението постоянно пада.

Икономистите казват, че най-важната част от мерките по преодоляването и е да се стимулират продажбите. Затова ми се струва правилно който има възможност да купува това от което има нужда сега а не после, защото поведението на отлагане задълбочава кризата.

Не е казано, че трябва да се харчи неразумно по начин утре да останеш без пари, но който има възможност и добри финансови перспективи да не отлага днешният разход за неопределено бъдеще напред. Не си мислете, че потъването на едните в криза няма да се отрази и на другите. Всеки според възможностите си да поеме своята отговорност по преодоляването на световната икономическа криза.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Според мен по добре си вземи 12LGC разликата в цените между 9-ка и 12-ка е нищожна а 12-ката се държи доста по дорбе в студовете пък и съм ги тествал в темета за fujitsu-general съм описал някой подробности, като цяло доста се различават(компресор,топлообменици, електроника)не си заслужава заради 80лв да избереш климатик с една класа надолу.

12. Тук е от
    Sep 2008

avin, задължително слагай 2-ва климатика, ще се справят много по-ефективно отколкото ако сложиш един!
    Според мен една 7-ца и една 9-ка ще ти свършат работа!
    Фуджитсу са най-масови, но това не означава, че са най-добри!!!
    Има и други много добри марки като Шарп, Тошиба и Саню, които по нищо не са по-лоши от Фуджитсуто!
    Не е желателно климатикът да е прекалено преоразмерен, защото много ще ти включва и изключва, а това няма да е никак икономично!

13. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Fujitsu е марката, която към момента най-масово се обсъжда във форума, но това не означава, че в България това са най-разпространените климатици.

Не знам дали има някаква статистика, но най-масово разпространената марка климатици в България трябва да е Osaka. На който не му се вярва да погледне през прозореца.

От друга страна не ви ли се струва странно, че тази марка, която към момента е най-разпространената в България почти не се коментира във форума. Опитвам се да си обясня за себе си защо това е така, но към момента до никъде не мога да я докарам като предположение.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Явно си нямат проблеми за коментиране.

16. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    [b]

Не знам дали има някаква статистика, но най-масово разпространената марка климатици в България трябва да е Osaka. На който не му се вярва да погледне през прозореца.

До преди 2-3 години Осаката и Хаера бяха най-разпространените климатици но след като о----а и двете марки(Осаката- 2006г а Хаера - 2007г)безспорния лидер по продажби е Мидеа.....и може би има защо.

17. Тук е от
    Dec 2007

Благодаря ви за вниманието към моя проблем.Както усещам аз съм доста по-възрастен от вас, което значи че н есъм толкова претенциозен към шум и рзни други глезотии. Интересуват ме машини с максимален СОР. Аз търся икономична от към енергия климатизация .Комфорта е на заден план.Дайте ми линк за най-евтина машина 9LGC
    --------------------------
    Ще ми трябва и една машина двоен сплит- как се казва не знам две вътрешни едно външно - деветки и по-малки . за мен както ви писах е много важен максимален СОР
    -------------------------------
    А за бюджета момчета , парите никога не стигат - и на тия дето ги нямат и на тия дето ги имат - такъв е животът за съжаление - или може би така трябва

18. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

avin, тия дето си говорят сами, много често са за психиатрията. Използвай бутона редактирай горе в дясно на твоето съобщение. Написал си, че СОР трябва да е максимален, но не си уточнил на колко градуса.. Максимален на 5.5*С на 6.0*С или на 7*С. Уточни, при каква точно външна температура ще го пускаш да работи, че хората при тази температура, да намерят този с максимален СОР.Разбра ли ме?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 44 от 109 ПърваПърва ... 3442434445465494 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе