Страница 45 от 109 ПърваПърва ... 3543444546475595 ... ПоследноПоследно
Резултати от 661 до 675 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Колко максимален COP търсиш, защото аз мога да ти дам модели с COP 6, обаче цената със сигурност няма да ти хареса.
    А това, че комфорта и тишината за теб са на заден план... ама те вървят ръка за ръка с икономията. Ако ще е хубав климатика, той ще е и тих освен всичко останало.
    Най-евтиното 9LGC e 1209 лв, а най-евтиното 12LGC - 1179 лв. Не само заради цената, въпреки, че като номинал ти е голям, 12-ката е по-добрия вариант в случая по ред причини. Това не важи за всяка 12-ка спрямо 9-ка, а само за конкретните модели 9 и 12 LGC.
    Нищо не каза за цената, затова ще ти дам следните варианти:
    1) 2 броя Toshiba RAS-B10SKVP-E за по около 1900 лв единия.
    2) 2 броя Fujitsu ASYB09LDC
    3) 2 броя Daikin FTXS25G
    4) 2 броя 100-волтови климатици с много висок COP, само кажи и ги избираме.
    Та за да не предлагам напразно модели извън възможностите, кажи някакъв таван на цената.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

avin Ако държиш да са fujitsu-general то за двете стаи 07lcc са твоите клими мн-добър KOP, икономични, тествани 2 зими и т.н.Все още се намират!
    Ако нямаш парите то не се колебай ами вземай или 09LD или 12LGC повярвай ми 09LGC е калпав модел, единствения калпав инвертор на марката!

4. Тук е от
    Dec 2007

Очо, Разбрах те и моля да ме извиниш, но да знаеш че психиатриите са за хора - днес едни утре други - човек никога не знае кога може да стигне до там да си говори сам

============================

Момчета, картината се изяснява, мненията и препоръките ви са чудесни - но никой не ми писа за мулти машина.Няма как да са отделни ,такава ми е концепцията.Едното тяло в една малка дневна (4х3) и второто в банята

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

второто в банята
    ????????????/

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

и от мен- ??????????
    А,сега се сещам за вариант-канална 7ца, монтирана и със засмукване от коридора ,и с ръкав да вкарва топлия въздух в банята.Правил съм подобно с голяма канална и с ръкави до всяка стая+банята.

7. Тук е от
    Mar 2009

Здравейте, първо искам да ме извините за некомпетенстността ми, но ми трябва климатик за отопление на стая с размери 4/4/2.6 м. В магазин в нашия град ми препръчаха Fudjitsu 12-ка, модела, който е без пплазма- така ми обясниха. Не успях да запомня точно буквите, които бяха изписани на стикера, но е на цена 1350 лв. с вкл. монтаж, като ме убеждаваха че е много изгодно, защото в момента били на промоция. Тук позачетох, че сте специалисти и се занимавате с това, та моля за вашето компетентно мение и препоръки ?

8.  

9. pas
    pas е офлайн

Тук е от
    Mar 2009

здравейте изчетох съветите към avin които до някъде важат и за мен . дали бихте допълнили нещо? аз съм се спрял на 12LGC искам да отоплявам две помещения, пък вие ще кажете дали може.едното помещение е около 9 м2 , другото 11,5 м2 вратите са една срещу друга и м/у тях има около1,8 м2 коридорче.стаите са южни с PVC и изолация на външните стени и тавана със стереопор към 8мм. изолацията е отвътре височината на стаите е 2,60м . вътешното тяло ще се монтира в по-малката стая точно срещу вратата която е на около 3,50м. от тялото.неможе да се монтира на друго място.търбите ще са приблизително 2,5-3м.това са спалня и детска ,но неискам кой знае колко висока температура не сме свикнали, мисля си за около 18 градуса през зимата и около 25 през лятото, защото тогава става за спане чак след 1-2ч. през ноща.немога да си позволя примерно две 7-ци или9-ки от винансова гледна точка , защото ми предстои да купувам по-нататък още една 14-ка, 12-ка и 9-ка там няма да мога и да искам да направя едно за две.разчитам на вашите съвети.

10. Member
    Тук е от
    May 2003

rumix, вероятно за "12LGC - инвертор" става дума http://www.general-bg.com/articledet...?ArticleID=126, внимавай да не те изтъркалят нещо и да ти дадът конвенционалния http://www.general-bg.com/articledet...p?ArticleID=29 който е по-ефтин доста но знае ли човек.
    С две думи: машината е добра - взимай я.

pas, при тези условия криво-ляво ще се справи тая 12ка, ама като са "спалня и детска" все отворени ли ще им седят вратите? Имай впредвид че ще има значителна разлика в температурите на двете стаи в полза на тази в която ще е машината - помисли хубаво в коя да го монтираш. И за да стига въздуха до другото помещение ще трябва да държите вентилатора по на силничко и машината след като темперира помещенията трябва изобщо да не я изключвате или намаляте защото бавно ще наваксва пак градуса ако го изпусне веднъж! А за "на колко сте свикнали" ми се струва много малко 18° - нещо май бъркаш с термометъра? Зимата 22°-23° си е най-комфортно, а на 24°-25° се ходи по тениска с къс ръкав - никой не отказва топлина! На 18° ще ходите с грейките в къщи - не е работа: икономията е майка на мизерията! - не си поставяй това за цел, климатика така или иначе гори много малко: дали 45лв или 60лв мисля че е все едно? ... имам същия и за последните 26 дена при ползване без никаква милост е изгорил 32 лв - верно не беше много студено ама и не е падала температурата в къщи под 24°-25°, само като спим го намаляме на 20°-22° - все пак няма да спя с шушони я

П.С> и още нещо да добавя в полза на статистиката за минималната консумация: снощи ми се стори че много се е кротнал и погледнах какви са показателите: външна +4, зададени 20°, реални в стаята 21°, моментна консумация 270-280 вата.

11. Тук е от
    Mar 2009

Забравих да попитам за шума- дали е тих, защото ще е в спалня, а външното тяло ще е точно до прозореца на терасата? И друго не поясних- стаята е с външни стени юг - изток, в къща- монолит без никаква изолация и с дървена двукрила дограма и теракот на пода. Т.е дали тази 12-ка ще успее да стопли? Много се намръзнах тая зима, искам поне другата да ми е топло

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

rumix, вероятно моделът е 12LGC. За отопление ще се справя. За шума - външното няма да го чуваш, а от вътрешното има какво още да се желае откъм шум... по-старият модел 12LCC, както и 12LDC (с плазмата) са по-тихи, но за тези пари - толкова. Предполагам, че е поносимо тих.

13. Member
    Тук е от
    May 2003

rumix, за топлото ще ти е топло - нямай притеснения, обаче за шума ... е доста относително! Има си таблица за модела кога и как е измерено колко децибела на какво разстояние и т.н., пък и кой те знае как си със слуха и нервите? Приеми че този модел е най-обикновен базов инвертор(на един от големите Японски производители обаче) - на прилична цена с прилични възможности, достатъчно надежден за да си го купи всеки човек който е с ниски финансови възможности, но иска да се докосне до японското качество! Толкова се е писало за този модел че каквото и да кажа ще е за десети път най-малко, четете назад темата за Фужитсу моля!

С две думи, нито е много тих, нито е много шумен, нито е друго, нито е трето ... предполагаме/не предполагаме Аз го имам от септември 2008ма, октомври му натиснах копчето за включване и до момента машината си цъка перфектно без никакви забележки(надявам се и за в бъдеще да е така - повече на мен специално не ми трябва от климатика). Сам виждаш цените на върховите японски модели ... е този не е като тях!

14.  

15. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

rumix ето това е твоят климатик -

http://termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=230

16. Тук е от
    Sep 2008

dgenov аз днес като излезнах към 11ч. и го пуснах моя едва преди половин час!
    Не виждам смисъл да ми работи, след като за толкова часове температурата в стаята ми падна на 21гр. при поддържани в работен режим - 23!
    В хола за няколко минутки я вдигна от 21 до зададените 23!Е малко по-бавно ще навакса в спалнята, ама аз пък го избузвам вентилатора на HIGH, и след като си я достигне в спалнята си го връщам да духа на средната степен, щото ако го държа вентилаторът постоянно на HIGH после сметката ще ми е по-голяма!

17. Member
    Тук е от
    May 2003

InternetZombie, прав си че за два/три градуса няма смисъл машината да седи включена и да се "хаби" като те няма. Но за вентилатора не съм съгласен! Може и да бъркам но моето виждане е следното: дори и да го държиш постоянно на ХАЙ, машината преценя и според други условия на колко да е и го намаля като си достигне зададения градус - просто му поставяш условие че искаш да те стопли бързо преди всичко друго! Ако се размислиш над алгоритъма за взимане на моментни решения, сам ще стигнеш до извода че за да вдигне примерно от 18° до 24° има няколко пътя по които машината може да мине ... това е заложено от конструкторите, но в известни граници и ти може да влияеш, с вентилатора например. Слагайки го на АУТО е пълен автомат и дига някъде градус на час(това по моя), тъй като не е добре за човешки същества рязката промяна на температурата. С ръчната настройка на вентилатора му ограничаваш най-високото възможно духане което му позволяваш, а не че на толкова ще духа до откат ... и сметката не може да ти е голяма а напротив: като си достигне зададения градус ще спре така или иначе, но докато работи на ХАЙ вентилатор е най-ефективен т.е. харчи по-малко ток за една и съща отдадена топлина. Разсъди логически: нагретия топлообменник трябва да се охлади, как? Вентилатора го обдухва както си духаш супата - колкото по-силно, толкова по-бързо ще отнеме топлината и компресора ще докара нова с по-малко напън. Обратно: ако си му ограничил оборотите(силата на духане) а пък си му задал по-висок градус, климатика ще опита да компенсира по-ниския дебит на въздуха с по-високо налягъне на фреона за да нагрее повече топлообменика и така ще трябва да работи повече, т.е. ще изхарчи повече ток - разбра ли идеята?(ако някъде греша, моля поправете ме)

18. Тук е от
    Sep 2008

dgenov, незнам, майна...хем е така, хем не е така.
    Много неща на теория не са както на практика и обратното.
    Добре де, ти нали имаш контролен електромер за контакти, на който ти е включен климата.
    Задай му най-ниската степен и го виж колко ти смуче.След това му задай най-високата степен и вече го сравни да видим какво показва, че ми е много интересно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 45 от 109 ПърваПърва ... 3543444546475595 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе