Страница 33 от 109 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно
Резултати от 481 до 495 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2008

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Еееее, човек да не допусне някой лапсус майна, готови сте да го разкъсате на парчета само за да се чуе вашата дума!
    Мислех, че сте интелигентни момчета, а май се оказахте, че в действителност сте калпазани.Ванка ми познавам много по-елитна марка при климатиците от Мицубишито!!! Чувал ли си за Дайкин и запознат ли си малко с историята на тази компания?Аз не пиша с лоши чувства, все пак човек не може да бъде енциклопедия и да знае всичко.Та Мицубишито пред Дайкин , е като да съпоставиш малко дете ,пред зрял вече човек!
    И не знам отвчера, че трябва да се чистят филтрите...просто съвсем бях изключил за тях...съжалявам, че ще те разочаровам, ако си мислил че съм израстнал някъде в планината сред дивите животни(Vanko68)!Vanka на теб и останалите, които ме нападнахте тук ще кажа следното - Sharp-a в най-студените месеци работише на най-ниската степен със забити филтри, ама толкова забити с прах, че нямаше една чиста клетчица, която да не бе напластена с прах!Ей тоя Шарп, дето на някой от вас им трън в очите ми поддържаше 28-29 градуса в хола и 23-24 градуса в спалнята!Да и това в най-студените месеци, на наи-ниската степен със напластени от прах филтри!За тази цел бях сложил три термометъра в хола и един в спалнята.На най-отдалеченото място - вратата на хола термометъра ми показваше 26 градуса.Единствено не ми беше комфортно топло заради забитите филтри и степента на вентилатора. Бас слагам с Vanko68, че при тези условия неговия климатик дори ще откаже да включи!Същото важи и за още един двама човека, които са ми отговорили.От моя пост лъхало невежество и не знам си какво - а какво лъха от поста на IvoSI (476)?! Дино, найстина няма място за сравнение между Тошиба и Шарп...Шарпа ще го направи на мармалад този Дайсейкай! Не всичко опира до параметри, бих казал че основното е в софтуера на климатика и качеството на изработените части!

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ванко работи с Дайкин, а ти не бъди кон с капаци! Хубаво е всеки да си хвали своето, но в разумни граници. И не се прави на лаборатория за изпитване на марки климатици, защото ако ставаше на приказки, японските такива щяха да са затворили отдавна. А коя марка е най-добра от всички не си ти човекът, който ще го определи.
    Най-добрите японски марки /не според мен, а според ECCJ/ са:
    Daikin
    Mitsubishi Heavy
    Mitsubishi Electric
    Fujitsu-General
    Panasonic
    Toshiba
    Sanyo
    Sharp
    Hitachi
    И не са подредени по никакъв признак.
    И между другото, тази така некласна според теб марка Toshiba са изобретили инверторния климатик. Без коментар.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Ванко може и да работи с Daikin,но видяхме до къде стигат познанията му за климатиците от тази марка...с тази марка наверно се работи без проблем защото не създава проблеми поне в гаранционният си период...

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Спорен момент за твърдяното от теб превъзходство на ШАРП-а над ДАЙСЕЙКАЙ.Приятели имат ШАРП/не знам кой модел, но за Европа/, а пък аз имам 10SAVP-Е.Определено мога да ти кажа, че има много малко място за сравнение между машините и то в полза на ТОШИБА-та.Разликите са огромни - в управлението на компресора и цялата машина, в разхода, в комфорта, в изработката, частите и други и други.Не, че ти е лоша машината и не върши работа, но за сравнение между двата модела трудно може да става дума.В крайна сметка важно е да топли.

6. Тук е от
    Sep 2008

Дино ми аз не си хваля своето, просто споделям опита си с машината, която имам!
    Не е въпроса всеки да си хвали машината, в такъв случай се обезсмисля темата - същината е всики да си сподели опита и най-важното да бъде обективен в мненията си, ако иска да бъде полезен!Е с някое изречение се позакачвам, но всичко пиша без лоши чувства и намерения!

"...защото ако ставаше на приказки, японските такива щяха да са затворили отдавна." - какво точно имаш предвид?

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Мисля,че този спор е излишен,а относно Шарп-а,провокиран от снимките на Диндо,отворих една машина AY-XP9HR/АЕ-Х9НR за да я разгледам.Направена е перфектно.Двоен външен топлообменник със сравнително голямо външно тяло,ТРВ,много вата на компресора,5 външни датчика и изолираща лента навсякъде където контактува метал с метал.Много хубава пластмаса на вътрешното тяло.Просто не е пестено от никъде.Проблема на тази марка в Б-я не е че тя е екзотична,а че вносителя беше екзотичен.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Спорен момент за твърдяното от теб превъзходство на ШАРП-а над ДАЙСЕЙКАЙ.Приятели имат ШАРП/не знам кой модел, но за Европа/, а пък аз имам 10SAVP-Е.Определено мога да ти кажа, че има много малко място за сравнение между машините и то в полза на ТОШИБА-та.Разликите са огромни - в управлението на компресора и цялата машина, в разхода, в комфорта, в изработката, частите и други и други.Не, че ти е лоша машината и не върши работа, но за сравнение между двата модела трудно може да става дума.
    Аз не съм някакъв критерий или капацитет, по който да се съди!
    Чисто и просто пиша това, което виждам, откакто имам Sharp AY-XP 12FR.
    Уважавам мнението ти и мога да се съглася, ако се съпоставят едни и същи модели, при едни и същи условия!

10. Тук е от
    Feb 2009

Благодарско мом4ета,ще вземем митсубишито,не 4е дайкина не ми харесва но FD-серията има пове4ко екстри.

11. Тук е от
    Sep 2008

Радващото е, че сте постигнали консенсус със съпругът Ви, и вече сте се спряли на конкретна марка и модел!
    Като се сдобиете с машинката - честито и със здраве да си го ползвате...

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Така е, jori. По същата причина и Sanyo е екзотика в БГ. А Sharp и Sanyo правят много хубави климатици.
    Най-новия модел на Sharp за Европа AY-XPCxxJHR много прилича на топмоделът за Япония, само дето при него ползват същото външно като при JR и показателите му са същите, а сигурно е маса пари заради дизайна. Нищо нямаше да им коства да изкарат нещо в най-висок клас, пък който иска - да купува. Но не.

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от InternetZombie
    Аз не съм някакъв критерий или капацитет, по който да се съди!
    Чисто и просто пиша това, което виждам, откакто имам Sharp AY-XP 12FR.
    Уважавам мнението ти и мога да се съглася, ако се съпоставят едни и същи модели, при едни и същи условия!
    И аз не съм.Съдя само по това, което съм виждал. Затова казвам, че не знам кои модели точно съм виждал, само видях, че е ШАРП.Може да са били различни от твоя.

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от pepita_78
    Благодарско мом4ета,ще вземем митсубишито,не 4е дайкина не ми харесва но FD-серията има пове4ко екстри.
    Какви конкретно "повечко екстри" има 2200лв - 4кВ, от например Фужитсу 12LD-4.8кВ 1750лв? Възможен е и отговор: по ме кефи формата или имам излишни 400лв, но ме интересува обективно някой ако има виждане по въпроса? Този "I-see Sensor" на практика полезен ли е или е повече за украса към сметката? В тоя ред на мисли видимо цените на Фужитсу са по-ниски от на Митсубиши и Дайкин - на какво се дължи? Последните с по-високо качество ли са? Оправдано или на теория?

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

COP 4,62 срещу 3,93. Не е само от по-ниската мощност на FD-то. И не казвайте, че COP няма значение, защото иначе щяхме да се топлим с ел. радиатор - COP=1. FD-то се опира дори на сериозни 100-волтови машини, само минималната му да беше малко по-ниска, но това няма пак да го коментирам.
    Но както някой беше намерил 12LD за 1600 лв... е тогава си е за замисляне

17. Member
    Тук е от
    May 2003

Както и да е, питането ми е безмислено - няма начин по-евтина стока да е по-хубава(комплексно) от по-скъпа. По-скоро мисълта ми беше за границата между практичното и лукса ...

deian, и аз ще се радвам много да му падне цената на тоя модел, но не бих му подценявал възможностите по този начин. За 12ка е доста мощен - май няма аналог като параметри/надежност/цена? Виждал съм го на живо в 60м3 - огнедишащ змей си е отвсякъде никакви чуденки относно топлене не може да се има с него! Пък и 4та година модела захваща, не съм срещал негативи по негов адрес? Дори се води "скъп" модел, но тука сте дигнали доста нивото и под 2бона машина я гледате с недовери - няма лошо де, добре че на повечето стаичките им са за 20ки/25ци - иначе ми е интересно каква песен щяха да пеят?

18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

deian важен е но има машини с КОП 4-5 и като стане -10 неможе да отлепи да стопли а този на LD е 3.93 ама на -10 грее като дзвер.Та не е само да го гледаш по книжка.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 33 от 109 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе