InternetZombie идеята е много добра, ще я пробвам довечера!
InternetZombie идеята е много добра, ще я пробвам довечера!
При мен съм забелязвал многократно че тока е с около 100 - 140мА в плюс когато вентилатора е на режим LOW....
По въпроса с вентилатора дали HIGH или LOW е по-икономичен е 'дъвкано и пре дъвкано' много и е доказано,че HIGH е икономичният начин.
Логично е: лошото за хората(вентилатора на макс), да е доброто: за климатика и температурата в стаята. Трябва да има равновесие в природата. Може "сметката" при мин. вентилатор да е по-малка, но тогава долу на пода или на леглото и температурата е по-малка..., т.е. вдигаш градусите, а от там и консумацията. По-добре(ако не пречи) да "вдигнеш" вентилатора.
Или да си сложиш подов климатик.
Вероятно, подовият климатик, е най-добрия вариант след централното парно. Направо съжелявам, че преди година, представа си нямах за подови климатици.Блокът е проектиран за парно, но никога не е имало. Под прозорците, във всички стаи има "ниши" за радиаторите... И аз глупака, сложих климатиците на тавана. Вярно, че подовите са по-скъпи(да се чудиш защо, като уж е едно и също..)...
здравейте на всички от форума.иазвинявам се, че вече с моите въпроси относно избора на климатик, може би съм станал вече досаден, но просетете невежеството ми.бях се спрял , и все още съм на 12 LGC с който ба отоплявам две помещения и малко коридорче или общо 23 -4 кв/м, но май май нещо няма да се получи и трябва непрекъснато да са отворени вратите. какъв съвет бихте ми дали за дава по-малки климатика , примерно 7 BTU, и някакви примерни цени на фуджитсу ми се виждат доста скъпи а на други марки почти неоткрих 7-ци, има ли такива на цена примерно около700/800лв. и коя друга марка бихте ми препоръчали . стаите са 11,5кв.м - около 30куб.м и другата 9 кв.м - около 23 куб.м. и са южни , ако това има значение за зимата. благодаря за отговорите ви.
Слагай две машини от тези и си свиркай - Sharp AC 225FC
Айде, честито и да почерпиш - http://www.condie.eu/sharp.html
Скъпи, но качествени...няма начин - хубавото е скъпо!
Шъ намалим от почерпката, няма страшно!
InternetZombie човека казва че иска по евтино ти къде го хвърли.
http://www.bulclima.com/bg/product/32-ash-9-ub.html
Според мен по добре си вземи 2бр. 9-ки конвеционални na fujitsu отколкото да вземеш samsung, crown, midea и т.н. инверторни със сигорност по-лошо ще работят и повече ток ще гълтат.
Другия вариант е да вземеш сега една седмица инверторна за по голямата стая пък като посъбереш още някой лев преди зимата ще си вземеш още една но поне ще знаеш че си взел нещо качествено.Пък за лятото седмицата ще смогне и на двете.
TIMBERLAKE, ми аз като препоръчвам или предлагам нещо си залагам авторитета!
Много ясно, че ще му предложа нещо супер качествено!Не може да се сдобиеш с качество, без да си платиш.
Да скъпички са, но човекът сам ще си прецени.
Тези 9-ки , които ти му предлагаш пък са много мощни за неговата квадратура, и ще му работят много на ON-OF!
Оф, леле... Ами те са конвенционални, на какво да му работят!
А sharp-а, който си му харесал, бая е залежал по складовете... В Япония струва около 600 лв И не е от последните 4 години. Не че е лош...
Ми аз въобще не ги погледнах какви са, само прочетох, от поста на TIMBERLAKE, че става въпрос за 9-ки и си помислих, че са инверторни машините.Важното е, че предложените от мен машини му пасват идеално на квадратурата, и че машините са качествени! Няма значение залежали ли са, или не и коя година е моделът.Хората като купуват климатици втора употреба по на 5-6 г. какво да кажем за тях?! Пък и къде е Шарп, къде е Фуджитсу!!!
много съм ви благодарен на всички за отговорите. чета и се уча . благодаря.
Нека и аз се включа с един въпрос - трябва ми климатик 9-ка за добре изолирана спалня. Ще се ползва ЕДИНСТВЕНО ЗА ОХЛАЖДАНЕ! При това положение има ли смисъл да се насочвам към по-скъпите марки или мога да мина с MIDEA или Samsung? Единственото по-сериозно условие е тихият му режим да е наистина тих за да мога да спя когато работи . Благодаря предварително!
P. S. Да допълня, че бюджетът ми е ~1000 лв. (без монтажа!). И още нещо - тези прословути проблеми със Samsung, за които доста хора пишат, само отоплителния режим ли засягат или и охлаждащия? Бих искал да избегна "контакти" със сервизи.
Климатика за да е наистина тих, няма как да минеш с китайски или корейски.