Страница 46 от 109 ПърваПърва ... 3644454647485696 ... ПоследноПоследно
Резултати от 676 до 690 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2003

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

InternetZombie идеята е много добра, ще я пробвам довечера!

2.  

3. Тук е от
    Jan 2008

При мен съм забелязвал многократно че тока е с около 100 - 140мА в плюс когато вентилатора е на режим LOW....

4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

По въпроса с вентилатора дали HIGH или LOW е по-икономичен е 'дъвкано и пре дъвкано' много и е доказано,че HIGH е икономичният начин.

5. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Логично е: лошото за хората(вентилатора на макс), да е доброто: за климатика и температурата в стаята. Трябва да има равновесие в природата. Може "сметката" при мин. вентилатор да е по-малка, но тогава долу на пода или на леглото и температурата е по-малка..., т.е. вдигаш градусите, а от там и консумацията. По-добре(ако не пречи) да "вдигнеш" вентилатора.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Или да си сложиш подов климатик.

7. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Вероятно, подовият климатик, е най-добрия вариант след централното парно. Направо съжелявам, че преди година, представа си нямах за подови климатици.Блокът е проектиран за парно, но никога не е имало. Под прозорците, във всички стаи има "ниши" за радиаторите... И аз глупака, сложих климатиците на тавана. Вярно, че подовите са по-скъпи(да се чудиш защо, като уж е едно и също..)...

8.  

9. pas
    pas е офлайн

Тук е от
    Mar 2009

здравейте на всички от форума.иазвинявам се, че вече с моите въпроси относно избора на климатик, може би съм станал вече досаден, но просетете невежеството ми.бях се спрял , и все още съм на 12 LGC с който ба отоплявам две помещения и малко коридорче или общо 23 -4 кв/м, но май май нещо няма да се получи и трябва непрекъснато да са отворени вратите. какъв съвет бихте ми дали за дава по-малки климатика , примерно 7 BTU, и някакви примерни цени на фуджитсу ми се виждат доста скъпи а на други марки почти неоткрих 7-ци, има ли такива на цена примерно около700/800лв. и коя друга марка бихте ми препоръчали . стаите са 11,5кв.м - около 30куб.м и другата 9 кв.м - около 23 куб.м. и са южни , ако това има значение за зимата. благодаря за отговорите ви.

10. Тук е от
    Sep 2008

Слагай две машини от тези и си свиркай - Sharp AC 225FC
    Айде, честито и да почерпиш - http://www.condie.eu/sharp.html
    Скъпи, но качествени...няма начин - хубавото е скъпо!

Шъ намалим от почерпката, няма страшно!

11. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

InternetZombie човека казва че иска по евтино ти къде го хвърли.
    http://www.bulclima.com/bg/product/32-ash-9-ub.html
    Според мен по добре си вземи 2бр. 9-ки конвеционални na fujitsu отколкото да вземеш samsung, crown, midea и т.н. инверторни със сигорност по-лошо ще работят и повече ток ще гълтат.
    Другия вариант е да вземеш сега една седмица инверторна за по голямата стая пък като посъбереш още някой лев преди зимата ще си вземеш още една но поне ще знаеш че си взел нещо качествено.Пък за лятото седмицата ще смогне и на двете.

12. Тук е от
    Sep 2008

TIMBERLAKE, ми аз като препоръчвам или предлагам нещо си залагам авторитета!
    Много ясно, че ще му предложа нещо супер качествено!Не може да се сдобиеш с качество, без да си платиш.
    Да скъпички са, но човекът сам ще си прецени.
    Тези 9-ки , които ти му предлагаш пък са много мощни за неговата квадратура, и ще му работят много на ON-OF!

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Оф, леле... Ами те са конвенционални, на какво да му работят!
    А sharp-а, който си му харесал, бая е залежал по складовете... В Япония струва около 600 лв И не е от последните 4 години. Не че е лош...

14.  

15. Тук е от
    Sep 2008

Ми аз въобще не ги погледнах какви са, само прочетох, от поста на TIMBERLAKE, че става въпрос за 9-ки и си помислих, че са инверторни машините.Важното е, че предложените от мен машини му пасват идеално на квадратурата, и че машините са качествени! Няма значение залежали ли са, или не и коя година е моделът.Хората като купуват климатици втора употреба по на 5-6 г. какво да кажем за тях?! Пък и къде е Шарп, къде е Фуджитсу!!!

16. pas
    pas е офлайн

Тук е от
    Mar 2009

много съм ви благодарен на всички за отговорите. чета и се уча . благодаря.

17. Тук е от
    Apr 2009

Нека и аз се включа с един въпрос - трябва ми климатик 9-ка за добре изолирана спалня. Ще се ползва ЕДИНСТВЕНО ЗА ОХЛАЖДАНЕ! При това положение има ли смисъл да се насочвам към по-скъпите марки или мога да мина с MIDEA или Samsung? Единственото по-сериозно условие е тихият му режим да е наистина тих за да мога да спя когато работи . Благодаря предварително!

P. S. Да допълня, че бюджетът ми е ~1000 лв. (без монтажа!). И още нещо - тези прословути проблеми със Samsung, за които доста хора пишат, само отоплителния режим ли засягат или и охлаждащия? Бих искал да избегна "контакти" със сервизи.

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Климатика за да е наистина тих, няма как да минеш с китайски или корейски.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 46 от 109 ПърваПърва ... 3644454647485696 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе