Страница 49 от 109 ПърваПърва ... 3947484950515999 ... ПоследноПоследно
Резултати от 721 до 735 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Има едни комбинирани на Чофу - хем има вътрешно стенно тяло, хем тръбички в пода.
    http://chofu.co.jp/en/products/h_air.html
    Сигурно и на други производители има де, но това съм гледал.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Тимбърлейк- не е вярно,че подовия лятото е проблемен.При Дайкин долната клапа в режим охлаждане се блокира и си духа само нагоре към тавана от горната клапа,което за мен е по-добре от високостенните. Е разбира се,може да се насочи и напред към стаята,ако е необходимо.
    А с тръбичките на пода пък си има зор,ако речеш да се охлаждаш и имаш паркет . А с теракотата направо си става пързалка от конденза.
    Дидо,направо ме метна на пода с тоя линк за Чофуто.Признавам те.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Има но аз говорех за доста по професионална инстлация на вода за отопление в пода и за охлаждане с каквото решиш било то канални машини било то касети и т.н. можеш да комбинираш отоплението и на пода и в телата за охлаждане но е безсмислено.
    Vanko знам че може да се блокира едната клапа но ако си малко по близо до климатика се усеща как се бие студения въздух в тавана и те цепи леко в тиквата затова казах че е хубаво да се види стаята та тогава да се реши кое е по добро.
    А за охлаждане на пода и дума да не става тва си е пълна излагация!

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

За в домашни условия съм се опитвал да комбинирам в една оферта така двете системи и досега никой не се е съгласил с инвестицията.А това е верно най-добрия вариант. И най-скъпия.
    А,Дидо,това си е миничилърче на вода с две разклонения-за подово и за тялото на стената.Аз мислех ,че са прекарали направо фреона в пода.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Така си е най скъпата инвестиция е но се раждаш.На хората които съм го правил като ме видят ме целуват
    В момента и в новата ми къща го правя даже почти съм готов водните проби направих само агрегата и сондата останаха но те ще са последни след като довърша всичко останало по къщата.

7. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Благодаря на всички за съветите. Към момента клоня към Fujitsu-General LD(още не съъм поръчал де!) Сега мислите ми са обзети от друго. Климатика, който ще имам е за стая със следните характеристики:
    50m3(куб.м.). Стаята е с една външна стена на запад. Прозореца е троен стъклопакет с К стъкло - ПВЦ.
    Има изолация на тавана 3см. Неопор.
    Смятахме, смятахме и монтажниците смятаха и решихме 12-ка да е климатика. Незнам точно по какъв коефициент да го сметна 60 ли 70 ли. Пиша това защото ми се струва, че 9-ка може да се справи май. Но дали няма да е на предела на възможностите си и да се товари много=повече шум и ток.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Пич, 9LD ти стига. Дори при по-слаба изолация пасва идеално, а твоята е доста добра. Точно по 70 W/m3 като го смяташ и ти излиза, че са ти нужни 3500 W, а ти имаш 3600 W номинални. Нямаш нужда от 12-ка.

10. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Точно затова става въпрос. Техниците се презастраховат, или гледат да си продадат стоката, или немогат да смятат. Няма значение. Така, ако характеристиките са верни, то при номинал ще работи добре. Т.е. ще запази ниво на КПД и няма да е много шумен. Искам да кажа, че съм нямал климатик досега и нямам база за сравнение! А по колко W/m3 да сметна при охлаждане?

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

За охлаждане нямаш грижи. И по 40 ти е много. Климатикът е тих, пак ще ти работи под номинал дори и 9-ката. Не се замисляй.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

peterstamov 09LD ше ти върши иделна работа и е на цена с монтаж около 1500лв. с другите 500лв. които си отделил за климатик може да почерпиш за дето ти помогнахме в избора

13. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от peterstamov
    Аз пък си мислех, че за 2000 лв. се ще се уредя с нещо по-добро. Казвам го с ирония. Имам предвид, за машините от 800лв и от 1800 - това е повече от 2 пъти цената. Все трябва да е нещо по-добро!!! Пък за новите модели Opel dnd Mercedes-нищо не е каквото е било.
    Стига сте набутвали на хората тия Фуджицу........то е една хвалба ,едно чудо !?!?!?!
    peterstamov Фуджицуто не е лошо но за тези пари си вземи една "японка"TOSHIBA RAS-B 10 SKVP-E и ти гарантирам спокоен живот и ниски сметки.Гарантирам ти също че тази Тошиба е един клас над което и дабило Фуджицу.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Е, не знам как звучи фуджицу, ама Toshiba, ми звучи като: ту шиба, ту не шиба. Не разбирам японски, но защо ту шибата ще е "японка", а пък другите не са ?

16. Тук е от
    Sep 2008

Наистина много хвалби и много шум за тези Фуджитсу!
    Всеки ден влизам в сайта с нагласата да прочета нещо ново и интересно, ама уви - освен хвалебствия за Фуджитсу, друго не се чете тук!
    Аз предлагам климатикът Фуджитсу да го излеем като идол и да започнем да му се кланяме!
    Човек ако не разбира, ще си помисли, че тази марка климатици са най - добрите на пазара, а не е така!
    Не стига, че използват компресор на Тошиба, ами го и форсират, с което му съкращават живота с години!
    Хората, които ще си купуват климатик с тази марка, нека го имат това предвид!
    Това, че най-одумвания климатик в този сайт е Фуджитсу, не го прави най-добрия!

Напълно съм съгласен с мнението на lavsho!Даже аз съм още по-краен, като съм на мнение, че Дайсейкай моделът на Тошиба е в пъти по-добър и качествен спрямо вечно хваленото Фуджитсу!

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Имам ги и двата, при мен си работят перфектно, но след тази зима мога също да кажа, че в общи линии ТОШИБА-та работи по-добре от 09l LDC-то, макар, че при мен и двете машини работят около и под номиналите.ТОШИБА-та печели, според моето лаическо мнение, в икономичността, точността на поддържане на температурата.Вътрешното на ТОШИБА-та е една идея по-шумно, но външното е много по-тихо.Управлението на ТОШИБА-та е конструирано много по-добре - при старт и при увеличаване на температурата от дистанционното не вдига максимални обороти, а постепенно увеличава мощността до необходимата и постепепно сваля надолу, като задържа на нисък минимун на топлоотдаване, изключва много рядко, дефроста е много по-добър и много по-рядък.А е "японка" защото е произведен в Япония, по тази тема писахме преди време.SAVP е японски, а SAVR е тайландски.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Това за повишаването и намаляването на оборотите важи и за LD-то а на минимални оборти външните тела почти нямат разлика в шума мисля че вътрешното е по важно да е безшумно.LD е с малко по висок номинал SAVP пък е с малко по висок KOP.В момента тази тошиба е на цена с около 500-600лв. отгоре LD, не знам до колко си заслужава да се вземе тошибата при тази цена на фуджитсу.
    edi1 имаш ги и двата но кажи кой в каква стая е монтиран и външното къде е монтирано щото ако LD-то е на север няма как да не обескрежава повечко.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 49 от 109 ПърваПърва ... 3947484950515999 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе