Страница 62 от 109 ПърваПърва ... 1252606162636472 ... ПоследноПоследно
Резултати от 916 до 930 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Явно трябва да се обосновавам допълнително.
    Компресорчето на 9LGC (нарочно го пиша умалително) е със следните параметри:
    5SS072XAA: капацитет 1805 W и консумация 675 W. COP = 2,67 на компресора.
    Компресорът на 9LCC, 9LDC и т.н. е със следните параемтри:
    DA89X1C-20FZ: капацитет 2650 W и консумация 690 W. COP = 3,84 на компресора.

1) Този на 9LGC е по-неефективен - очевидно.
    2) При ниски температури се държи по-зле и има по-ниска мощност.
    3) Не е доказан.
    Отделно, по-малките размери на топлообменника спрямо 9LDC & 9LCC допълнително спомага за по-лошите му характеристики, сравнен с тях.
    Още нещо - максималната му отдавана мощност е 4.5 kW - сравнена с 5.3 kW на 9LCC и 6.1 kW на 9LDC. Тя е важна не толкова за цялостното представяне на климатика, колкото до възможностите му "когато студ настане" да се понапъне.

Достатъчно ясен ли бях този път или трябва да доуточнявам? 9LGC може би също ще стопля, но значително по-трудно, по-неикономично и не на последно място - по-шумно.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    След като той сам твърди и ни убеждава(погледни замерванията му за изминалата зима) че инверторните климатици в нашите климатични условия т.е.нашата зима, работят на или около минималната си мощност...именно в този ракурс аз задавам няколко пъти въпроса...но явно или отговорът е много труден или е трудно да си признаеш,че си сгрешил...
    Тъй,тъй то като се прекара един човек трудно си признава.И започва от 99 кладенеца да вади вода.Според измерванията нещата не са толкова в полза на инвертора.Не ,че нещо,но моите измервания го доказаха.При минусовите температури консумацията на инвертора се доближава до тази на конвекционалния.За голямо съжеление на deian.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ти пък къде намесваш пак спора инвертор-конвенционален. Май не аз се чудя за какво да се хвана. Аз приключвам темата. Който извлякъл нещо - извлякъл.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Не му се връзвай.Нека си кюта с мидейката,пък ти се радвай на неикономичното ти Санио.Щом иска да доказва колко е икономична мидеята,нека си доказва.Май сам на себе си.

6. Тук е от
    Apr 2009

Пред вид ограничения бюджет мисля дя взема Мидея. Моля за мнения. Или Дайкин? Инвенторните са доста по скъпи и незнам дали е оправдано при нашите климатични условия.

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

belladonna, какви са вашите климатични условия, че инвертора да е неподходящ за тях? Избора на климатик зависи от много фактори - вида на жилището, изолацията, дограмата, изложението, начина на употреба, мястото. Шанса, да се допусне грешка /или компромис/ е огромен, така че се ориентирайте добре, преди да пристъпите към покупка.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

belladonna - Много интересна дилема : " Поради ограничения бюджет дали да взема Мидея или Дайкин ??? " . Все едно да питам дали да си купя трабант или мерцедес...Поради ограничен бюджет...Кога и как разбра,че Дайкин са бюджетни климатици? Най-евтината 9ка конвенционалка е 800-900 лв все пак.

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Опитах се да избегна трабанта и мерцедеса но и едното и другото си има мястото на пазара.
    Според мен климатиците са няколко категотии /нека да са автомобили/:

1. Трабант - почти без пари, но толкова си и струва. Цената на климатика и на монтажа са съизмерими. Ако се счупи е по-изгодно да го изхвърлиш, отколкото да го ремонтираш. Дървен, шумен... но все пак имаш кола.

2. Опел - средна хубост. Нито достатъчно качество, нито достатъчно комфорт. Изглежда прилично и върши работа. Но със сигурност, няма да го ползваш дълго. Няма проблеми да те хвърли до морето, но не си сигурен, че ще запали през зимата.

3. Хонда - икономичен японски дизел, перфектна сглобка, супер дизайн. Надежден, но пази боже да се счупи...

4. Мерцедес. Всички твърдят, че е върха, но малцина могат да си го позволят. Има 4 колела, волан и двигател като всяка друга кола. Но пък е Мерцедес.

п.с. пропуснах Fujitsu
    п.п.с това е мнение на човек, който кара кола всекидневно, а не на автомонтьор.

11. Тук е от
    Jul 2009

Здравейте,
    Голяма дилема имам с отопление най-вече като охлаждането също е от значение но не в такава степен като отоплението, значи 4 стай са, едната югоизточно изложение с 2 прозореца с ПВЦ дограма, саламандър двоен стъклопакет с К стъкло, но с не много добра стенна изолация (да речем тухла с може би 2 см мазилка) предстой да се направи нещо по сериозно, та стаята е 15-16 кв - спалня, хола (източно изложение) е с 1 прозорец (всички с еднакъв размер 1.4 м на 1.6) пак пвц, но с големина 25-26 кв, и още 2 спални от по 16-17 кв само че прозорците са с външни ролетни щори само и дървена стара дограма. Та чудя се как да се затоплят 3 помещения винаги от които едното да е хола винаги и охлаждат също така лятото като няма значение кой 3 от тях да са. От всички варианти като слънчеви колектори, всякакви котли, термопомпи и климатици реших да заложа на климатиците но се чудя как да стане това с мулти-сплит система или с по един отделен климатик във всяка една стая, като парите са около 7-10 000, търся икономичност най-вече и единствено японско- което ще рече и тих режим и филтри и всичко което си идва с един качествен скъп климатик.
    Та на някой от тези съм се спрял какво ще кажете господа специалисти или ако имате други предложения?
    http://termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=168
    http://termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=273
    http://termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=187

Това като отделни климатици а като мулти-сплит система:
    http://termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=312
    http://termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=311

Мулти сплит системата е ок но доколкото дочувам не са толкова икономични, а и пропуснах да спомена че за климатиците за отделни стаи където сложих линкове възможно е да се пусне един климатик за хол + спалня не е проблем отворена врата а за 1 спалня може и нещо по евтино но също така качествено съобразено с малкия размер на спалнята. Ръководя се единствено от СОР-а , доколкото разбрах има и друг фактор по важен споменат от член на форума но пък него не знам къде да го гледам. Та бихте ли помогнали със съвети

Редакция: спалните са еднакви по 13.5 кв, а хола е 16.5 кв.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Хубави машинки си си избрал, сега остава да ги намериш и на реалната им цена, която е с няколко стотачки надолу Тези модели, заедно с National 258XB, са може би най-доброто японско, което можеш да намериш. Смело напред.

Последно спалните 13.5 кв.м. и холът 16.5 кв.м. ли са, защото разликата с предното ти мнение е доста голяма! За тези размери слагаш 3 бр 22-ки или 2 22-ки и една 25-ца.

13. Тук е от
    Jul 2009

Мерси за отговора деяне, къде могат да се намерят по евтино? Ами такава е разликата понеже е за къщата на родителите ми и го карах на око, но питах и ми казаха че съм сгрешил, та редакцията е вярна.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Не знам откъде си.

16. Тук е от
    Jul 2009

плевенско

Сега се зачудих нещо друго, за програмата за енергийна ефективност не могат японците пройзведени в япония, струва ли си да спестиш 600-800 лв и да вземеш примерно белгийски дайкин или да вземеш директно японски но с по добри характеристики? И още препоръчително ли е да се вземат големи климатици примерно за 2 или 3 стай и да се отопляват всичките примерно за 30 кв или 45 кв, като поне 2 стай трябва постоянно да се топлят в смисъл разбирам деян като казва да се вземат 3 климатика но в случая няма как да е топло само в една стая а другите да не е, и още 1 мощен хубав климатик не е ли по добре и по икономичен отколкото 3 обикновенни, да речем този http://termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=167 не би ли отплявал 3 стай с 9.8 кв мах отопление при консумация под 1 кв, като дори и 2 да отоплява не е от голямо значение да речем 2 в голям студ около -10-12 което не е толкова често в бг, и в останалото време да са 3 стай или пак дори и 2 да са. Та 1 такъв климатик за 3 800 е по добре отколкото примерно 3 по 1300-1500 да речем та дори и да са 2 по 1500-1700 което като пари ще е малко по-малко от 1 но ще е много по скъпо като консумация а именно това се опитвам да избягна, а също така и един скъп уруру сарара да речем или даисейкай ще има повече функций и ще е значително по комфортен. Греша ли? Или поправете и кажете как да се направи? Вече съм решил с едната къща как да стане но тук ми е проблем

пак редакция .
    Или пък да не му мисля и да взема 2 такива и точка! http://termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=187
    сборен мах 10.8 кв ако работят двата и пак под 1 кв разход.

пак ред:
    попрочетох малко и разбрах че са глупости това което съм писал с мах отопление, но пък се зачудих друго, сметките 50-100 вата на метър са за евро клими, японските не са ли "по-добри" в това отношение и къщата ще изглежда скоро така , саламандър 76 мм профил на пвц-то, с троен стъклопакет к-стъкло, и вътрешни ролетни щори, 4 см фибран топлоизолация,демект идеални условия (почти) за минимални топлозагуби, не би ли трябвало да има друга формула за изчисление ... в смисъл нали японците не размразяват толкова често като евро братята си и при по ниски температури работят на по голям СОР от събратята ?

17. Member
    Тук е от
    Jun 2009

@deian - Мерси за помощта в избора ми.Вече окончателно се спрях на 9LCC но имам едно въпросче относно монтажа.Тъй като нямам почти никакъв избор откъм позиция на климатика мисля че може да се наложи тръбите да минат между редицата тръби на Топлофикация(които не използвам от години защото целия блок се отказа от централното парно).Малко е трудно за обяснение и затова съм снимал мястото и съм разчертал горе-долу къде искам да е климатика и къде да минават тръбите:
    [img width=800 height=600]http://img338.imageshack.us/img338/2890/dsc08537.jpg[/img]
    [img width=800 height=600]http://img187.imageshack.us/img187/6633/dsc08538.jpg[/img]
    Ще има ли проблем при такова разположение?

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Малко е забит в кьошето, слагай го максимално надясно, т.е. крайния десен ръб на вътрешното тяло да е до чупката, която се вижда на снимката. Ако това е единственото възможно място нямаш избор. Монтажниците няма да са много доволни от тръбите там

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 62 от 109 ПърваПърва ... 1252606162636472 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе