При този бюджет, аз бих се спрял на един от тези:
SANYO SAP-D28U
DAIKIN F28JTNV
При този бюджет, аз бих се спрял на един от тези:
SANYO SAP-D28U
DAIKIN F28JTNV
Sanyo-то го намирам в нета за 1600 лв. а Daikin-a за 1800 лв. Не мога да намеря подробно описание, но доколкото разбирам това са базови модели без екстри. Въпроса е кой от двата да избера и ако са равностойни като функционалност и показатели 200 лева са си 200 леваПървоначално публикувано от Kasap
Ето ти Daikin-а:
http://www.daikinaircon.com/catalog/..._02/index.html
Ето ти Sanyo-то:
http://www.e-life-sanyo.com/products...U_W/index.html
Най-малкото Sanyo е с APF 5.4 срещу едва 4.9 на Daikin-а. Daikin-а е по-базов модел, Sanyo-то бих казал, че е по-скоро среден клас и леко нагоре. То си личи и по дизайна, и по дистанционното. D28U има екстри като UV лампа и температурен датчик в дистанционното. Филтрите са му много фини. Ако има нещо - питай.
Освен всичко, Sanyo-то го имам вкъщи и е тествано, а и ако имаш въпроси съм тук
Аз твърдо бих скочил на Sanyo-то, но съм предубеден. Deian, гледам и той на там клони /не че не е предубеден де/Първоначално публикувано от mdcom
Ма нека и колегите да кажат, може да има и други подходящи климки.
Здравейте,
Бих искал да ви помоля за съвет. Възнамерявам да закупя климатик, който ще бъде поставен в стая (13кв.м. ~35куб.м.) с източно изложение, вътрешна изолация, алуминиева дограма, тухла, целият апартамент е вътрешен на 2-ри етаж.
Основната цел на климатика е да бъде използван за охлаждане, като самата стая е свързана с антре (8кв.м.), което води към коридор и друга стая (21кв.м.). Вратата към антрето е почти непрекъснато отворена.
Към настоящият момент се отоплявам с локално парно на ток, но ако климатикът е достатъчно добър ще бъде използван и за отопление на стаята (поне през преходният период).
Това, което търся е качествена и надеждна машина, с оптимално съотношение цена/качество/икономичност. Сума до 2 000лв.
Благодаря ви предварително.
P.S.
Това, което ми предложиха е:
- Fuji RSA 12LGC 1480лв (+60лв за монтаж, само за този модел).
- Fujitsu ASYA 12LGC 1295лв. (+150лв. за монтаж, 3г. гаранция). Имали някаква промоция и затова цената била такава.
В какво се състои разликата между двата модела?
От всичко не разбрах тази стая която е 21кв.м. и нея ли искаш климатика да охлажда и отоплява.
А fuji , fujitsu , General е едно и също, коментирано е десетки пъти във форума.
Що се касае до избора на една от трите марки е въпрос на добър монтаж и добро гаранционно обслужване.
TIMBERLAKE => Основното климатизиране е за малката стая (13кв.м.). Голямата изобщо не предвиждам да я отоплявам с климатика, но ако частично се охлажда, би било добре дошло.
Всеки климатик ще охлади това стайче. Както и почти всеки ще го затопли и при ниски температури. Тук въпросът явно опира до икономичност, тишина и комфорт - прав ли съм? Стаята спалня ли е? Предполагам не искаш нещо да ти дудне на главата докато спиш.
Fujitsu ASYB09LDC е по-тих от 12LGC и има плазма.
Toshiba RAS-B10SKVP-E е по-висок клас, по-икономична и също има плазма.
Между другото, Тошиба се очаква да изкарат нов модел Daiseikai за Европа, който ще е много хубав, но кога точно - не знам. Някъде четох, че вече са пуснали една пратка. А в БГ кога ще дойде е труден въпрос.
А какво мислиш за климатик за японския пазар на 100 V? Можеш да си вземеш страхотна машина, с COP> 5.5 и много екстри.
deian => Точно така, тих, комфортен и икономичен климатик. Не държа на многото екстри. Предпочитам да взема по-вискок клас климатик, който с времето ще се изплати (сравнен с инвертор от нисък клас, ако харчи с 5-10лв по малко ток на месец, това са около 300-600лв за период от 5 години, което напълно оправдава по-високата начална инвестиция).
Тези 100 волтовите климатици одобрени ли са за кредитите по енергийна ефективност?
Не са одобрени. Ако искаш с кредит, горните 2 предложения според мен си струват. Ще ти охлаждат без никакъв проблем стаята + антрето, а и с отоплението ще се справят. Зор единствено биха видели ако тръгнеш да топлиш двете стаи, но ти казваш, че това няма да го правиш. Ако решиш някой ден да топлиш и голямата стая с климатик, ще ти е необходим отделен. А дали ще успява да охлажда и нея - вероятно леко да, ще пробваш.
deian => Каква е вероятността тези нови модели на Toshiba (Daiseikai) официално да се предлагат в България близките 1-2 месеца?
Нямам никаква идея. Някой, който работи с Тошиба, може и да знае нещо.
Дайсейкай не е нов модел-има го от години.Просто излизат нови модификации.Като се има впредвид,че Дайсейкай 2 излезе скоро,то за 3 ще се почака.
vanko, ето какво казват от Toshiba по въпроса. Затова казах, че ще е скоро:
From February 2009, the company began shipping the DAISEIKAI PDR series which won the Chairman of Energy Conservation Center Prize to overseas markets centering on the European countries under the name Super DAISEIKAI.
Става въпрос за еквивалента на PDR серията в Япония, направили са модел за тук и от февруари уж са започнали да го пращат.
Тази информация е от представителството за Европа, което се намира в Англия:
http://www.toshiba-aircon.co.uk/news...ergy_prize.htm
ПС: сегашният Daiseikai SKVP-E не е много нов, ако не се лъжа е поне от 2007-ма. Ще има нов.
Здравейте,
В момента сме пред избор на климатик за хола и вариантите, които ни предложиха са толкова много и толкова различни, че тотално се объркахме. Проблемът е, че холът не е малък и евентуално ще е по-изгодно и по-безшумно да се сложат 2 климатика вместо един (поне това са няколко от вариантите). Но пък ни се струва странно да имаме 2 климатика в едно помещение не толкова огромно помещение...
Моля ви за съвет за конкретен климатик/климатици и евентуално идеи за разположението им. Кое ще е по-добре - 1 голям климатик или 2 малки? Няма ли големият климатик да духа прекалено силно, да е неприятно и да ни разболява постоянно?
Вече се свързах с няколко фирми, но те не успяха да ми помогнат в избора. Надявам се вие да успеете...
Можете да видите чертеж на помещениеето тук: http://sitekreator.bg/Tools/file_dir...node_id=490097
- холът е около 35 кв. + коридор 9 кв; двете помещения няма да имат врата помежду си.
- кооперацията е нова, с изолация, изток / юг
- апартаментът е на 2ри жилищен етаж
- търсим климатик висок клас до 2500 - 3000 лв, за отопление и охлаждане, колкото може по-безшумен и икономичен
Благодаря предварително на всички за отделеното време