nageo, с този бюджет - и да е инвертор - само MIDEA MSV1-HRDN1.
Ще те отоплява добре и ще спестиш от покупката (струва само 1000лв.с монтажа).
nageo, с този бюджет - и да е инвертор - само MIDEA MSV1-HRDN1.
Ще те отоплява добре и ще спестиш от покупката (струва само 1000лв.с монтажа).
Здравейте! Изправен съм пред проблем с избора на климатик за спалнята. Стаята е около 41 куб.м. , на първия етаж с външни източна и южна стена , прозореца е около 3 кв.м. на южната стена(стара дървена дограма с гумени уплътнения) има и външна щора. На южната стена ще бъде и външното тяло. Горният етаж е слабо отопляем.
Климатика се купува изцяло с цел денонощно отопление отопление. Съседната стая (преходна) – 22 кв. м. се отоплява с Мидея 12-ка MSG 12 HR(дано съм го написал правилно .
Бюджета е до 800- 850 лв. с монтаж.
Засега съм се спрял на следните предложения:
1. Обикновена Мидея като в другата стая
2. Същата , но инверторна 12-HRI за 800 лв.
3. Panasonic CS/CU PW 9 GKE - 730 лв. - сплит
4. Samsung AQV-09 UGA – 750 лв - инвенторен
5. Samsung AQV-09 EWA -925 лв. - инверторен
Всички цени са с монтаж. Всички климатици мога да заместя с 12-ки с изключение на последния. ПРИЕМАМ И ДРУГИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА МОДЕЛИ.
Благодаря на всички предварително!
Аз съм за MSG-12HRi безпроблемна и топлеща машина макар че може за тази кубатура и MSG-09HRi. Самсунга е известен с проблемите си пише във форума много за него.
Иделна ще ти е Midea MSV1-12HRN1.
Много добри показатели и на сносна цена (под 800лв. с монтаж)!
Не съм много сигурен!?Цените паднаха доста и през последните два месеца се усеща голямо раздвижване на пазара което не предразполага към по нататашен спад на цените.Първоначално публикувано от Kaar
Още 100-на лева и можеш да си вземеш марков конвеционален на Fujitsu-general или Daikin.Доста по добре работят от инверторите на Midea.
nageo Щом си отделила 1500лв. не се набутвай с мидея за 1100.
Купи си марков климатик и забрави за студените дни и безсъните от дрънкане на ламарини нощи.
nageo- Забрави за скромната Мидея.Ето ти истински климатик ,барабар с монтажа влизаш до тези 1500 лв:
http://v-clima.com/prod.php?id=klima...itsu_asya12lgc
Ето и още едно предложение за MIDEA MSG-09 HRDN1/ MSG-12 HRDN1 - инверторни за 800/870 лв. с монтажа.
10Х за мненията!!!
nageo, определено избора ти ще е по-добър, колкото повече изчакаш!
Декември е пълен с празници и заради тях и заради глада - цените ще паднат още (тогава, някои ще му казват на това - "промоции").
Пък и ти дотогава ще посъбереш повечко, та да развържеш по-широчко кесийката! И тогава я Дайкинче, я Тошиба, я хубаво Фуджицу
благодаря,ще изчакам тъй като още не съм на зор,ама едни роднини от това чакане и промоции взеха та ми купиха 2 самсунга от метро на "промоция",а както чета май ще имам ядове с тях,а и монтажниците не ги вакуумираха,казаха че автоматично се вакуумират с изпускане на фреон.ама какво да направи човек като и помпа нямахаПървоначално публикувано от Kaar
Благодаря за съветите ви!
Мидея ме спира с 44дб. вътре шум. А тук в една фирма ми предлагат препоръчания фижитцу за 1250 вкл. монтажа. Само дето ми казаха, че вероятно и той е китайски. Ще поизчакам до началото на другия месец и вероятно ще взема него. АКо имате и друго предвид няма да е късно да променя избора.
Абсолютно всички модели на Фуджицу се правят отдавна в китайския им завод. Качеството си е същото,завода им е собствен,а не ползват някое китайче на ишлеме.Не се притеснявай,марката е с доказани качества.А и тази фирма ако наистина ти го дава с монтажа за 1250,просто не се замисляй,а го отнасяй като цунами - Филипинско крайбрежие
Производството на повечето климатици ("маркови" и "по-малко маркови"), е китайско. Малки жълти китайчета щъкат и си произвеждат частите, а после един мормот им ги сглобява.
Всичко останало е маркетинг и реклама.