Страница 84 от 109 ПърваПърва ... 3474828384858694 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,246 до 1,260 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Климатиците които си харесал са слаби за магазинче. Ако беше стая за живеене 12 ските щяха да се справят, но в твоя случай ще са слаби- особено японските модели. Бих те посъветвал за тези пари да си вземеш една запазена машина втора ръка с 4 киловата оптимална мощ на охлаждане, която ще има доста резервна мощ.

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от kala1001
    Здравейте,от няколко дни чета из форума за избор на климатик,искам да помоля компетентните да ми помогнат с избора.Помещението е 20кв.м. 2.25 е височината ще го ползвам като магазинче за хранителн стоки.Изолирано е вътре и отвън,има си ПВЦ,но май трябва да се има в предвид,че в помещението ще има хладилна витрина,фризери и т.н.Машинката ще се ползва и за отопление и за охлаждане.Разгледах няколко модела и ще помоля да си дадете мнението за тях:
    Fujitsu General ASYA 12LGC
    Fujitsu AS-E22T
    Mitsubishi MSZ-SV228T
    Има и една Osaka CH-12LBP която гледах скоро на промоция.
    Цените им са в рамките на 1200-300лв толкова съм склонен да отделя в момента,а ако има нещо по евтинко и в същото време качествено няма да откажа.
    Ще чакам предложения и съвети.
    Мерси предварително!
    За магазин не ти трябва инвертор а за Оската забрави защото са на късмет. Бих ти препоръчал на сносна цена и безпроблемна машина Мидея MSG-18AR 5кв одтава на охлаждане и ще се справи без проблем и с хладилните витрини. На отопление отдава 6кв и много топли проблем няма с размразването. цената му е между 760 и 800лв.

4. Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    За магазин не ти трябва инвертор а за Оската забрави защото са на късмет. Бих ти препоръчал на сносна цена и безпроблемна машина Мидея MSG-18AR 5кв одтава на охлаждане и ще се справи без проблем и с хладилните витрини. На отопление отдава 6кв и много топли проблем няма с размразването. цената му е между 760 и 800лв.
    Мерси за предложението на с този енергиен клас сигурно ще ми се радват доста в Е-ОН като отида да си плащам тока Дали няма да се прави това LGC се чудя?

5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Класа не е тозо който се води по етикета защото има един нагревател и той е вклчен в калса затова е нисък без нагревателя климатика е клас С. Ами фуджицуто ще работи на макс и ще ти харчи колкото по голямата машина.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от kala1001
    Здравейте,от няколко дни чета из форума за избор на климатик,искам да помоля компетентните да ми помогнат с избора.Помещението е 20кв.м. 2.25 е височината ще го ползвам като магазинче за хранителн стоки.Изолирано е вътре и отвън,има си ПВЦ,но май трябва да се има в предвид,че в помещението ще има хладилна витрина,фризери и т.н.Машинката ще се ползва и за отопление и за охлаждане.Разгледах няколко модела и ще помоля да си дадете мнението за тях:
    Fujitsu General ASYA 12LGC
    Fujitsu AS-E22T
    Mitsubishi MSZ-SV228T
    Има и една Osaka CH-12LBP която гледах скоро на промоция.
    Цените им са в рамките на 1200-300лв толкова съм склонен да отделя в момента,а ако има нещо по евтинко и в същото време качествено няма да откажа.
    Ще чакам предложения и съвети.
    Мерси предварително!
    Инвертор за магазин не ти трябва!Предложението на Велев е много добро и точната цена на цитирания от него климатик е 759 лв. ако държиш на инвертор и класА сложи си Midea MSG-18HRDN1 на цена от 1099 лв за магазин ти трябва по-голяма машина за да може лятото да обира топлината от витрините ,загубите от остъклението и вратата която се отваря непрекъснато.

7. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    bobovo - малко встрани от темата - не показвай повече този сайт в коментариte си Повличаш хората в заблуждение. Тази "фирма" е пълна с недомислици,откровени лъжи и игра с цифри. FTYN не се прави в Тайланд.Дори и да се прави,а то не е, няма вносител в БГ,който да ги внася чак оттам.Всички идват от европейските заводи в Белгия или Чехия. На първите не пише на табелката къде е правено,а на по-новите серии от Чехия вече си пише Made in Chesh Republic
    Прегледах набързо сайта на Дайкин Тайланд.Верно се прави конвенционалка,но FT/FTY и то само 25 и 35.И дизайна им е различен от тези тук.И даже са на фреон 22,а той вече е забранен за внос в БГ.
    vanko68 Не повличам никой!!! Просто показвам само и единственно модела климатик.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Извинявай за коментара ми тогава.По-добре ползвай този сайт,в него няма никакви грешки и е перфектен:
    http://v-clima.com/

10. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Извинявай за коментара ми тогава.По-добре ползвай този сайт,в него няма никакви грешки и е перфектен:
    http://v-clima.com/

11. platanus
    Guest

Моля за съвет какъв климатик да си купя.
    Помещението е около 44 куб.м., с две външни стени (едната от които е неостъклена тераса), на първия етаж, съседните помещения не се отопляват, дограмата е стара, дървена, лошо уплътнена.
    Ще го използвам главно за отопление - трябва да може да поддържа температура 20 градуса, за 40-50 лв. месечно.

Държа на следните неща:

1. Да е енергийно високоефективен и при ниски температури.
    2. Да е възможно най-тих.
    3. Да е произведен в Япония или в САЩ.
    4. Да е до 1500 лв. без монтажа.
    5. Да може да се купи в Пловдив.

Девятка ще свърши ли работа?

Благодаря предварително.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

САЩ ги забрави...
    Ще ти пиша на лични къде да отидеш в Пловдив и ще си вземеш климатик, какъвто си купуват и японците в Япония.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Поне си уплътни дограмата с гумени уплътнения от магазина. Вземи по-мощен климатик защото имаш огромни топлозагуби. Немога да ти препоръчам точен модел, тъй като явно си решил да си купуваш клиамтик с дистанционно с йероглифи произведен за японския пазар.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от platanus
    Моля за съвет какъв климатик да си купя.
    Помещението е около 44 куб.м., с две външни стени (едната от които е неостъклена тераса), на първия етаж, съседните помещения не се отопляват, дограмата е стара, дървена, лошо уплътнена.
    Ще го използвам главно за отопление - трябва да може да поддържа температура 20 градуса, за 40-50 лв. месечно.

Държа на следните неща:

1. Да е енергийно високоефективен и при ниски температури.
    2. Да е възможно най-тих.
    3. Да е произведен в Япония или в САЩ.
    4. Да е до 1500 лв. без монтажа.
    5. Да може да се купи в Пловдив.

Девятка ще свърши ли работа?

Благодаря предварително.

Точно такъв няма.

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от lavsho
    Точно такъв няма.
    Напротив. Никъде не видях изискването да е нов.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

platanus - Кои марки клими са Произведени в САЩ и да са Внесени в БГ ??? Аз такива не знам...

18. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Inventor на бат' Радо .... made in U.S.A.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 84 от 109 ПърваПърва ... 3474828384858694 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе