Ми никак. Така стои положението и с Хайер ( днес чух за сефте,че бил Мерцедеса на климите,а пък мислех ,че това е Дайкин) , и с Осака и с всички подобни...Няма техен продавач,който да твърди обратното на "железни"...
Ми никак. Така стои положението и с Хайер ( днес чух за сефте,че бил Мерцедеса на климите,а пък мислех ,че това е Дайкин) , и с Осака и с всички подобни...Няма техен продавач,който да твърди обратното на "железни"...
dechev, пича от Мидея е прав! Всички са добри и ще ти вършат работа.
Но, ако можеш - вземи си MSV1-HRDN1 - има защо.
velmar, още ли не си решила!?
Схемата е както преди - ако имаш необходимата сума - купуваш Fujitsu General ASH12UB (980лв. с монтаж), ако ли не - вземаш Midea MSV1-12HRN1 за около 750лв.
Аз лично препоръчвам Fuji пред Fujitsu!Нищо, че са една фирма! Fuji е по-горен клас и не мога да разбера защо все Fujitsu-то го натрапвате!
И как точно разбра, че са по-горен клас?
Абе... кой е по як - Касиус Клей или Мохамед Али? А?
KAAR, a за това помещение, което съм (40 куб.м., външно, 1 етаж) кой размер да взема 09HRDN1 или 12HRDN1 (660 и 750 лв без монтаж)?
dechev, за това помещение (40 куб.м., външно, 1 етаж) - и 09HRDN1 ще ти е достатъчен.
Е, ти пък ся, сичко искаш да знаиш!Първоначално публикувано от vclima
Слизат си от един конвейр,как да е по-горен клас ? По лепенката ли ???
То проблема е че МSV не мога да го открия никъде.Иначе уж на него се бях спряла и отидох да го купувам,,щастлива от бързото решение..СЕга драмата е с MSR 5,за който почти нищо не намирамПървоначално публикувано от Kaar
Мани тея Мидеи,след време ще съжаляваш.Дай още малко пари и вземай ето това
http://v-clima.com/prod.php?id=klima...jitsu_asy12usb
Поне ще знаеш,че си купила климатик с истински клас А и шум 21-22 дБ
Фирмата има група в Русе и ти го доставят на място.
При fujitsu,fuji, и general критерий за избора са вносителите(които дават частите) и монтажните фирми.
Иначе трите марки нямат никаква разлика.
интересува ме мнение за вертикалните климатици и по точно за carier 38VYX035R/
42ADF. И ако може да ми препоръчате нещо. Ще отоплявам стая около 65 куб.м
[img width=150 height=200]http://www.termo-klima.com/pictures/b22f5b67ced34363e91184c59a50e9c8.bmp[/img]
а какво ще кажете за това,ползвал ли е такова някой или да сте чували нещо? КОП от 2.8 и то без да има шанс да се понижи при положение че обикновени бг клими 220 волта а не японци имат по 4-4.5 КОП и при -10-15 пада на КОП около 3 не е ли по-добре да се вземе нещо такова независимо че е китайско?
Шумнички са този тип климатичета и имай предвид, че трябва да му осигуриш отвор в стена/прозорец навън - за тръбата му...
За тези пари - по-добре си вземи пак китайски, но стенна сплит система - по-доволен ще останеш.