Страница 22 от 123 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

deian ще имаш ли възможността в табличен вид да покажеш при различни външни температури +15/+7/+2/0/-2/-7/-15*Целзий какви мощности отдават и съответно консумацията за споменатите модели от пост 305 (имам пдф и на двете марки за съответните модели, но не видях никъде освен за Тошиба при +2*). Предполагам при Тошибата ще се дублират, заради еднаквия компресор.
    Ако ти не разполагаш с тази информация ще помоля друг който я има да сподели.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Едва ли някой разполага с информацията, която искаш. Показателите ще са повече от отлични, а и не мисля, че чак такава информация ти е необходима в случая, след като говорим все за възможно най-добрите климатици.

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Такава таблица за мощностите съм виждал само за европейския модел на ТОШИБА - SAVP през 10% натоварване на компресора и на няколко официални сайта на ТОШИБА за всичките им модели за Европа.В една от темите бях пуснал независими тестове на няколко модела при горните температури, но те пак са Евпропейски и няма да има нищо общо със сочените от теб машини. http://www.energimyndigheten.se/sv/H...epumpar/?tab=2 ето малко да се ориентираш за европейските. http://www.refteh.ee/popFile.php?id=...top=10,left=10 ето ПДФ-а на ТОШО.

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    deian ще имаш ли възможността в табличен вид да покажеш при различни външни температури +15/+7/+2/0/-2/-7/-15*Целзий какви мощности отдават и съответно консумацията за споменатите модели от пост 305 (имам пдф и на двете марки за съответните модели, но не видях никъде освен за Тошиба при +2*). Предполагам при Тошибата ще се дублират, заради еднаквия компресор.
    Ако ти не разполагаш с тази информация ще помоля друг който я има да сподели.
    В тази стара публикация можеш да видиш за характеристиките на един вече 10 годишен модел на Тошиба при температури до -15*С, новите модели се по-добри така, че преценявай. http://forum.setcom.bg/index.php/topic,34723.0.html

6. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

deian, какво ще кажеш за модела ДХ28Р. Той има външно тяло от 40кг. към 43кг. на ЕХ28Т, както и на максимал при отопление 7,6квата за ДХ към 7,5квата за ЕХ и консумация съответно 1900вата за ДХ и 1930вата за ЕХ, а вътрешното тяло на ЕХ тежи с 500гр. повече. Освен, че са произведени в различни години и са различна серия, каква друга разлика съществува помежду им, тъй като характеристиките им са почти сходни? Ако се направи класация за топлоотдаване и консумация при по-ниски t* кой ще е първи?
    Ако те ангажирам излишно по някакъв начин sorry

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Трудно може да се каже кой е по-добър от двата. На практика са толкова еднакви, че почти няма разлика. Има хора с DX28R във форума, нека те споделят мнения. Който и от тези да намериш, няма да сгрешиш.

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Добър ден на всички, колебая се между Санйо ЕХ28Т или Тошиба 281ПДР, тъй като номинала на Тошиба е по-малък от този на Санйо, а в максимума също се различават Санчо има по-голям, както и външното тяло на Санйо е по тежко с 9кг. най-вероятно по-голям топлообменник. Стаята е ~52куб. метра без изолация (и в близко бъдеще не мисля да правя) с една стена към тераса с дървена дограма (стара) и част от другата стена е външна и има ПВЦ прозорец (3 камерна с К стъкло), останалите две стени са вътрешни. В големите студове (-10*/-15*С) когато не е пускано отопление за един ден в стаята е било 13*С, а в по-топлите дни (между 0*С и +5*С) е 17*С, това са предполагаеми външни температури от интернет. Даже се замислям ако има в наличност дали да не избера ЕХ36Т. Казвайте кой е по-добрия вариянт и ако може блу1, вален1, дейан, ванко68, провиго, александарс и лавшо, както и тези които имат въпросните модели или опит с климатици да ми помогнат в избора.
    Не пренебрегвам останалите съфорумци и се извинявам ако се почувстват засегнати, че не съм им споменал никовете, а и няма как да изредя всички, просто от прочетеното съм разбрал, че споменатите са доста голям капацитет в областа на климатичната техника.
    Благодаря Ви предварително!

Тошибите са страхотни.Всичко при тях е ново, включително технологията.Компресора според мен има положителни и отрицателни страни:
    1.От гледна точка на спестяването и доброто управление новият компресор сигурно е един от най добрите на пазара и е доста "гъвкав" при развъртане -положителна страна;
    2.много повече екстри от саньото-аспирация, плазма филтър йон генератор и самочистващи се филтри са положителна страна;
    3. от гледна точка на конструкцията и сложността е различен от масовите компресори и е усложнен(както и целият климатик като система поради многото екстри)-за мен това е отрицателна страна защото колкото по сложна е една машина и колкото повече части има толкова по -голяма е вероятността някоя от тях да дефектира.

По отношение на саньото ми направи впечатление:
    1. изпитан модел от който няма оплаквания;
    2.външното тяло е по тежко с 5 кг -38 кг, срещу 33 за тошибите, тежи почти колкотто нокрията 14 на фуджитсу (39кг), и според мен ще е с по голям запас/гъвкав при отрицателни температури като тези през януари тази година ;

Според мен саньото ще е по надеждното и като цяло и при минусови темпертури, но при толкова много екстри и нови технологии на тошибите избора е много труден.Със саньото няма да имаш проблем ако навън е -15 при теб да е +25.То не че със тошибите ще имаш ам аза мен си стои една питанка с по-лекото по килограми външно тяло, предполага ще има по високи обороти и по-голям разход.По тази тема мисля че деян или някой друг съфорумник беше писал, че при -17(или -19беше) тази зима/януари новата му тошиба(дайсекай 5) консумирала повече от 15 годишния му дайкин.

Все пак един път се живее ако вземеш някоя от тошибите направо ще забравиш че имаш климатик-сам ще си почиства филтрите, да не говорим и многото други екстри измежду които плазмения филтър според мен е наравно като екстра с самопочистването на филтрите.

Между другото да имаш предвид, че тази температура в стаята която си написал е относителна величина-относителна е защото зависи от отоплението на съседите и твоето в съседните стаи, но докато твоето отопление можеш сравнително добре да го превидиш и д си направиш сметка, то отоплението на съседите по д, над и отстрани на теб е отонително защото те може да решат в един момент да се преместят в друга стая която д аотопляват през зимата или просто да спрат отолението или намалят температурата в помещението.Така че тези 13 -17 градуса не са постоянна величина а производна от съседните на помещението ти отоплявани помещения + подържаната в тях температура.

Касап прав си само дето аз на лампи много -много доверие нямам, пък били те и ултравиолетови.Предпочитам плазма филтър.

Докато търсех (предвид забележката на КАСАП) вижте намерих някаква класация сочеща мометното пшоложение на климатиците както и движението им надолу или нагоре в класациятаhttp://www.hikaku.com/shopping/item/1861072/
    Вземи предвид и сервиза на съответните марки при недай си боже възникване на проблеми.Аспирация имат и двата модела, но доколкото ми превежда гугъл само тошибата се самопочиства.Саньото има за мен също една съществена екстра възможността дистанционното да "задава" температурата от местото на което е поставено.
    При почти изравнени показатели ако избирах за мен избора щеше да е в зависимост от моментнот оми настроение-ако решя че ме мързи тошибата(няма да чистя филтри), ако реша че искам повече сигурност и температура при мен като зададента -саньо.

Успех при избора.

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Джъсти, хубаво е съчинението, дето си го написал... Само с някои дребни забележки - провери, какви са екстрите на ЕХ-а.

11. boy
    boy е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Като става дума за килограми как ще коментирате тогава теглото на външното тяло на 07PKVP (модела Тошиба за Европа) 38-39кг. срещу 33кг. за ПДР серията за Япония.Изобщо бих казал че при Евро машините на Тошиба се наблюдават по-тежки външни тела.Не защитавам маш. за Европа, но така и до ден днешен не съм виждал никъде нагледно (документ,иследване -както при нашите маш.) точно какво става с мощностите на японците при темп. много под нулата.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Има една тънка хватка, че в Япония масово слагат пластмасови капаци на външното тяло. Оттам и разликата в килограмите . Пък и не дрънчи

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от boy
    Като става дума за килограми как ще коментирате тогава теглото на външното тяло на 07PKVP (модела Тошиба за Европа) 38-39кг. срещу 33кг. за ПДР серията за Япония.Изобщо бих казал че при Евро машините на Тошиба се наблюдават по-тежки външни тела.Не защитавам маш. за Европа, но така и до ден днешен не съм виждал никъде нагледно (документ,иследване -както при нашите маш.) точно какво става с мощностите на японците при темп. много под нулата.
    Япония е островна държава, което малко или много означава, че моретата/океаните около не я не допускат много големи температурни колебания.В Европата е различно.В моя град лятото 2009 най топлия ден беше 42.4 градуса на сянка, за тази зима януари беше най-студения 25/26 през нощта -11.3 градуса - идвете заемерени с дигитален термометър с външно тяло(на сянка) марка "Хама". темпертурното колебание е 42.4+11.3= 52.7 градуса(разлика между лято зима).В моя град е имало и -22 през 1999/2000г зимата по данни на НИМХ.

Тези големи колебания изискват гъвкава климатична система в режим отопление с висока максимална мощност( в сравнение с Япония) за обиране на тези големи колебания и прилична номинална мощност за 4кв-4.8кв за стая 16-20 квадрата.Не ми е известно в Япония да има такива жестоки темпертури като тази година -17 до -25 градуса.То и тези колебания не са чак такъв проблем ако са за кратко време 1-2 дни, но ако трайно температурата се задържи по д нулата както тази зима януари и част от февруари климатичето ако няма запас ще се "гърчи".Имаше такива случай с дайкини 25-ци на някои съфорумци.То и затова оставам с впечатлението че тяхните клими са със сравнително нисък номинал 2.2; 2.8, 3.2 кв.Този номинал изглежда им върши работа в повечето време за отоплението.

=================================================================

Blue1 ако говореше за Гренландия безусловно бих се съгласил с теб, н о Япония е на същата георграфска ширина като България.Разликата между двете е че България е на Балканския Полуостров, а Япония отвсякъде е заобиколена от морета и океани.Вярно е че има много снегове, но това сами по себе си не означава драстични темпертурни колебания и задържането на ниски темпертури със седмици.
    Аргументите ми че климата дори и на Хокайдо е по умерен от този в България са следните:
    1.Твоето препращане към укипеда където е казано "Температурата на острова не надвишава 27°C, а времето е по-скоро пролетно." ясно сочи климата през повечето време от годината;
    2.Ако там се задържаха 1 или повече седмици темпертури от порядъка н а -10 до -30 то през този период Япшония щеше да има "сухопътна връзка по море с ***** и остров Сахалин, който е по на север и също е руска територия.Засега "сухопътно-ледена" връзка не ми е известно да е съществувала, което ще рече че такива ниски темпертури в Хокайдо едва ли има често, а когато ги има са за кратко и това "краткотраене" на ниските темпертури не достатъчно на морето да замръзне.
    3.да си спомним че през Втората световна война при -17;-19 -22 морето и езерата край Ленинград(днешен Санкт Петербург) са били замръзнали което е помогнало на руснаците за снабдяването да достигнат града чрез камиони по замръзналото море и езера.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

В грешка си за климата в Япония. В Таджими преди две години е измерена 40.7*С а през 1923 в Токио е измерена 47.3*С за по южните градове да не говорим. За отрицателни температури, Хокайдо изобщо не може да се сравнява с България- в град Утанбори в който уж не пада много сняг заради влиянието на океана е измерена една от най-ниските температури в Япония -44*С.....и това съвсем не е изключение. Климата в Япония е много по-тежък от този в България.

16. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

justify много ти благодаря за подробното обяснение!
    Наистина ще съм в много трудна дилема кой да бъде.........

17. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Джъсти е абсолютно прав -
    "Япония е островна държава, което малко или много означава, че моретата/океаните около не я не допускат много големи температурни колебания.В Европата е различно."
    Разбира се има големи колебания на температурите ,но са кратковременни ,докато на континента свие ли студ държи повече време.

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от rkk
    Джъсти е абсолютно прав -
    "Япония е островна държава, което малко или много означава, че моретата/океаните около не я не допускат много големи температурни колебания.В Европата е различно."
    Разбира се има големи колебания на температурите ,но са кратковременни ,докато на континента свие ли студ държи повече време.
    Прочетете малко за климата в Япония, зимата на Хокайдо е дълга и с много ниски температури много по-ниски от колкото в България http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%...B9%D0%B4%D0%BE . Средно годишните температури за цяла Япония са в по-голям диапазон от колкото за България. Обикновено фирмите произвеждащи климатици имат само една серия която не е предназначена основно за отопление. Не случайно климатиците за японският пазар от преди няколко години когато нямаше чак толкова много разновидности по мощност бяха с голяма разлика между мощностите примерно на охлаждане 2.8 кВ а на отопление 4.2 кВ. Разбира се това е свързано и с традиционното строителство в Япония, все още то е много разпространено особено в провинциалните райони.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 123 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе