Шаман съм!
Отоплявам къща, с много по-лоши характеристики от посочената, при доста по-ниски температури, и имам наблюдения за загубите в подобни условия. Можеш да приемеш изчисленията ми е относително точни, а ако се съмняваш - питай Дъжсти.
Шаман съм!
Отоплявам къща, с много по-лоши характеристики от посочената, при доста по-ниски температури, и имам наблюдения за загубите в подобни условия. Можеш да приемеш изчисленията ми е относително точни, а ако се съмняваш - питай Дъжсти.
Ако питаме Джъсти,веднага ни е метнал и нас,и Сосо на върбата с некоя 71ца ( ех,що ли няма и 85ца....)
Дайкина е твоя климатик.Първоначално публикувано от sosobg275
При посочената цена и топлозагуби няма какво да се чудиш - Дайкин 50-ка.
И тримата /с цялото ми уважение/ надценявате загубите. Човека има добре остъклена тераса и прилична изолация. Таваните му са по-ниски от стандарта. Единствената му грешка е, че смята да отоплява и коридора.
Само да попитам имаш ли идея на какво е равносилна голямата гаранция .....!? Това е нещо като да се ожениш без право на развод ...Първоначално публикувано от thebest
mxkolev-5 години гаранция за компресора на Panasonic-означава, че ако си купил климатик Panasonic и си спазвал гаранционните условия, подмяната на компресора в рамките на 5 години не ти струва нищо. Това е гарaнция гарантирана от Panasonic и реално работеща. /Справка Г.К. номер 6 на КиК сервиз/
Благодаря за линка към уреди йонизатори.Ще се метна на посочения от теб или има един за 162.20лева или на един за 236 лева, ще взема може би най-мощният. За хола ми ще е където дайкина няма плазма филтър.Първоначално публикувано от vanko68
sosobg275 -каква температура искаш вътре да поддържаш зимата при -8 например навън?
Според мен Касап-а смята температурата която sosobg275 иска да поддържа да е 20 градуса-поне Касап толкова поддържа от това което виждам в неговите "отчети" за сметките и поддържаната температура.
Възможно е и двата климатика да му свършат работа, но в този случай по логиката на ванко68 всички сте ученици на Дейвид Копърфийлд...друг въпрос е кой ще направи някой от неговите фокуси.
Запролети, птичките чуруликат, пчеличките жужат, ама не бих си причинил да "ви мятам на върбата".
Ще ми се да "кача на върбата" някоя руса(може и черна) кака с едри стегнати цомби дълги стройни крака и стегнати бедра...
Благодаря за сега на всички ви .
Мисля да подържам денем 22 до 24 градуса а нощем 18 до 19 градуса .
Клоня към Дайкина за сега
Предполагам че не е много шумен .
Имаме във офиса Дайкинчета 3 бр. от 1 година добре си бачкат и неса шумни / FTXS 50 G2V1B - нещто такова /
Предполагам че FTX 50 GV то е по шумно .
Ще ми се да "кача на върбата" някоя руса(може и черна) кака с едри стегнати цомби дълги стройни крака и стегнати бедра... И аз съм за КААААКААААТАААААА Жъстин Дай Боже на всекиму
FTX 50 e нещо като скопена версия откъм екстри на FTXS 50,която ти ползваш. Шума е еднакъв...
За 75 кубика в къща си трябва мощност, яка мощност. В случая Дайкинът е правилният избор според мен, особено щом има таван на парите. Но, пак ще се повторя, ако е възможно, не е лошо да се почака, да се посъбере още някой лев и да се купи нещо добро.
Не виждам кое не му е доброто на дайкина, че да тръси "нещо по-добро".Стига му и този дайкин, единствения недостатък който има е прекалено честият дефрост от 0 до -3 градуса(на всеки 50 минути) ако е като моят подов, но и този "проблем" се решава.дефроста е колкото "проблем" толкова и положителна страна, тъй като дайкините са с най-чистият топлообменник в режим отопление през зимата.На мен единствено ми липсва плазма филтъра, но и това не е кой знае каква болка з а умиране- за 80 до 240 лева можеш да вземеш отделно йонизатор. При GV/JV серията дефроста може да е програмиран на 1.5-2часа, знам ли.Но ЗА ПАРИТЕ приготвени от него за това помещение може да го конкурира единствено 12 ЛД на фуджитсу.Първоначално публикувано от nako-bako
Едно малко презапасяване с дайкина няма да му е излишно, макар че и фуджитсуто според мен ще се справи до към -10 градуса.
Е така, де и аз това имам предвид. Само с един акцент, че 12 LDC няма да му стига със сигурност при ниски температури. Пак ще бачка, но на много по-висока цена и с риск да го амортизира сравнително бързо.
Първоначално публикувано от nako-bako
При мен фактите са следните:
26 м2 70м3 ; две външни стени;последен етаж;25 см. тухла с по 2-3см мазика от двете страни; 4кв.м. прозорци (5камери,К-пъкети)
При -15 градуса вън и 22-23 вътре, загубите леко превишаваша 3KW.
изминалата зима доста се калихме цялото семейство , а пък сметката за ток за 100 кв м етаж от къща - 680-700 лв. на месец
разполагам с две стаи 9 вътрешна и 17 кв. м. ъглова с общ коридор 10 кв. с PVC дограма с КА стъкло
хола е 45 кв м с 18 кв. м прозорци и 3 външни стени
Ориентирал съм се към Фуджицо 9LD за двете стаи, а за хола 9LD +Nocria 14
моля за съвет и предложения