Страница 31 от 123 ПърваПърва ... 2129303132334181 ... ПоследноПоследно
Резултати от 451 до 465 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Шаман съм!
    Отоплявам къща, с много по-лоши характеристики от посочената, при доста по-ниски температури, и имам наблюдения за загубите в подобни условия. Можеш да приемеш изчисленията ми е относително точни, а ако се съмняваш - питай Дъжсти.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ако питаме Джъсти,веднага ни е метнал и нас,и Сосо на върбата с некоя 71ца ( ех,що ли няма и 85ца....)

4. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от sosobg275
    Здравейте ,
    Бихте ли ми дали информация за избор на климатик.

Ще се отоплява стая /дневна / с размер 5.10м- ширина 5.55м- дължина 2.35м- височина в къща .
    Имам изолация от вътре на външната стена /3 см. Фибран / , на тавана 5см керамична вата с гипсокартон и на пода / 3 см Фибран отдолу гаражи / , със ПВЦ дограма , стаята има балкон, който е закрит с ПВЦ дограма .
    Мисля и коридора да отоплявам който е 4 м2 с 2,35 височина с изолация на тавана .
    Общо 75,91 кубика .

Спрял съм се на три модела:

1.DAIKIN FTX 50 JV
    2 FUJITSU ASY A-14LGC
    3. FUJI electric RSB-12 LDC PLASMA

Кой бихте ми препоръчали бюджета ми е 1 800 лв с вкл. монтаж .

Благодаря предварително.
    Дайкина е твоя климатик.

5. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

При посочената цена и топлозагуби няма какво да се чудиш - Дайкин 50-ка.

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

И тримата /с цялото ми уважение/ надценявате загубите. Човека има добре остъклена тераса и прилична изолация. Таваните му са по-ниски от стандарта. Единствената му грешка е, че смята да отоплява и коридора.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Цитат Първоначално публикувано от thebest
    Категорично не на Мидея и Панасоник /имам предвид Панасоник за нашия пазар/- колега ,не така , прекалено си категоричен. Panasonic е една от малкото фирми които дават 5 години гаранция за компресор. Не е етично да се "плюе" по марки, които се продават от други колеги.
    Само да попитам имаш ли идея на какво е равносилна голямата гаранция .....!? Това е нещо като да се ожениш без право на развод ...

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

mxkolev-5 години гаранция за компресора на Panasonic-означава, че ако си купил климатик Panasonic и си спазвал гаранционните условия, подмяната на компресора в рамките на 5 години не ти струва нищо. Това е гарaнция гарантирана от Panasonic и реално работеща. /Справка Г.К. номер 6 на КиК сервиз/

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Ако питаме Джъсти,веднага ни е метнал и нас,и Сосо на върбата с некоя 71ца ( ех,що ли няма и 85ца....)
    Благодаря за линка към уреди йонизатори.Ще се метна на посочения от теб или има един за 162.20лева или на един за 236 лева, ще взема може би най-мощният. За хола ми ще е където дайкина няма плазма филтър.

sosobg275 -каква температура искаш вътре да поддържаш зимата при -8 например навън?
    Според мен Касап-а смята температурата която sosobg275 иска да поддържа да е 20 градуса-поне Касап толкова поддържа от това което виждам в неговите "отчети" за сметките и поддържаната температура.

Възможно е и двата климатика да му свършат работа, но в този случай по логиката на ванко68 всички сте ученици на Дейвид Копърфийлд...друг въпрос е кой ще направи някой от неговите фокуси.

Запролети, птичките чуруликат, пчеличките жужат, ама не бих си причинил да "ви мятам на върбата".
    Ще ми се да "кача на върбата" някоя руса(може и черна) кака с едри стегнати цомби дълги стройни крака и стегнати бедра...

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Благодаря за сега на всички ви .

Мисля да подържам денем 22 до 24 градуса а нощем 18 до 19 градуса .

Клоня към Дайкина за сега

Предполагам че не е много шумен .

Имаме във офиса Дайкинчета 3 бр. от 1 година добре си бачкат и неса шумни / FTXS 50 G2V1B - нещто такова /
    Предполагам че FTX 50 GV то е по шумно .

Ще ми се да "кача на върбата" някоя руса(може и черна) кака с едри стегнати цомби дълги стройни крака и стегнати бедра... И аз съм за КААААКААААТАААААА Жъстин Дай Боже на всекиму

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

FTX 50 e нещо като скопена версия откъм екстри на FTXS 50,която ти ползваш. Шума е еднакъв...

13. Member
    Тук е от
    Oct 2008

За 75 кубика в къща си трябва мощност, яка мощност. В случая Дайкинът е правилният избор според мен, особено щом има таван на парите. Но, пак ще се повторя, ако е възможно, не е лошо да се почака, да се посъбере още някой лев и да се купи нещо добро.

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    За 75 кубика в къща си трябва мощност, яка мощност. В случая Дайкинът е правилният избор според мен, особено щом има таван на парите. Но, пак ще се повторя, ако е възможно, не е лошо да се почака, да се посъбере още някой лев и да се купи нещо добро.
    Не виждам кое не му е доброто на дайкина, че да тръси "нещо по-добро".Стига му и този дайкин, единствения недостатък който има е прекалено честият дефрост от 0 до -3 градуса(на всеки 50 минути) ако е като моят подов, но и този "проблем" се решава.дефроста е колкото "проблем" толкова и положителна страна, тъй като дайкините са с най-чистият топлообменник в режим отопление през зимата.На мен единствено ми липсва плазма филтъра, но и това не е кой знае каква болка з а умиране- за 80 до 240 лева можеш да вземеш отделно йонизатор. При GV/JV серията дефроста може да е програмиран на 1.5-2часа, знам ли.Но ЗА ПАРИТЕ приготвени от него за това помещение може да го конкурира единствено 12 ЛД на фуджитсу.
    Едно малко презапасяване с дайкина няма да му е излишно, макар че и фуджитсуто според мен ще се справи до към -10 градуса.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Е така, де и аз това имам предвид. Само с един акцент, че 12 LDC няма да му стига със сигурност при ниски температури. Пак ще бачка, но на много по-висока цена и с риск да го амортизира сравнително бързо.

17. Тук е от
    Mar 2010
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako

При мен фактите са следните:
    26 м2 70м3 ; две външни стени;последен етаж;25 см. тухла с по 2-3см мазика от двете страни; 4кв.м. прозорци (5камери,К-пъкети)
    При -15 градуса вън и 22-23 вътре, загубите леко превишаваша 3KW.

18. Тук е от
    Mar 2010

изминалата зима доста се калихме цялото семейство , а пък сметката за ток за 100 кв м етаж от къща - 680-700 лв. на месец
    разполагам с две стаи 9 вътрешна и 17 кв. м. ъглова с общ коридор 10 кв. с PVC дограма с КА стъкло
    хола е 45 кв м с 18 кв. м прозорци и 3 външни стени
    Ориентирал съм се към Фуджицо 9LD за двете стаи, а за хола 9LD +Nocria 14
    моля за съвет и предложения

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 31 от 123 ПърваПърва ... 2129303132334181 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе