Тези Мицубишита сериозно взеха да ме впечатляват. Май бият Дайкин по съхраняване на висок КОП при ниски температури.
Тези Мицубишита сериозно взеха да ме впечатляват. Май бият Дайкин по съхраняване на висок КОП при ниски температури.
ДАЙКИН от няколко години разчитат за Европа на стара слава по отношение на технологите и са назад от другите добри производители.Но за здравина на машините са още на челните места.
Тази табличка на Деян не показва такова нещо. Напротив показва един от актуалните модели на Дайкин като лидер.
sladi4kia за тези парички това е твоя климатик:Първоначално публикувано от sladi4kia
http://www.bulclima.com/klimatici-i-...eral/asha12lgc
Дам така е General 12 lgs е много добро климатиче ето и още един линк
http://www.daricclima.com/PROMOCII-d...ypage.tpl.html
Тя тук промоцията свършва след 2 дни, а и Булклима са официален вносител на Дженерал и при равни цени, според мен е по-добре да се вземе от вносител, така или иначе прекупвача, после ако има проблем ще иска части от вносителя, а и все пак вносителя е натоварен със задачата да пази доброто име на производителя и при евентуални проблеми по гаранцията, може да се търси съдействие директно от производителя, който да натисне евент офиц вносител. Фуджитсу - Пингвин ЮН, Фуджи - Темпекс, това са офиц вносители на 3 те марки, под една шапка.Първоначално публикувано от stoian83
Виж за кои години става дума.Първоначално публикувано от rist
Какво да им гледам на годините и 10SKVP и FD25VA и 9LD са си актуални модели.
Имате ли мнения.Първоначално публикувано от alex_
ТОШКО не е актуален, актуален е PKVP, погледни също новите машини на МХ, вече имат две поколения след ZGX - ZIX и ZJX от тази година, LD също не е актуална машина /освен за България/, само МЕ останаха с FD, но направиха GE.ДАЙКИН с FTXS e остарял модел от към технологии за Европа в сравнение с тях.
Дай да им видим данните в тези таблички (ако им имаш сервизните) на съвременните модели на другите марки, да видим с колко бият изостаналия Дайкин. Интересува ме само какъв процент от отоплителната си мощност запазват при минусови температури и с какъв КОП.
Бият го с достатъчно.Не казвам, че не топли и не е здрава машина, говоря за технологична изостаналост за Европа.Освен това, в таблицата на ДИАН трудно може да се направи реално сравнение, тъй като машините са с различни мощности.В процентно отношение картината е една,а в реално топлоотдаване съвсем друга.Ще се опитам да направя една табличка по сервизните.
В този сайт, информацията за този климатизатор е напълно грешна...Дадените данни не са за този модел...в около 30 квадратни метра, едно LGC ще умре...Отоплителната мощност е 4 kW, не 4.8.....Първоначално публикувано от stoian83
Здравейте!
Много моля да помогнете при избора на климатик. Ситуацията е следната: всекидневна от 28 кв.м, външна изолация, PVC дограма, две външни стени - на север и на запад (с тераса). Сега помещението ми се струва много топло, но съседите казват, че зимата е голям студ - климатикът е желан най-вече за отопление. Градът е Бургас, като освен това имам притеснения, че е влажно в стаята, притеснявам се даже, че може да протече малко, защото има декоративни скосове.
Та, търся климатик, който да сложа и да забравя, че го имам. Бюджетът е около 1500 лв, но ако е изгодна сделката още по-добре. Без кучи марки също.
Разчитам на вашата помощ.
FTX50GV TOP ОФЕРТА http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=23