Тошибата,много ясно...
gnf - тона ми е породен и от други твои препоръки и изцепки,които съм оставял ей така...Просто е време да погледнеш малко по-ясно на ролята си на съветник...
Ето това е за теб http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=453
Може ли няколко аргумента в подкрепа на Тошибата пред Фуджицу?Първоначално публикувано от vanko68
Освен това дали RAS-107SKV-E ще ми стигне да отоплявам малката стая (12 м2). Тя е източна с добра външна изолация и PVC дограма, вътрешна е и зимата при липса на отопление температурата вътре е 14-16 градуса при външна -6 до -12
Предпочитам по-слаба но по-топла струя въздух, отколкото да духа като за световно и да се схващам през нощта, но се чудя дали RAS-137SKV-E ще е твърде голям за 12-те квадрата?
Тази Тошиба не е нищо особено... имаше и проблем с шума от компресора с този модел доколкото си спомням.
Зимата замръзва кечето ПОД компресора и той почва да бучи.Махаме го още при монтажа на външното и проблема е решен тотално...
Никой от посочените модели от двете марки не е нищо особено, но все пак ми се иска да знам кой е по-добро изпълнение (по-безотказен).
Това с шума от компресора ме притеснява, но се съмнявам да бие по шум и вибрации Самсунга, който имам в момента и който ще махам.
здравейте,
някакви отзиви за новите модели Шарп - LSR серията? AE-X12LSR, AE-X9LSR
решил съм да слагам и в 3-те стаи, като ще се ползват основно за охлаждане, но все пак с едно наум и за отопление зимата(ако спрат парното на блока).
затова искам да са инверторни. помещенията са североизточно изложение, ПВЦ дограма, външните стени имат изолация
бях се прицелил в модели с по-висок EER, но не знам дали си заслужават +80% в цената?
и дали има магазин (в София )където може да се видят - 2-те фирми на които звънях, нямат шоурум
а така и не открих официален сайт за тези климатици
http://www.saunierduvalbulgaria.com/aircondition31.html .Бих ти препоръчал тези,изцяло европейско производство и висок клас добри са....
ако искаш реклама на тошиба или фуджитсу все ще се намери някой търговец във форума, но според мен на фуджитсуто външното тяло ще е по -шумно от на тошибата особено при начално пускане/старт или след дефрост.От друга страна наистина имаше потребители от форума които се оплакаха от шумно външно тяло на тошибата, но се оказа както е писал ванко68, че този шум е от замръзнало кече което след като се махне се "маха" и шума.Мога само да предполагам, че вътрешното тяло на тошибата ще е по-тихо, тъй като няма V-pam което да развърта компресора и съответно вътр. вентилатор на по -големи обороти(з а да отдаде произведената топлина вътре в стаята).Фуджитсуто според мен ще топли повече(но с малко) в сравнение с тошибата.Тошибата има режим комфорт който според мен е много важен за стаи с малки размери-в този режим "крилото" насочващо въздуха е надолу, при фуджитсуто няма такава възможност-жалузите са на положения и дои в най долен режим са леко напред.Според мен фуджитсуто с постянният форсаж при спиране и тръване ще те дразни доста, ако външното тяло е наблизо или н а стена на стая в която спиш.въздуха в режим отопление на фуджитсуто ще е малко по-топъл от този на тошибата.Аз бих взел саньо, но ти понеже в твоя случай държиш н аизбор между 2-та климатика, ще взема тошибата 13-ка(аз винаги обичам да има запас за зимата)-дори да спира и тръгва тошибата не се форсира , а с презапасяване с 13-ка ще топли дори навън да е -10-15.За тези пари коже да вземеш и една плазма фуджитсу 9 LD която по мощност напълно конкурира и превъзхожда тошибата и фуджитсуто LG/C, но и при нея има вероятност да се форсира.Не колкото твоят самсунг, но все пак...Първоначално публикувано от Slade
Привет на всички. Много се извинявам, защото най-вероятно това ще е поредната тема от този род, но.... Така моля да ме ориентирате какъв климатик да избера. Значи предполагам ще е 9-ка, защото ми трябва за малка стая(12-13квадрата). Стаята е тухлена и няма изолация. Със западно изложение е. Климатика трябва не само да може да охлажда(то това май всеки климатик го може), но и да топли през зимата, защото за въпросната стая друг вариант просто няма. Моля без модели с космически цени, максимално нещо до 1000лв.
Ето това е , макар и втора употреба, ако е запазен е на светлинни години от всичко ново под 1600-1800лв.http://japanclima.com/products/TOSHI...52d225UDR.html
а защо не ето това NATIONAL CS –22RDX също от japan klima мисля че е по добър
Здравейте Колеги,
Помагайте ако можете!
Става въпрос за Климатизация (основно за охлаждане през лятото и отопление като резервен вариант, ако няога се наложи (отоплявам се с газов котел) Апартамент ново строителство 50 кв.м(хол 27мм2, стая 15 мм2, баня 5мм2 и коридор), изложение северо-изток, 5 камерна PVC Дограма, 5см топлоизолация, 1-та стена на жилището граничи със стълбището на блока, което не е климатизирано, иначе всички останали съседни страни са с климатизирани съседи.
Ограничен съм от гледна точка на мястото, тръбните пръти са вече положени от строителя и не мога да окачвам външни тела по фасадата. Следователно се насочвам към мултиспилт.
Имам оферта за Mitshubishi Heavy MHI SCM 48 ZGS (4,8kw на охлаждане и 6kw на отопление номинална мощност) с две вътрешни тела 22 ZG-S за стаята и 28 ZGS за хола.
Друга Фирма ми препоръчва Mitsubishi Eleectric ME MXZ-3A54 (5,4 kw на охлаждане и 6,8kw на отопление) с две вътрешни FD25VA и FD35VA за хола.
Ще се справи ли система със задачата на климатизация? Трябва ли да отида към по-голяма мощност на мултисплита?
Раликата между офертите е над 1300лв.
Благодаря Ви и бъдете живи и здрави!