Страница 49 от 123 ПърваПърва ... 3947484950515999 ... ПоследноПоследно
Резултати от 721 до 735 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Цитат Първоначално публикувано от frozone
    какво имате в предвид с това че няма да работи като инвертор ?
    видях някои предложения които са 3kw само отопление, аз имам една духалка 2kw и не може да стопли грам
    1500-1600 не ми се дават честно казано за такава малка стая
    asya 9ка или 12ка няма да свърши работа казвате така ли ?
    Нещо не мога да разбера, не ти се дават 1500-1600 лева, "духалка 2 кв. не може да стопли през зимата стаята грам", не искаш да децата ти да студуват и не искаш климатика да работи като неинверторен.

"Я си преразгледай квадратурата и ела отново" както е казал Касап-а.

Ей товаhttp://japanclima.com/products/SANYO-SAP%252dZK25X.html ти е достатъчно, ако не вярваш купи фуджитсу 12 LGC...

може и
    http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=294

2.  

3. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от frozone
    какво имате в предвид с това че няма да работи като инвертор ?
    видях някои предложения които са 3kw само отопление, аз имам една духалка 2kw и не може да стопли грам
    1500-1600 не ми се дават честно казано за такава малка стая
    asya 9ка или 12ка няма да свърши работа казвате така ли ?
    Както ти е казал mxkolev и потвърдено от Kasap ето тука http://regataklima.netne.net/index.php?p=2_9 има само че DS22T - като мощности са еднакви. По информация от магазина всички климатици които имат цени ги има и в наличност, но това беше миналата седмица, за по сигурно се обади на посочения телефон в раздел контакти.

4. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Както ти е казал mxkolev и потвърдено от Kasap ето тука http://regataklima.netne.net/index.php?p=2_9 има само че DS22T - като мощности са еднакви. По информация от магазина всички климатици които имат цени ги има и в наличност, но това беше миналата седмица, за по сигурно се обади на посочения телефон в раздел контакти.
    Като отвориш линка, ще видиш страна производител и фирма вносител, написани са там, според мен ако ще е тоя климатик, нека поне провери цената от извора Тая фирма явно е прекупвач и сигурно вносителя би дал по-добра цена и е по-вероятно да го има и след дълги години на пазара, както и да съблюдава за изпълнението на гаранцията

5. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от eddy
    Като отвориш линка, ще видиш страна производител и фирма вносител, написани са там, според мен ако ще е тоя климатик, нека поне провери цената от извора Тая фирма явно е прекупвач и сигурно вносителя би дал по-добра цена и е по-вероятно да го има и след дълги години на пазара, както и да съблюдава за изпълнението на гаранцията
    +1

Аз за ориентир съм му дал линка да види климатика какви основни х-ки има

6. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Трябва да сложим тук на една възрастна жена, понеже не се оправя с дървата вече, едно климатиче! Живее си в кухничката, която е малка, приблизително 8 квадрата - не съм я мерил точно. Няма изолация, дограмата е стара и е на последния етаж в панелен блок. Търся вашето мнение и идеи. Мксимума от парички е 1000 лв с монтажа. Също да попитам, някой не му ли идва слаб климатика ......да му се иска да го смени?

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от peterstamov
    Трябва да сложим тук на една възрастна жена, понеже не се оправя с дървата вече, едно климатиче! Живее си в кухничката, която е малка, приблизително 8 квадрата - не съм я мерил точно. Няма изолация, дограмата е стара и е на последния етаж в панелен блок. Търся вашето мнение и идеи. Мксимума от парички е 1000 лв. Също да попитам, някой не му ли идва слаб климатика ......да му се иска да го смени?

ето това
    http://www.bulclima.com/klimatici-i-...eneral/ash12ub
    е нов неинверторен до 1000 лева, а като си помисля за твоето запитване относно смяната на климатик ето виж и тук:

http://japanclima.com/products/SANYO-SAP%252dS22N-.html

и още един :

http://japanclima.com/products/TOSHIBA-RAS%252d225LDR.html

8.  

9. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Тези са втора употреба нали? И цените им са приемливи. Обаче за втора не ми е близо, че съм от Хасковска област.
    За 07LGC какво ви е мнението. Няма ли да свърши работа

10. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Ще отоплява без проблем тези 8м2.

11. Novice
    Тук е от
    Apr 2008

Привет на всички,
    в тая жега дойде време да взимам климатик.
    Проблема е че не разполагам с много финанси, и така.
    Едната стая е 34м2 другите 2 са по 12-13м2 , височината е 2,60, апартамента е чисто нов., изцяло южен с отлична изолацоия и добра дограма.
    Тази зима се отоплявах без проблем с духалки(много е топъл), но дойде лятото, и съответно и жегата.
    И сега на въпроса, обикалях доста, и съответно чух всякакви мнения и вече се обърках.
    Ще съм много благодарен да предложите климатичета от по-евтините MIDEA,HAIER,BEKO кои модели(серии) са по-сполучливи и т.н.
    За хола съм приготвил около 100-1200 лв, за другите две каквото скатая малко по-късно.

Благодаря ви.
    Поздрави:Георги

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от georgi_amc
    Привет на всички,
    в тая жега дойде време да взимам климатик.
    Проблема е че не разполагам с много финанси, и така.
    Едната стая е 34м2 другите 2 са по 12-13м2 , височината е 2,60, апартамента е чисто нов., изцяло южен с отлична изолацоия и добра дограма.
    Тази зима се отоплявах без проблем с духалки(много е топъл), но дойде лятото, и съответно и жегата.
    И сега на въпроса, обикалях доста, и съответно чух всякакви мнения и вече се обърках.
    Ще съм много благодарен да предложите климатичета от по-евтините MIDEA,HAIER,BEKO кои модели(серии) са по-сполучливи и т.н.
    За хола съм приготвил около 100-1200 лв, за другите две каквото скатая малко по-късно.

Благодаря ви.
    Поздрави:Георги

вземи се напъни за ето това:
    http://v-clima.com/prod.php?id=klimatici_daikin_ftyn50f_ryn50e

марките които си избрал са по скъпи от този и зимата забрави да се топлиш с тях.Дори една мидея 18-ка инвертор е 1500-1600 лева -имам познат който топли магазин зимата с тази мидея -от негов познат я взе.

Не те агитирам, но съотношението- цени/качество на дайкин за 2010 г. са носпорими засега от нито една друга климатична марка. И други производители се опитаха да смъкнат цените но производството на дайкин в Европейския съюз и спестяването по този начин на данъци, мита и митнечески такси си каза тежката дума при ценообразуването.

13. Novice
    Тук е от
    Apr 2008

Сигурен съм че е много по-добър, но е 1400 без монтаж, а на мен наистина 1200 ми е абсолютния максимум в момента.
    Гледам в полиса има хайер 18-ка инвертор за 1200лв. с монтажа.От фирмата която ги монтира ме посъветваха да си взема BEKO 19-ka конвенциална.
    Другаде ми казаха пък че мидеята е най-хубава от китайците.Че затова се чудя, другата ми чуденка е дали да е инвертор или нормален.
    Ако имах възможност естествено бих си взел марков, но... .

14.  

15. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от di4ko
    Здравейте, планирам закупуването на инверторен климатик това лято,който ще се използва основно за отопление.
    Особености на помещението

1.Южна слънчева стая.
    2.Размери 3.50 * 5.50 ;височина 2.50.
    3.а.Външна стена 5.50 * 2.50 със 5см. изолация от вътре,а от външната няма защото съседния вход е почти плътно.
    3.б.Външна стена 3.50 *2.50 със PVC прозорец 1.60 *2.00 и врата 0.65 *2.00. Стъклопакет 24мм ,бяло стъкло. Изолация от вътре 5см,от вън 2см фибран. Терасата е остъклена.
    4.Средна температура в студените зимни дни около +15* без да включвам отоплителен уред.В слънчеви дни температура +17* +18* .В най-студените дни когато на вън е -15*-20* в стаята не пада под +13*.
    5.Съседите на долния и горния етаж се отопляват с печки на дърва.
    За климатика
    1. 9BTU или 12ВТU ?
    2.Очаквана температура +21*- +23* и повече.В края на лятото чакаме бебе .
    3.Тиха работа на вътрешното тяло.
    4.Икономичен.
    5.Климатика ще работи без спиране есен,зима, пролет.
    6.Бюджет до 1500лв
    До тук съм се спрял на тези модели Fujitsu General - ASYA12LGC или АSYA09LGC ;Mitsubishi -MSZ/MUZ-GE25VA ,DAIKIN - ATHXS25E
    Очаквам и други предложения
    Направих своя избор, утре ще ми монтират Fujitsu General, ASHB12LD Plasma .Дано всичко да е ОК.
    Благодаря на всички от форума

16. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Помогнете за избор на климатик за охлаждане (за отопление си има парно).
    Помещението: хол 55 m3 (6 х 3.5 х 2.6), изложение: север запад, ЕКП, няма изолация, стените са вътрешни без фасадната, тя е с PVC дограма, не е на краен етаж.
    Лимит: 1000 лв.

17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

bibi, ей туй 'зимай, доволна шъ останиш. http://www.bulclima.com/klimatici-i-...eral/asha12lgc Че ще те и топли даже.

18. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Нещо не мога да разбера, не ти се дават 1500-1600 лева, "духалка 2 кв. не може да стопли през зимата стаята грам", не искаш да децата ти да студуват и не искаш климатика да работи като неинверторен.

"Я си преразгледай квадратурата и ела отново" както е казал Касап-а.

Ей товаhttp://japanclima.com/products/SANYO-SAP%252dZK25X.html ти е достатъчно, ако не вярваш купи фуджитсу 12 LGC...

може и
    http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=294

какво не разбра стая 10кв кво значи нямало да ми работи като инвертор, кви са тия климатици дето предлагате по 1500лв 2kw отопление какво ще стопля с това

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 49 от 123 ПърваПърва ... 3947484950515999 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе