Страница 65 от 123 ПърваПърва ... 1555636465666775115 ... ПоследноПоследно
Резултати от 961 до 975 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

И според мен.За ПАНАСОНИК да, ако е LKE-3 външното тяло.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Панасоника е по-добър САМО НА ХАРТИЯ. Говоря за конкретно сравнение с Дайкин FTXS. Имам вече няколко клиента с монтирани иот двете марки в едно жилище,поблазнени от дизайна и цифрите на панасоника. Доста по-шумни и вътрешно и външно тяло,по-лоша работа зимно време с чести и ненужнии дефрости,скърцания и пукане на пластмаси.
    Дизайна според мен трябва да е на последно място в избора на климатик. Аз лично предпочитам една G-класа пред Алфа МиТо.....

4. Member Аватара на ceco.bojkov
    Тук е от
    Apr 2010

Демек пласмасата е супер в .... (ВАЖНО Е КАЧЕСТВОТО)

5. Тук е от
    Jan 2010

Айде и аз да се похваля ,от днес съм горд собственик на Toshiba daiseikai III Закупен от Техномаркет за1804лв за помоща на една позната която ми издейства отстъпката. Другата седмица понеделник вторник чакам да ми го монтират и ще покажа как краси стената ...ето го звяра вързан [img width=800 height=600]http://media.snimka.bg/6854/019962711-big.jpg[/img]

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Честито! ПО-бързо да идват да го монтират , че в тази жега не се живее.

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Панасоника е по-добър САМО НА ХАРТИЯ. Говоря за конкретно сравнение с Дайкин FTXS. Имам вече няколко клиента с монтирани иот двете марки в едно жилище,поблазнени от дизайна и цифрите на панасоника. Доста по-шумни и вътрешно и външно тяло,по-лоша работа зимно време с чести и ненужнии дефрости,скърцания и пукане на пластмаси.
    Дизайна според мен трябва да е на последно място в избора на климатик. Аз лично предпочитам една G-класа пред Алфа МиТо.....
    Намери какво сравнение да направиш:

G-класата на мерцедеса е около 5-6 пъти по-скъпа нова в сравнение с ново МИ-ТО, разликата дайкин ФТХС- панасоник ЛКЕ да е до 1/3 от цената(дайкина ще е по скъп, а като гледам 35-цата е около 1900 лева а панасоника ЛКЕ 12-ка около 1700 и нещо) -за разлика от 200 лева няма какво да се цигани.На цената на Г-класата от италианските производители можеш да вземеш мазерати или ферари...Единствения джип който италиански производител правеше допреди 20 години и все още държи цената на нов джип Г-класа беше ЛМ на ламборджини.Не съм сигурен за ИВЕКО дали е италаианска, испанска или смесена испано-италианска фирма и те имат МАСИФ от миналата година.

От практична гледна точка:
    -зависи за какво ти е необходим автомобила(за работа а изкарваш пари или за свободно време, за градско/шосейно по хубав път или повечето време за оф роуд или асфалчесто-дупчест път)-за климатиците е ясно -отопление(охлаждането всеки го може)
    -зависи какви разходи по поддръжката си готов да си позволиш(дори и да си го купиш автомобила, след това поддържката може да не ти отърва) и какви консумативи защото на Г-класата като натиснеш педала с тези мощни двигатели в резорвоара се образува бензиновъртеж...), за дайкин досега нямат масово призводство дефектни климатици продадени на потребители, докато панасоник могат да се похвалят в БГ с над 6000 климатика, от компресорите на които и досега някой съфорумци и нерегистрирани "изревават" на умряло.

-надеждност-каква част от модела и марката дават дефектира.Това пряко кореспондира с доверието на купувача/потребителя.

Не че мерцедес Г класата не е хубав и качествен -напротив, достатъчно говори, че се ползва в Бундесефера и България също за купи мерцедес автомобили за армията измежду които и Г-класа, но мерцедес специално Г-класа за шосеен път си е донякъде и чиста гъзария(досега не съм видял някой да кара с него като с други джипове вар, тухли или да го ползва за превоз при монтаж на климатици), има достатъчно японски пикапи и джипове с отлично качество и сервиз.

Ако за мерцедес Г-класата донякъде е гъзария да го имаш, то дайкин, саньо, тошиба в сравнение с панасоник е просто разум и надеждност срещу определен риск, желания за авантюризъм и екпериментиране и евентуални силни усещания зимата и то с разлика в цената до 30%, а не както при Г-класата и МИ-ТО 5 до 7 пъти в зависимост от екстрите и изпълнението.
    Не може да се сравняват само по качеството и цената има значение, затова и дайкин изключително удачно "удари в земята" конкуренцията тази година особено с FTX 50/60 и 71-ца GV серията и сега в този ценови клас и капацитет това е най разумната и практична покупка като съотношение качество/цена.Не е случайно, че край мен около 55-60% от монтираните климатици са дайкин.
    Миналата година познат си купи мидея 18-ка за 1550 лева с "отстъпка от приятел"...Да го беше посъветвал един ФТИН 50ка да си беше купил за магазина като му е "приятел".

Toshimoto-честито за покупката.Да го позлваш дълго и безаварийно.да пишеш зимата когато студа скове.за какво помещение е???

8.  

9. Тук е от
    Jan 2010

Ами принципно стаята в която ще е монтиран/детцка/е 13кв.м. обаче имам намерение да оставям вратата отворена и заедно с Мицубишито от кухнята 16кв.м. да топлят заедно и коридора 10кв.м. Или казано разбираемо около40 кв.м с едно мицубиши FD25VA и Тошибата.Като естественно в най студените дни няма да ги мъча и ще си затварям вратите на стаите .

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ейййй, най-после.Айде честито и добре дошъл при ТОШО-вците.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010

Честито за хубавата придобивка дълго и безаварийно ползване.Ще те помоля ако не те затруднява (след 1месец) да направиш една съпоставка на работата на МИЦО и ТОШО с една дума кой е по добър.

12. Тук е от
    Jan 2010

Ок няма проблем ще споделя мнение ,но според мен сега на охлаждане не е многоголяма разликата /те всички охлаждат/за мен по важно ще е да видя разликата при минусови температури и по специално под -10-15*.Тази зима Мицубишито се справи отлично при -24 .макар че пак ще има известна разлика защото съм на 8 етаж а Мицубишито е на север кадето постоянно ще е на ветрилник а Тошибата е на южна стая и там е по завет.

13. Тук е от
    Aug 2010

Привет на всички! Посъветвайте ме какъв климатик да купя и от къде за 37кв.м. помещение. Иска ми се да има плазмен филтър. Бюджета ми е неограничен.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Бюджета ми е неограничен
    Дай боже повече такива клиенти.

Най доброто за това помещение е Nocria 14-ka

16. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от perdashko
    Привет на всички! Посъветвайте ме какъв климатик да купя и от къде за 37кв.м. помещение. Иска ми се да има плазмен филтър. Бюджета ми е неограничен.
    И с този Дайкин няма да ти е зле.

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от perdashko

А каква температура искаш вътре независимо от външната???

Иначе ако беше за мен:

1.http://dimeli.eu/klimatici/fujitsu/66-nocria-z40v2

2.http://dimeli.eu/klimatici/sanyo/73-sap-ex56u2

3.http://dimeli.eu/klimatici/toshiba/5-toshiba-ras-402bdr

4.http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=316

5.http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=505

6.http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=589

За 4,5 и 6 тоест националите нйе съм сигурен дали имат плазма.Нека другите които се занимават да кажат.
    Избирай всичките са хубави и стават...

18. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе