не съм съгласен.....Първоначално публикувано от lavsho
не съм съгласен.....Първоначално публикувано от lavsho
Едва ли бих препоръчал нещо без да имам наблюдения върху него! rkk същото Хитачи си отопляваше 25 квадрата стандартен панелен хол без изолация и при - 20 градуса със средна консумация 0,6 kw. Ако го пуснат с монтаж на тази цена без да се замислям слагам едно и в гаража! Дай предложение до 1000 лв. В темата за Хитачи един ми показа 3 клими, за които твърдеше, че били по-добри от това Хитачи, ама едното беше 1300 лв., другото 1500 лв., третия 1800 лв. Така и баба знае.
deian за 250 лв. разлика нищо чудно и да е по-добър Фуджика, ама като сме тръгнали да дава 1500 лв. човека и да отнася един Дайкин, най-добре според мен!
Вече на много места 12 LGC се продава за 999 лв. На тая цена за какво сравнение иде реч с Хитачито ???? Освен това вече има и бюджетни Шарпове около 1000-1100 лв,даже с плазмаклъстър....
http://www.klimatici-sharp.com/
Не съм търсил промоционални цени, сигурно си прав! Ми него да взема човека, влиза в цената. Само не мога да разбера защо сте толкова негативно настроени против Хитачи повечето от форума? За тези пари си е перфектен климатика!
защото ако ти си видял само едно такова Хитачи у вас,аз съм си бил главата с години с недоволни клиенти като сервизен техник в голяма фирма....Поне 100-на ремонта имам,гърмят им компресори на поразия,платки не щат да развъртят компресора като хората и климатика топли като 7ца,дребните кусури като шумни тела и пукане на ПВЦтата не се броят....
Помгнете ми с избора на климатик ще отоплявам хол+кухня някаде към 30 кв.м, каккъв климатик тряабва да си взема 12 или 14? Спрял съм се на марките Дайкин и Митцубиши кажете какви модели от тях да гледам и какво като характеристики да тарся в тях бюджета ми е 1500-2000лв
Георги Пенчев, според мен сте за Nocria 14 като най-добро решение.
http://www.fujitsu-general.bg/cat_30_product_30.html
"Някъде към" 30 м2 не звучи сериозно. Измерете точно, за да няма после проблеми.
Деиан ми взе буквите от клавиатурата... само дето му надвишава бюджета.
Доколкото съм чел, ти от Техномаркетските Е14Н2 и Е10Н2 не си слагал! Повечето от форума с такива (около 95%) нямат оплаквания и са доволни. Някой твърдеше, че ги имало само в България и липсвала всякаква информация от производителя за този модел и било много съмнително. Аз разбрах, че са произведени за средиземноморския пазар, има ги много в Италия и Испания, въпреки това аз проблеми с климатика не съм имал дори и под -20 градуса:
http://www.electrostock.es/articulo_...H2A&showhide=1
Човека пита за климатик до 1000 лв. и му предложих този модел, тъй като мога да кажа, че съм много доволен от него за тези пари, за други нямам наблюдения, естествено не ангажирам никого с мнението си, крайното решение е негово. Ето, благодарение на форума разбрахме, че и въпросното Фуджицу може да се намери за 999 лв. Явно има какво добро да се купи в този ценови диапазон!
FTXS35G / RXS35G серия Professional какво мислите за този , а относно квадратурата точно сега несъм в апартамента за това така написах
Хубав е, ама множко ще му дойдат 30 м2. Търси поне 5 kW номинално на отопление да има.
искаш да кажеш че ми трябва 14000 BTU така ли ?
кажете някой модел до към 1500 лв може да не е ДАЙКИН
Пич, освен неподплатени с нищо мнения, не съм видял нищо смислено от теб. Не си мери това дето го нямаш /познанието/ с хора, доказали професионализма си. Във форума има поне 300 доволни клиента на Ванко. Капиш?Първоначално публикувано от aruba_man
Не гледай в BTU-та, ще те излъжат. Има си мерна единица от системата SI и тя е W (Watt).
Има 12-ки с 3.5 kW на отопление, има и 12-ки и с 4.8 kW на отопление.