Страница 76 от 123 ПърваПърва ... 2666747576777886 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,126 до 1,140 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Цитат Първоначално публикувано от darzalas
    Здравейте, нуждая се от съвет.
    Помещение с 36м2 и югоизточно изложение, в тухлена кооперация, ново строителство.
    На югоизточната стена има два прозореца и врата и на срещуположната стена на помещението дървена врата. ПеВеЦе дограма. Тъй като помещението съдържа и кухненския бокс, там обикновено се включва аерогрил на 1киловат за 1 час на ден. Други консуматори са осветлението - 200вата, телевизор, приемник на Булсат и много рядко ДиВиДи.
    Молбата ми е да ми препоръчате климатик, който да се справи с гореописаното. Бюджет до 1500 лева без монтажа.
    Благодаря Ви предварително!
    http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftx50gv-rx50gv

2.  

3. Тук е от
    Nov 2009

Благодаря! Май това ще бъде. Похвалиха го много. Бил направен в Чехия, но това не било за безпокойство, защото заводът на Дайкин там, бил нов и много модерен. Производството имало с добър контрол.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Зимата която мина 2009/2010год. видя малко зор когато при мен около 2 седмици беше под нулата, а последните 7 дни беше -7 - 8 градуса, като най-студено беше на 26 януари сутринта в 8.00 часа -11.3 градуса, но аз си ходех по фанелка къс ръкав.
    Абе ти, че живееш на юг от Балкана - ясно, ама да не си някъде по Солун или Одрин ? Какви са тези тропически температури през зимата? Преди години посрещнах нова година при брат ми в Ямбол. Когато на сутринта си легнах, бях завит само с едно одеалце и прозорецът беше отворен. Баси кефа, баси зимата! Дай боже, всекиму! На север си мрем като кучета, когато северняка задуха.

5. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Цитат Първоначално публикувано от avast3
    Абе ти, че живееш на юг от Балкана - ясно, ама да не си някъде по Солун или Одрин ? Какви са тези тропически температури през зимата? Преди години посрещнах нова година при брат ми в Ямбол. Когато на сутринта си легнах, бях завит само с едно одеалце и прозорецът беше отворен. Баси кефа, баси зимата! Дай боже, всекиму! На север си мрем като кучета, когато северняка задуха.
    При нас тук не падна по ниско от -5 гр. тая зима и то падна за няколко дни ина4е през деня винаги си беше около 0-та.За гр.Петрич става въпрос.
    И за този климат климатиците в подписа ми вършат перфектна работа. А сега !!!

darzalas +1 за :

6. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

И аз съм за този климатик...взимай и нямаш грижи...успех.

А за модела - невероятно качество на ниска цена...от април ги монтираме ...очарован съм от модела...

7. Тук е от
    Aug 2010

Здравейте отново. Благодаря на всички дали мнение по въпроса ми. За съжаление Нокрията отпадна. Причината е бързо спадащия коп при ниски температури и честото размразяване, на всеки час по 10 минути. А при по голямо натоварване, на всеки половин час по 10 минути. В съчетание с ниския коп, и нещата стават трагични. То няма и как да е, с това малко за мощноста си, външно тяло. Явно от Fudjitsu са постъпили рекламно, като са завишили копа при 7 градуса. Обаче не казват какво става надолу. Коп 2,2 при -7 градуса. Всичко това от финландски тест на Нокрия, във varmepumpsforum.com. Отделно много оплаквания от проблеми с клапите. Общо взето, повече оплаквания отколкото похвали. Така, тази дилема я реших. Вземам FTX 71, апък ако не съм доволен, ще сеобадя на Vanko да дойде да го изкорми и да го върже към парното Остават спалните. Deian, ти си човекът заради когото се насочих към Sanyo. Обаче верно че май няма никъде останали. Ако някой знае някъде, вземам веднага две. Justify, и аз ходя зимата по къси гащи и бос. За мене това е най-големия комфорт. Благодаря на всички за мненията. Като ги сложа, ще кача по една снимка, и ще дам данни за зимата.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Виждам, че си мислещ човек.
    Обясни ми какво те кара да сложиш FTX71 в хол 26 м2?! За мен това е огромна грешка. За 2-3 лв евентуална икономия на месец си готов да си жертваш спокойствието и тишината, не го разбирам.
    Големият климатик, освен голямо външно тяло (необходимост) има заложени софтуерно висок минимум, високи скорости на турбината (по-висок шум), висок стартов ток и т.н. Ще има едно включ-изключ през 2 минути и непостоянна, но брулеща въздушна струя.

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Ivan10
    Така, тази дилема я реших. Вземам FTX 71, апък ако не съм доволен, ще сеобадя на Vanko да дойде да го изкорми и да го върже към парното . Justify, и аз ходя зимата по къси гащи и бос. За мене това е най-големия комфорт. Благодаря на всички за мненията. Като ги сложа, ще кача по една снимка, и ще дам данни за зимата.
    Спиш ли в тази стая(ти или друг)?

Да пишеш зимата как си по гащета когато навън е -8 - 9 градиса, че и аз искам да знам.

Предполагам, че в преходните сезони ще ти топли коридора дори на минимум вентилатор( и оттам шум).Дори обаче да е -25 навън и вътре да има по-голям шум от въздуха издухван от климатика преполагам, че ще си доволен от 26 градуса( а няма да се учудя ако след душ ги правиш 28 градуса-направо можеш да си лежиш гол без дрехи-в този случай ще знаеш че хората в БГ които могат да напънат климатика си за своя кеф на 28 градуса са много малко)

деяне преполагам, че човека ако не му хареса да се топли на климатик с това външно голямо тяло и някоя платка му остава възможността Ванко може да го напъне за термопомпа като Алтермата.Нещо което при Нокрията едва ли е възможно.

11. Тук е от
    Aug 2010

Deian, става въпрс за самостоятелна двуетажна къща 160кв.м. Разположението на вътрешното тяло ще бъде такова че няма да духа директно в мен, и има възможност да обдухва целия първи етаж, 80кв.м. Вече на зима ще преценя колко му е силата, и ще го допълня с още един климатик. Къщата е идеално изолирана, също и тавана. На лято ще слагам и вътрешна изолация. Сега като ме насочи в посока за шума, дали не е по добре направо да търся Vanko, и той да идва да се оправя ? Ако има възможност и свободно време. Въпроса е докъде ще стигна силата на FTX-са. Благодаря ти за коментара. Като го монтирам, ще те поканя на кафе. Отдавна следя форума и ти си един от най-уважаваните хора от мен. Justifu благодаря, точно уцели за какво става въпрос. Имам пет годишен опит с отопление с климатици. Доло-горе знам им проблемите зимата. Сега ще пробвам да преоразмеря, и ще видим какво ще стане. В момента се топля на дърва, газ и климатици. Понякога в студените зимни дни температурата вкъщи стига 30гр. На булката все и е студено, вярно било че жените са студенокръвни . Иначе нормално потдържам 25-26гр. Нощем жената спи с нощница и се завива с юргана, аз спа гол и се потя. И моята не е лесна. Всичките тези еквалибристики, ги правя заради женското съсловие, за да има мир вкъщи.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Много голяма е тази машина за такава стая. Послушай Деян, ще е трудно да се стои в нея при работеща такава ламя. Като искаш да топлиш целия етаж, по-добре помисли за две 12-ки Тошиба, Дайкин, Митсубиши или Фуджицу, но сложиш ли я един път тази 71-ца после трудно ще правиш реформи.

13. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

И аз съм на това мнение...сложи една 50-ка или два по малки...но 71-ца....незнам всеки си знае ситуацията в къщи...успех.

14.  

15. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Ivan10 ти видял ли си как работи този климатик ?Та той в повечето от времето ще работи като конвенционален от колкото като инверторен.Бе я по добре си вземи един такъв: http://www.antonovclima.com/%D0%BA%D...9D%D0%95%D0%9D

та да се знае че ако не те кефи направо го превръщаш в термопомпа.

16. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Аз имам клиент с такова чудо в хола... Не съм го монтирал аз, просто преди година ме викнаха за ремонт и като влезнах в тях се втрещих...по думите му, създавал невероятен комфорт.... е....ти комфорта, вестниците литват от масата. И за да намали въздушната струя, е поставил един шкаф пред "животоното"...

17. Тук е от
    Aug 2010

Здравейте!Предстои ми закупуване на климатик,предимно за отопление и след дълго четене в този форум реших да се регистрирам и да питам експертите тук.И така помещението се състои от 2 части(13,76м2/38,52м3 и 12,80м2/35,84м3 или 26,56м2/74,36м3) свързани с голям свод(почти 2 врати),идеален правоъгълник.Изцяло южно изложение(пвц-дограма и в 2-те помещения),на север помещението граничи с баня и спалня,която се топли,така че там не мисля,че ще има топло-загуби,запад-съседи,които се отопляват,изток-стена(8,96м2),която е външна,с дебелина около 30см.Старо строителство,втори етаж на къща,като под помещението има фриз.салон(топлещ се) и стая.Западната част на помещението е кухня т.е готв.печка,хладилник и т.н,източната комп.,телевизор,именно тук мисля да е климатика на източната стена срещу свода,за да обдухва и двете помещения.Наясно съм темп.няма да е еднаква,но хлад.и печката ще помагат за кухнята.Подът е паркет от стария тип,не ламинат.
    Зимата в най-студените дни(-15,-17)сутрин в помещението е м/у 10-12 градуса,без да е топлено поне 12 часа.
    Конвенционален или Инверторен-имат определена разлика в цената?
    А сега бюджета,нещо между 900 лв.-1300 лв. или е прекалено малко,според вас?
    Става дума за В.Търново,ако има някакво значение.
    Благодаря Ви на всички за отделеното време за прочит!

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Трябва ти климатик с номинално отопление около 4.8 - 5.0 kW.
    За съжаление май всички сериозни марки при тази мощност са над бюджета ти.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 76 от 123 ПърваПърва ... 2666747576777886 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе