Здравейте. Ще обзавеждам апартамент и понеже не разбирам от климатици искам да ви попитам коя е най-добрата марки климатици?
Изискванията ми са да е инвертор и да е икономичен (клас А)
Благодаря предварително...
Стаята хол 17 квадрата
Здравейте. Ще обзавеждам апартамент и понеже не разбирам от климатици искам да ви попитам коя е най-добрата марки климатици?
Изискванията ми са да е инвертор и да е икономичен (клас А)
Благодаря предварително...
Стаята хол 17 квадрата
А коя е най-добрата марка автомобили? И да харчат малко...Първоначално публикувано от Bra1nSicK
Нов ли искаш, втора-ръка...? С колко пари си склонен да се разделиш... и т.н.
Значи готов съм да се разделя с около 1000 лв за нов климатик говоря. Ами нали знаеш, винаги има марки които са над другите. Понеже даде пример с автомобилите - Мерцедес, БМВ, Ауди и .... форд, опел, лада...
Просто искам един добър климатик, да е добър за отопление и за изстудяване през лятото. В къщи в момента имам Осака, но да ви кажа нещо не съм доволен...
LG, Panasonic, Samsung добри климатици ли произвеждат ? Или трябва да заложа на някоя марка, която не съм чувал като Daikin например...
Затова питам, защото от тези неща не разбирам и искам някой, който разбира (а тук има доста такива) да ми обясни
За 1000 лева, печелиш Лада. А LG и Samsung произвеждат Трабанти.
Добре, а за около 1500 лв не може да не се намери нещо добро? Нека не се гледат парите, ами просто препоръчайте нещо добро, на добро съотношение цена/качество
Здравейте Фуджитцото 09 е малко калпава 12 обаче е много силна но мога да ви дам Мерцедес на много добра цена погледнете ги тук
http://www.daricclima.com/PROMOCII-d...-products.html
съвсем малко по скъписа от Фуджитцото но за сметка на това са много по добри незнам да ли съм ви споменал но се занимавам от дълго време с климатици вентилация и климатизация и ако разгледате по форумите за Дайкин ще видите че няма лоша дума освен ако някои монтажник несе е справил с монтажа както трябва ако имате въпроси питайте.
може ли някой да ми каже разликите между тези два модела.
SHARP AY-XP09HR------TOSHIBA RAS-10SKVP-E
разликата в екстрите също ме интересува.а и разликата в цената е съществена.
Колега, не става ясно, коя точно А-класа на Мерцедес, препоръчваш в случая. И след като уточниш, моля да се аргументираш, с какво е по-добра тя от LDC.Първоначално публикувано от stoian83
Първоначално публикувано от jako6iba
с тошибата съм запознат горе долу но за шарп не намерих много отзиви.
Първоначално публикувано от deian
защо тошибата .какво не му харесвате на шарпа.а аз всъщност съм фен на тошиба.
Привет!
Имам сложен(поне за мен) въпрос, свързан с избора на подходящ климатик.
Става дума за Т-образен коридор, в краищата на "горната" част са 2 стаи - хол и спалня. Холът е ~18 квадрата(2,40 височина - окачен таван), спалнатя ~12 квадрата(стандартна височина 2,60).
Апартамента се намира на 1ви етаж, външен е. Има външна изолация по цялата северна стена(фибран), а в спалнята и вътрешна(вата и гипсокартон). PVC дограма в спалнята, а в холът в близките дни ще се слага. От холът се излиза на неостъклена тераса.
Въпросът - ще може ли да се отопляват и 2те стаи с 1 климатик, който се намира в хола?
Има допълнително усложнение, климатика не може да е насочен към коридора, няма достатъчно място за поставяне - заради дограмата. А ако се сложи в спалнята, външното тяло ще е от наветрената страна, а от това, до колкото разбрах, няма смисъл(т.е. външното тяло трябва да е на завет?).
За сега чувам най-приятни отзиви за Fujitsu/General. Отворен съм към всякакви предложения.
Решения в границите на 1000-2000лв. ще са най-добре дошли.
Ми не се прави на маймуна, ми си вземи два климатика, особено след като можеш да си го позволиш...
Добре, но това, което писах по-горе?Първоначално публикувано от Kasap
А ако [климатик] се сложи [и] в спалнята, външното тяло ще е от наветрената страна, а от това, до колкото разбрах, няма смисъл(т.е. външното тяло трябва да е на завет?).