Страница 74 от 123 ПърваПърва ... 2464727374757684 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,096 до 1,110 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

soul взимай 2 от този модел и си свиркай:
    http://japanclima.com/products/SANYO-SAP%252dZK25X.html
    или пак този:
    http://japanclima.com/products/FUJIT...%252dE22T.html
    Успех !!!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от bobovo
    soul взимай 2 от този модел и си свиркай:
    http://japanclima.com/products/SANYO-SAP%252dZK25X.html
    или пак този:
    http://japanclima.com/products/FUJIT...%252dE22T.html
    Успех !!!
    Фуджитсуто за спалнята не бих ти го препоръчал, аз имам 2 подобни AS-E22S и като тръгват от покой се развъртат на 700В консумация, демек тръгват на висока мощност и след това плавно свалят мощността и скоростта на турбината. Саньото не знам как е, но от това което съм чел тръгва плавно. Иначе стаите са ти малки и 22ки според мен ще са перфектни за тия стаи, а ако вземеш и с нисък минимум ще е супер, демек нещо като Саньото. За Тошиба знам от опит, че тръгва плавно, но хубавите са и по-скъпи.

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Санчо е екстра - развърта съвсем плавно. Глас за SANYO SAP-ZK25X. Съвсем подходящ е за помещенията. Не си струва да взимаш 22-ката.

5. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от soul
    Хех ... ми идеята ми за бюджет беше до около 3000лв. Тия Дайсекай-и някак си не ми се вписват като "идеален вариант цена/качество", а и не ми се вижда много оправдана такава инвестиция (около 5000 лв с монтажа, които трябва да се възвърнат от сметките за ток в следващите 3 години - гаранционният им срок е 36 месеца)!
    Моите предложения бяха без да знам колко парички искаш да инвестираш.
    При така очерталият се лимитиран бюджет и аз съм за Саньо ZK25Х, но тук единствения недостатък според мен е, че ДУ е на японски език, боравенето с него лично мене ме затруднява до толкова, че все още не мога да му ползвам всички функции, а те при Тошиба са много и все хубави и ефективни. Това с времето и с помощта на някои съфорумци мисля, че ще съумея (както и ти, макар че този модел на Саньо е базов и няма почти никакви екстри, но за сметка на това топли, както пишат тука техните ползватели) да оползотворя екстрите/благинките, които предлага Тошиба от подписа ми. Та ако мислиш, че ползването на ДУ на японски би било дискомфортно за теб може да избереш този климатик http://v-clima.com/prod.php?id=klima...in_ftxs_rxs20g нищо, че има висок минимум, пак ще развърта плавно оборотите, както беше писал в една от темите vanko68 (ако греша се извинявам, за което).
    Освен избора на добър климатик е много важно да избереш и качествена фирма за извършване на монтажа му, защото хубав климатик с лош мотаж е ходене по мъките. За реномирана фирма в Русе може да попиташ deian от форума, който ти е градски.

6. Тук е от
    Mar 2006

От предложенията дотук и от прочетеното във форума разбирам следното:

- Тошиба и Саньо са отлични, по-екзотични и по-слабопопулярни у нас.
    - Дайкин и Фуджитсу Дженерал са много добри като качество, имат сериозно изградена мрежа от представителства и дилъри (което според мен не бива да се подценява при евентуален проблем).

А защо никой не дава предложение за подово-стененно вътрешно тяло? Те не са ли по-добри от гледна точка на шума, както и че топлият въздух е по-лек и качвайки се нагоре би се получило по-равномерно затопляне на целият обем от стаята? Към кого да се обърна за монтаж в Русе (в момента правя ремонт и бих искал ако е възможно тръбните пътища и кабели да се скрият под гипсокартона)? Имат ли някакво изискване относно захранващите кабели (смятам да пусна две отделни линии симетричен 2 по 2.5мм2 от таблото до терасата, където ще бъдат монтирани външните тела)?

7. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от soul
    - Дайкин и Фуджитсу Дженерал са много добри като качество...
    Прегледай в разделите на двете марки и виж какво е съотношението на оплакващите се от различни проблеми собственици на климатици от двете марки.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Еми то оплакванията при Фуджитсу са основно при ЛГС серията и то от шум, но все пак нека не забравяме, че това е първата 12ка на някоя от големите фирми за 1000лв и стана супер масова. Дет се вика за 1000 лв, топли, изстудява, остава и да е тиха, то другите направо ще трябва да затварят кепенците
    Иначе относно подовите в толкова малки помещения има доста изписано, може да се окаже, че няма да можеш да им ползваш основните предимства заради различни прегради пред въздушната струя, освен това поне аз така си го обяснявам, нека хората които имат да кажат, в толкова малко помещение, като духат по земята подовите и понеже са инвертори и ще духат сравнително хладно за да подържат, дали няма да се получават неприятни течения ?

10. Тук е от
    Aug 2010

Здравейте на всички!

От миналата година имам MITSUBISHI SRK / SRC 25 ZGX-S, който се ползва за стая с около 10-14 кв.Много съм доволен от него.
    За него пишеше, че има микрокомпютърно обезскрежаване и силиконово покритие на платките.
    Сега съм решил да купя или новия модел MITSUBISHI SRK / SRC 35 ZIX-S или MITSUBISHI MSZ FD35 VA.
    Въпросът ми е MITSUBISHI MSZ FD35 VA, има ли микрокомпютърно обезскрежаване и силиконово покритие на платките?
    За стая от 16-17кв. северно изложение, какъв да си взема-9-ка или 12-ца?
    Основния ми въпрос е за различните MITSUBISHI- та и да ли имат това обезкрецаване?
    По документи ги дават да работят до – 20 гр.
    Дави кажа моето не отказа и като паднаха температурите под -20 гр.
    Ще се справи ли MITSUBISHI MSZ FD35 VA?

11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

След като си толкова много доволен от сегашния си климатик защо не си купиш пак същия, но по-мощен, ами се чудиш какъв друг да си вземеш, но който да приличал на сегашния?

Като чуеш това описание на функция "микрокомпютърно обезскрежаване" как си го представяш или обясняваш като процес?

12. Тук е от
    Aug 2010

Въпросът ми е дали и дригият климатик има такава функция-микрокомпютърно обезскрежаване?
    Мисля ,че функция, която не му позволява да замръзне или нещо такова.Ако греша ми кажете и обяснете какво е?
    //mod edit
    Не пускай последователни постове! Ползвай бутона за редактиране.

13. Тук е от
    Dec 2004

Здравейте съфорумци, нека споделя и моята дилема за климатизация на помещение от 17м2 (44м3) при височина 2.60 -кухненски бокс и трапезария, южно изложение, ЕПК, прозорец PVC 5-камерна с високоенергийно стъкло. Целта на задачката е климатика да е единственото средство за отопление през зимата (лятото да хлади де). Желана температура 24-25С. Средстава, които мога да отделя, са около 1500-1600 с монтаж. След доста четене в форума се колебая м/у:

1.Daikin FTXS35D
    2.Sanyo ZK25X
    3.FUJITSU ASYB-09LD
    4...................
    Не съм ги подреждал по предпочитание..търся оптимално съчетание на цена/ качество + глезотии..(и по-малка сметка за ток..

Предварително благодаря на отзовалите се..

PS - Става въпрос за София..

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Глас за фуджито. Санчо малък ще ти дойде.

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от konstantinopol
    Въпросът ми е дали и дригият климатик има такава функция-микрокомпютърно обезскрежаване?
    Мисля ,че функция, която не му позволява да замръзне или нещо такова.Ако греша ми кажете и обяснете какво е?
    Че те всички обезскрежават "микрокомпютърно"... това е някакъв нов термин явно. Щом си доволен от начина, по който работи ZGX-а, слагай ZIX - не са го усъвършенствали много. За 16-17 м2 пак слагаш 25-ца (9-ка)!

17. Тук е от
    Aug 2010

MITSUBISHI MSZ FD35 VA- има ли силиконово покритие на платките?Всички или имат?
    ?
    MITSUBISHI SRK / SRC 25 ZGX-S-за него пише, че има

18. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Малко са марките ползващи силиконово покритие на платките. Това е нещо много хубаво за електрониката.

При някой модели на Panasonic съм виждал покрити със силикон платки.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 74 от 123 ПърваПърва ... 2464727374757684 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе