Страница 83 от 123 ПърваПърва ... 3373818283848593 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,231 до 1,245 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. tie
    tie е офлайн

Тук е от
    Sep 2006

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Здравйете,

Трябва ми климатик за отопление на спалня, 18кв., строителство - Итонг, две външни стени. В следващите месеци в стаята ще има и бебе, та климатика трябва да топли добре Другото ми изискване е да е безшумен - все пак трябва и да се спи там.

След изчитане на темата дотук, съм се спрял на два модела:
    http://v-clima.com/prod.php?id=klima..._09_ldc_plazma
    http://v-clima.com/prod.php?id=klima...in_ftxs_rxs25g

Кой от двата модела е по-подходящ? Има ли някой по-добър вариант за тези пари (~1500лв)? Дали тази мощност ще е достатъчна за да отоплява 18м2 (45м3)?

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Това са ти вариантите за тези пари. Мога само да добавя ME GE25VA - 1390 лв. Мощността е достатъчна, остава да си избереш модел.
    А защо не подов?
    http://v-clima.com/prod.php?id=klima...g_podov_montag
    Сякаш това е най-добре от всички изброени, стига да имаш подходящо място.

4. tie
    tie е офлайн

Тук е от
    Sep 2006

Нямам добро място по пода - затова предпочитам стенен тип. Иначе, като параметри този подовия наистина изглежда най-добре.

Някакъв съвет за daikin_ftxs_rxs25g vs. fujitsu_asyb_09_ldc_plazma ?

5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Здравеите, интересува ме какав климатик да сложа в стая 19 квадрата и да работи наи-добре в диапазона от -5 до+5 градуса.По-ниски температури при нас са рядкост.И много важно за мен е да размразява рядко,мога да отделя докам 2500 с монтажа.Другото което да спомена,че са две преходни стаи или около 90кубика, и в едната работи самсунг18 които често размразява особено когато вали и е около 0градуса,та мисалта ми е в топло време да работи новия ,а при нужда и двата.

6. Тук е от
    Jan 2010

Ехееее за 2500лв ще си вземеш 2 добри климатика които ще работят 100% по добре от самсунга ти ...гаранция и че ще са по икономични от него. като за начало може би един Дайкин FTXS2G.. и едно12 LGC .. или направо 2 бр FUJITSU GENERAL ASYA12LGC
    ..ама нека все пак специалистите се изкажат

7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Нсаочил сам се ка тошиба даисекаи или нещо на мицубиши електрик.имам хеви две 20ки но искам нещо по-доро.и последни модели.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Ами ако държиш да изхарчиш парите, вземи MITSUBISHI FD 35VA.

Ще може да топли стаята, а също и да помага на Самсунга не до -5 ами и до -25°С.

10. Тук е от
    Jan 2010

Ами аз имам и FD25VA и Daiseikai III/които още не съм пробвал при минусови температури/ .....FD работи отлично зимата но Тошибата по ми допада а и предполагам че и ще топли добре.Така че според мен в този ценови клас /при утвърдените марки/ всички са добри и е въпрос на вкус и лияен избор ..аз бих ти препоръчал Тошиба

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от plamen_gr
    Нсаочил сам се ка тошиба даисекаи или нещо на мицубиши електрик.имам хеви две 20ки но искам нещо по-доро.и последни модели.
    Щом ги имаш парите, вземи си новата Тошиба - RAS-10PKVP-E. По-добро за Европа в момента няма! Ако ти идва скъпа, вземи по-старата - RAS-B10SKVP-E.

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Напълно съгласен с ДЕЯН.

13. Тук е от
    Dec 2005

Имам нужда от съвет къде да сложа климатик в дневна 27 квадрата и кой модел да взема.
    Вариант 1 - ASYB-12LD Ходих в няколко различни фирми и ми предлагат този модел като най-добро съотношение цена/качество. Също така и на трите места казват, че това/снимката по-долу/ е най-доброто и най-оптималното място за монтиране на вътрешното тяло. Всичко това е много хубаво, но ще има доста усложнения, ако го сложа там - няма ток/трябва да се разбива стената/ и външното няма как да е на фасадата/забраняват/, т.е 5-7метра тръбен път до балкона и трябва да се вкопава в стената, защото ще е ужасяващо грозно. Става много сложно и затова търся други варианти....

Вариант 2 FTXS35G на Дайкин. Мястото е лошо от гледна точка на комфорта на седящите хора на дивана, защото сруята отива натам. Но от гледна точка на монтажа е перфектно - има ток и тръбата излиза направо на балкона. Избрал съм модела на Дайкин за този вариант, защото се надявам, че проблема с комфорта ще се реши от прословутото интелегентно око, което ще праща струята в посока, където няма хора. Смятате ли, че това ще свърши работа и ще реши проблема? ... разликата с 300лв. в цената не е проблем, защото цялото вкопаване и замазване + екстра тръбен път, което ще се наложи при вариант 1 излиза горе-долу толкова.

Вариант 3 FTXS35G на Дайкин. Монтира се между прозореца и вратата на балкона - така отчасти се решава проблема със сруята. Само трябва да се прокара ток с малко разбиване, но не е толкова страшно. Има и още една опция - подов климатик FVXS35F долу между вратата и прозореца, но пак ще има вкопаване нагоре по стената /не може външното да е на фасадата/.

Имам големи колебания и ще съм благодарен на хората, които се занимават професионално с климатици за съвет...

14.  

15. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Вариянт 3 ми се връзва най добре ,има възможност и за подов модел ...но трябва да се огледа на място.

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

И аз съм за 3, но не го забивай съвсем в стената десния ръб. Там е датчика за температура.
    Имам и малки притеснения дали FTXS35G ще се справя с помещението, зависи колко добре си изолиран.

17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Здравейте отново,
    мисля че вече за последен път дойде време за монтаж на климатиците вкъщи след дълго продължилият ремонт. Сега уговарям изолацията, която мисля че до 2 седмици ще е започнала и свършила, за което трябва да се ориентирам и с климатиците. Последният път ме бяхте посъветвали да си купя 09LD и 12LD, а при недостиг на финанси да заменя 12LD с 12LGC. В момента бюджета ми е 3500лв с монтажа. Мисля че имам нужда от една 12 и една 9, като ми се иска коридора между тях също да се отоплява. Ако това е невъзможно с тези мощности, ще затварям вратите на помещенията. Другите 2 стаи ще стоят по принцип със затворени врати. Изложението се вижда на схемата, строителството е тухла, под мен има гаражи, положена е 3см подова изолация в стаите, в коридора са залепени плочки върху старите плочки. Изолацията ще е 5см стиропор. Дограмата е нова, 5 камерна. Височината в стаите е 245см, в коридора 248см.
    Климатиците са ми нужни главно за отопление, предпочитание към марки нямам, общо взето всичко от което Вие сте доволни и аз ще съм доволен.
    Благодаря за пореден път на всички.

Ето и самата схема:
    [img width=439 height=600]http://img203.imageshack.us/img203/6398/klimaplan.jpg[/img]

18. Тук е от
    Dec 2005

Благодаря за отговорите. В крайна сметка избрах вариант 2 след оглед на специалист - каза, че това е най-оптималното решение в случая и ще взема един Дайкин на стената за дневната...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 83 от 123 ПърваПърва ... 3373818283848593 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе