Няма да ти хареса - право в теб ще вее, като седиш на диваня или на софрата.
Няма да ти хареса - право в теб ще вее, като седиш на диваня или на софрата.
И то през лятото, когато работи в режим на охлаждане с хоризонтално завъртени жалузи.
Жалюзите се настройват...има функция "комфорт"...но това не е най доброто място.
Даже бих казал най-лошото от 3 те посочени. Яко ще те вее. Успя ли да разбереш, защо специалиста ти препоръча 2 ия вариант. Очакваме с голямо любопитство обосновката.Първоначално публикувано от rkk
Здравейте,
моля да ми дадете съвет за климатик за стая около 18 кв. и височина 2.50м. Външна изолация 8 см., ПВЦ дограма. Апартаментът е юг-запад, ще ползвам климатика основно за отопление, поради липса на друга алтернатива. От това, което изчетох из нета, се спирам на хиперинверторен климатик с висок СОР. Ценово равнище-1500-2000 лв. Дайте ми съвет, защото различните фирми ми дават различни мнения. Трябва ми здрав и надежден климатик при ниски температури.
Дайкин FTXS 25 G
или подовия модел FVXS 25 F
А някакво мнение за Мицубиши?Първоначално публикувано от vanko68
Нямам кой знае какво положително мнение.Дори от топмоделите им ,примерно Плазма дуо,има много оплаквания,можеш да видиш в темата за тях...
Прочетох, че моделите на Мицубиши консумират по-малко ел. енергия от Дайкин. Обаче ми се ще да заложа не само на икономия на ел.енергия, все пак трябва да гледам и надежност и здравина. А този модел DAIKIN - Модел: S28KTNV?Първоначално публикувано от vanko68
А струва ли си да дам толкова пари за FTXL-G25? Имам впредвид, че този модел го дават за работа до -20 градуса
kalentro, за мен имаш 2 варианта:
1) Най-доброто стенно решение: Toshiba RAS-B10SKVP-E.
2) Най-достъпното и достатъчно добро подово решение: Daikin FVXS25F.
човекът може би има наклонности към 100v машина което е много добреПървоначално публикувано от kalentro
По-скоро търся оптимален вариант качество-показатели на ефективност. Така и не мога да реша, а тази седмица задължително трябва да купя, защото вече захладня. Трябва ми климатик, който да работи ефективно при -10-20 градусаПървоначално публикувано от zzz