mastahkillah, като го усилваш от 16 гр нагоре, компресора се развърта яко за да вдигне градусите и затова консумацията скача над киловат. След като затопли консумацията трябва да падне и тогава влиза в икономичен режим.
mastahkillah, като го усилваш от 16 гр нагоре, компресора се развърта яко за да вдигне градусите и затова консумацията скача над киловат. След като затопли консумацията трябва да падне и тогава влиза в икономичен режим.
mastahkillah, това средна косумация при вече темперирано помещение ли е? Защото ако е - не е нормална.
Значи климатика от как са го сложили не съм го спирал и тази консумация при 16 градуса е при темперирано помещение,а иначе знам,че от 16 като го сложа на 24 примерно разхода се качва,но той така и не може да ги достигне теа 24 градуса,че да влезе в икономичен режим и да падне разхода.На повече от 20 градуса не иска да изключва...и явно това ще се дължи на големи топлозагуби,защото не мога да си го обясня с друго.
Това са жестоки топлозагуби ! Чак ми е трудно да повярвам, че климатик с номинал 4kW да не може да стопли помещение от 26куб.м. Ти преди с какво топлеше тази стая и как беше тогава? Ако студеното се дължи на топлозагуби трябва лятото да помислиш много сериозно за изолация на пода, тавана и външните стени + ПВЦ на прозореца ако нямаш!!!Първоначално публикувано от mastahkillah
Ами ще се наложи да помисля,защото така не става.Прозореца ми е с двойна хубава дървена дограма и не мисля,че ако сложа пвц ще е по-добре...
Да ви разкажа какъв сън сънувах снощи. Спечелвам голяма сума, и в магазин за климатици избирам някакъв супер модел, абе най скъпия. Монтират го и настава някакъв ужас- бучене, дрънчене, вибрации- кошмар. В този момент се събуждам и бегом на терасата при LGC-то, и му се кефя как кротко мърка. Та си викам дано не ми се случи наяве, без първата случка от съня разбира се.
С тези LGC-та кошмари взехте да сънувате чак
mastahkillah, нали някой твой познат щеше да погледне климатика? Тази консумация не ще да е само от големите ти топлозагуби, колкото и да са големи, това е прекалено според мен.
Хрумна ми идеята да се отвори тема- "Най-стария работещ климатик в България". В нашия блок първи сложи климатик един параходчия, мисля към 1998 г. беше. Климата е Samsung. Ако модераторите мислят че ще е полезна, нека пуснат.
Мерси за обширния отговор - явно е от леда, някъде се е натрупвал, защото последните 2 дни изобщо не бръмчи и си е пушка отвсякъде. Много ми е интересно все пак как така се натрупва лед, при положение, че климата не се спира и над мен няма никой, който да го обледява???? май ще ътрябва да искам да ми сложат дренажен нагревател (каквото и да е това), който да спре обледяването и водата да си се изтича нормално. Колкото до сметките за ток и колко харчи - идея нямам, за 40 дни от 16 декемшри до 26 януари имам сметка от 254 кинта, която е от един климатика, 2 радиатора, бойлер, хладилник и т.н. на 104 квадрата. Дали е много или малко не знам, но от представянето на тази клима, ще зависи закупуването на следващите 2Първоначално публикувано от sunmanbg
[quoteДа, 28-цата ще работи по-тихо и по-икономично! Нали ще отопляваш спалня!
Какъв бюджет си заделил? Има и по-добри и разбира се по-скъпи решения. Между другото цитираната от теб фирма е с едни от най-високите цени за климатици! Във Варна има и други алтернативи.[/quote]
Аз просто сложих линка , не съм от Варна ...
Моля дай съвет за марки и модели , на този модел , който съм избрал има восок КОП и харчи малко ток , работи при ниска темп , като -15 , това са били причините да питам за него , дайте идеи , интересно ми е да чуя примери
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1297012560[/time]_________________________________________________
Тъй като не си посочил бюджет, моделите са от различен ценови клас.Първоначално публикувано от maxdevil
1. Sharp AY-U25SX
2. Panasonic CS229XB
3. Toshiba RAS-10PKVP-E
4. Toshiba RAS-10SKVP-E
5. Sharp AY-W22SV
6. Sharp AY-XP09GHR
7. Mitsubishi Heavy SRK/SRC 20ZIX-S
8. Mitsubishi MSZ-BXV258
9. Sanyo ZK28X
10. Toshiba RAS-10SKV2-E
Toshiba Ras 13 SKV2-E откъде да се вземе?
Само при ВИМАКС го намерих, те как са с монтажите, добре ли работят?
/да не оставят после отвор като от РПГ/...
http://www.**********************/klim...v2-e-513.html#
По принцип всеки, който монтира ТОШИБА би следвало да може да го достави, но тази машина, макар и с много добри покаатели нещо не се наложи на пазара у нас за една година.Не знам дали го внасят, би следвало.
На една комшийка едната тошиба и изгоря, а другата я размразявахме доста време че беше спряла, така че внимателно с тая марка ако сте в град с кучи студове зимата.Първоначално публикувано от edi1
Зависи от много работи.Кой модел бяха и в какво помещение, знаеш ли.Вероятно е да са били 10-та серия, тя е най-ниския им клас.