Страница 20 от 238 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

mastahkillah, като го усилваш от 16 гр нагоре, компресора се развърта яко за да вдигне градусите и затова консумацията скача над киловат. След като затопли консумацията трябва да падне и тогава влиза в икономичен режим.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

mastahkillah, това средна косумация при вече темперирано помещение ли е? Защото ако е - не е нормална.

4. Тук е от
    Jan 2011

Значи климатика от как са го сложили не съм го спирал и тази консумация при 16 градуса е при темперирано помещение,а иначе знам,че от 16 като го сложа на 24 примерно разхода се качва,но той така и не може да ги достигне теа 24 градуса,че да влезе в икономичен режим и да падне разхода.На повече от 20 градуса не иска да изключва...и явно това ще се дължи на големи топлозагуби,защото не мога да си го обясня с друго.

5. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от mastahkillah
    Значи климатика от как са го сложили не съм го спирал и тази консумация при 16 градуса е при темперирано помещение,а иначе знам,че от 16 като го сложа на 24 примерно разхода се качва,но той така и не може да ги достигне теа 24 градуса,че да влезе в икономичен режим и да падне разхода.На повече от 20 градуса не иска да изключва...и явно това ще се дължи на големи топлозагуби,защото не мога да си го обясня с друго.
    Това са жестоки топлозагуби ! Чак ми е трудно да повярвам, че климатик с номинал 4kW да не може да стопли помещение от 26куб.м. Ти преди с какво топлеше тази стая и как беше тогава? Ако студеното се дължи на топлозагуби трябва лятото да помислиш много сериозно за изолация на пода, тавана и външните стени + ПВЦ на прозореца ако нямаш!!!

6. Тук е от
    Jan 2011

Ами ще се наложи да помисля,защото така не става.Прозореца ми е с двойна хубава дървена дограма и не мисля,че ако сложа пвц ще е по-добре...

7. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Да ви разкажа какъв сън сънувах снощи. Спечелвам голяма сума, и в магазин за климатици избирам някакъв супер модел, абе най скъпия. Монтират го и настава някакъв ужас- бучене, дрънчене, вибрации- кошмар. В този момент се събуждам и бегом на терасата при LGC-то, и му се кефя как кротко мърка. Та си викам дано не ми се случи наяве, без първата случка от съня разбира се.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

С тези LGC-та кошмари взехте да сънувате чак
    mastahkillah, нали някой твой познат щеше да погледне климатика? Тази консумация не ще да е само от големите ти топлозагуби, колкото и да са големи, това е прекалено според мен.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Хрумна ми идеята да се отвори тема- "Най-стария работещ климатик в България". В нашия блок първи сложи климатик един параходчия, мисля към 1998 г. беше. Климата е Samsung. Ако модераторите мислят че ще е полезна, нека пуснат.

11. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от sunmanbg
    ако ти се запушил отвора за изтичане на водата на външното тяло (лесно се напипва ако имаш лесен достъп до външното тяло - намира се по средата, от към средата на ламелите) е възможно след дефрост водата да остава във външното тяло и да трупа лед. Проведи дали се изтича добре - ако е запушено първата ти задача е да го отпушиш. Иначе и аз се будих 1-2 пъти от моя но това се случва само като дефроства - при мен го прави на 650 вата консумация и явно тогава има резонанс и вибразиите се чуват доста по силно от нормалното.
    Във връзка с ватовете - ами в зависимост от нуждите (колко градуса си му задал и колко е топло вътре) климатика се натоварва различно (при мен минимума е около 300 вата) - през студените дни (последните няколко в софия бяха бая студени) забелязах че средно дърпа около 400-500 вата (външна около -7 -10) вътре настоен на 22 (потдържа 23) - важно е да знаеш колко се натоварва машината (защото това ще ти даде реална представа дали имаш проблем с нея или с помещението) - ако трака и бръмчи на натоварване под 500 вата нещо не е наред с нея (или монтажа не е на добро място или нещо друго...) ако ти трака на натоварване 800-1000вата може би е нормално (много малко колеги във формуа имат подобни консумации... 1кв при -5, -7 външна е прекалено много - явно машината не може да стопли и работи близо до номинала си... Не казвам че е нормално климатиците да тракат (в крана сметка си има "рабони шумове" които са дадени в информацията за климатика - всяко тракане над тия стойности си е причина клиента да е недоволен,да се оплаква и да иска някой да му реши проблема. Мисълта ми е - първо виж колко "се мъчи" климатика, дали се отводнява добре и не на последно място - ДОБРЕ ЛИ Е НЕВИЛИРАНО ВЪНШНОТО ТЯЛО! (слага се нивелир на стойките долу и се гледа дали мехурчето е по средата)
    Мерси за обширния отговор - явно е от леда, някъде се е натрупвал, защото последните 2 дни изобщо не бръмчи и си е пушка отвсякъде. Много ми е интересно все пак как така се натрупва лед, при положение, че климата не се спира и над мен няма никой, който да го обледява???? май ще ътрябва да искам да ми сложат дренажен нагревател (каквото и да е това), който да спре обледяването и водата да си се изтича нормално. Колкото до сметките за ток и колко харчи - идея нямам, за 40 дни от 16 декемшри до 26 януари имам сметка от 254 кинта, която е от един климатика, 2 радиатора, бойлер, хладилник и т.н. на 104 квадрата. Дали е много или малко не знам, но от представянето на тази клима, ще зависи закупуването на следващите 2

12. Тук е от
    Nov 2010

[quoteДа, 28-цата ще работи по-тихо и по-икономично! Нали ще отопляваш спалня!
    Какъв бюджет си заделил? Има и по-добри и разбира се по-скъпи решения. Между другото цитираната от теб фирма е с едни от най-високите цени за климатици! Във Варна има и други алтернативи.[/quote]

Аз просто сложих линка , не съм от Варна ...
    Моля дай съвет за марки и модели , на този модел , който съм избрал има восок КОП и харчи малко ток , работи при ниска темп , като -15 , това са били причините да питам за него , дайте идеи , интересно ми е да чуя примери
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1297012560[/time]_________________________________________________

13. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от maxdevil
    [quoteДа, 28-цата ще работи по-тихо и по-икономично! Нали ще отопляваш спалня!
    Какъв бюджет си заделил? Има и по-добри и разбира се по-скъпи решения. Между другото цитираната от теб фирма е с едни от най-високите цени за климатици! Във Варна има и други алтернативи.

Аз просто сложих линка , не съм от Варна ...
    Моля дай съвет за марки и модели , на този модел , който съм избрал има восок КОП и харчи малко ток , работи при ниска темп , като -15 , това са били причините да питам за него , дайте идеи , интересно ми е да чуя примери
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1297012560[/time]_________________________________________________
    Тъй като не си посочил бюджет, моделите са от различен ценови клас.
    1. Sharp AY-U25SX
    2. Panasonic CS229XB
    3. Toshiba RAS-10PKVP-E
    4. Toshiba RAS-10SKVP-E
    5. Sharp AY-W22SV
    6. Sharp AY-XP09GHR
    7. Mitsubishi Heavy SRK/SRC 20ZIX-S
    8. Mitsubishi MSZ-BXV258
    9. Sanyo ZK28X
    10. Toshiba RAS-10SKV2-E

14.  

15. Тук е от
    Dec 2010

Toshiba Ras 13 SKV2-E откъде да се вземе?
    Само при ВИМАКС го намерих, те как са с монтажите, добре ли работят?
    /да не оставят после отвор като от РПГ/...
    http://www.**********************/klim...v2-e-513.html#

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

По принцип всеки, който монтира ТОШИБА би следвало да може да го достави, но тази машина, макар и с много добри покаатели нещо не се наложи на пазара у нас за една година.Не знам дали го внасят, би следвало.

17. Тук е от
    Apr 2010

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    По принцип всеки, който монтира ТОШИБА би следвало да може да го достави, но тази машина, макар и с много добри покаатели нещо не се наложи на пазара у нас за една година.Не знам дали го внасят, би следвало.
    На една комшийка едната тошиба и изгоря, а другата я размразявахме доста време че беше спряла, така че внимателно с тая марка ако сте в град с кучи студове зимата.

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Зависи от много работи.Кой модел бяха и в какво помещение, знаеш ли.Вероятно е да са били 10-та серия, тя е най-ниския им клас.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 238 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе