d_imige сподели моля те защо мислиш така, тъй като и аз искам да си взимам 12LD
d_imige сподели моля те защо мислиш така, тъй като и аз искам да си взимам 12LD
Ето тук го намерих и на добра цена освен него да взимам : ))
https://www.cool-tradebg.com/page.ph...571&SiteID=535
дам ама го няма... звънях в петък
и тук го няма...
ама те ми обещаха, че ще потърсят за мен, ако наметят ще пиша
Точно тази серия на Фуджи е Тайландска сглобка за разлика от другите две,и е доста по-качествено изпълнение от тях.На нивото на TOSHIBA и MITSUBISHI ELECTRIC е ( ако това ти говори нещо).Т.е. на възможно най-високо ниво. А като имаш предвид цената ( около 1550 лв.) си е 6+Първоначално публикувано от CoolDevil
Никъде ли го няма егати климатика : ))Първоначално публикувано от CoolDevil
Вече не се произвеждат, продават се остатъци.
Да де ама новият заместител на тоя модел за момента е над 2000 лева
панасоник и шарп погледни за към 1500 има хубави модели - без лд-то ще се продават само фуджита към 1000-ка и овер 2кПървоначално публикувано от staniola
Като гледам новата гама, LDC просто няма заместник, което е жалко.
че няма заместник - няма , но най вероятно ще се намери е LCC-ta изкачат.
то и дайкин изкара наследник на ftx ама всички го гледат лошо
ще излезе някоя нова звезда в сегмента 1500 без монтаж - само да видим коя.
за мене ще са шарповете ако има леко смъкване на цените надолу.
[
За http://www.klimatici-fujitsu.com/page/40 и http://www.technomarket.bg/products/...ct_id=09052484 какво ще кажете?
[/quote]
Ако ще наняте покрай климатика - бягай по-далеч от този модел, че няма спане с него! По-добре си вземи трактор "ЮМЗ" за спалнята - ще ти бъде по-топло и тихо, докато му работи двигателя. Не само външнто тяло е шумно. Климатикът си е бръмчалник като цяло. Огледай се за нещо друго. И ако все пак се спреш на него, вземай 12-ка. Когато е по-топло, вероятно ще работи неприятно на "on/off" в режим отопление, а на охлаждане да не говорим . Но както нямаш изолация и читава дограма... ще ми целуваш ръка зимата в студовете, ако ме послушаш за 12-ка . Не че и тя е цвете, ама що-годе се справи предната зима в къщи в подобно помещение, като твоето(15м2; 2 външни неизолирани стени; стара, но добре уплътнена дограма; тавана студен, а пода - съвсем ). Ако беше 9-ка...малиииии, не ми се мисли за всичкия студ, който щяхме да съберем.
П.П. С риск да се повторя, щото съм го писал и предлагал и преди на други хора, в разрез с идеята на темата, но що не вложиш тези пари в изолация и дограма. После презимувай "изолиран" и тогава реши за вида отоплителен уред, марки, модели...
Хмм... май ще продължавам да се оглеждам - ще се спи в същата стая, и на горния етаж над стаята, така че да тръгне да бучи хич не е оферта.
За изолацията - знам, че си прав. Работата е там, че климатикът е за дядо ми, който от едно време си мъкне печки на въглища. Да, но вече е на години и не е за такива неща... Затова искаме да вземем една машинка, да си натисне копчето и да не се занимава с печки. Изолация ако тръгнем да правим - би било грозно на една стая, трябва цялостно за къщата, а го бях смятал - цифрата е много над 1 200 лв...
Иначе аз съм си "изолиран", на друго място. за цялата минала зима съм се отоплявал има-няма 10-ина дни, защото 20 години съм живял в тази къща и съм като бяла мечка... Имам един Hitachi 14EH1, който върши идеална работа, когато се налага, но в условията на къщата ме съмнява да се справя.
Довечера продължавам с четенето.
За 1200 лева с монтажа освен LKE и ГРЕЕ, се съмнявам да намериш нещо, което да топли помещението и да е тихо външното.Вариант е класна машина втора ръка.Ако те притеснява шума на външното LGC, можеш да го монтираш с по-дълъг тръбен път на стена, далеч от помещението.