@avast3
За кой от двата модела говориш ???
@avast3
За кой от двата модела говориш ???
Здравейте, моля за съвет за климатик основно за отопление. Условията са следните: 13 кв.м. /32 куб.м./ втори етаж панелка, спалня която след година две ще се преформи за детска, има една външна стена и PVC дограма без изолация, изложение североизток /зимата слънце не вижда/, на всичкото отгоре това е в Габрово и зимата е истинска. Насочил съм се към няколко машини.
1. Daikin FVXS 25 F
2. Sharp AY/AE XPC9JHR
3. Fujitsu 9LD
Много съм навит на подовия но не знам как ще работи с този висок минимум. Помагайте кой да бъде или дайте други предложения.
gogaresko, моят глас и съвет е за 09LDC
gogaresko взимай 09LDC ще останеш доволен.
Добре освен с плазмата с какво е по добър, нали подовите правели най-голям комфорт а и този модел на шарп го водят висок клас, поне с тези впечатления останах като четох тук-там
Подовия дайкин, наистина прави комфорт, но сам си забелязал високия минимум....Колкото до другите два...
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.6 kW (0.5 ~ 3.7), 8870 BTU (1700 ~ 12620)
Консумирана електроенергия: 610 W (250 ~ 1380)
EER при охлаждане: 4.26 (клас А)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 3.6 kW (0.5 ~ 6.1), 12290 BTU (1700 ~ 20820)
Консумирана електроенергия: 810 W (250 ~ 1960)
СОР при отопление: 4.44 (клас А)
Параметри на климатизатора при определени външни температури:
Отоплителна мощност при 0°C: 3020 W (max. 5020 W), 10300 BTU (max. 17100 BTU)
Отоплителна мощност при - 10°C: 2080 W (max. 3860 W), 7100 BTU (max. 13170 BTU)
Отоплителна мощност при - 15°C: 1620 W (max. 3250 W), 5530 BTU (max. 11090 BTU)
Това е за 09LDC и ето ти за шарпа....
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.5 kW (0.9 ~ 3.0)
Консумирана електроенергия: 630 W (200 ~ 900)
EER при охлаждане: 4.00 (клас А)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 3.2 kW (0.9 ~ 5.0)
Консумирана електроенергия: 760 W (180 ~ 1450)
СОР при отопление: 4.21 (клас А)
Сега можеш сам да си отговориш на въпроса.....
Везмай LDC-то, че както е тръгнало скоро и 9-ките ще изчезнат.Гледам БУЛКЛИМА от LGC вече продават само 7-ци, 9 и 12 ги няма.
LGCПървоначално публикувано от staniola
хайде да задам един въпрос, който предполагам, че ще хвърли учените хора от темата в потрес . Та така - имам една стая, около 9 квадрата (като махна гардероба,който е около 3 квадрата, иначе е 12 квадрата), ново строителство, изцчло вътрешна (пред единствената външна стена има затворена тераса), изолации, простотии и т.н. Тази година се топлих с духалка и честно казано нямаше проблеми (реално само комшията отгоре не отопляваше, останалите стени бяха топли), но дойде лятото и сега е леко казано жегичка, макар че и на това съм му намерил цаката - отварям вртата към хола, в който е 12 ЛДЦ и си сваля температурата до ниво възможно за спане. Аз обаче искам да сложа подов климатик, защото един ден ще има деца и някакси няма да е удачно да се гоним с булката на отворена врата . Въпросите ми са:
1. Има ли изобщо подов климатик, който да отговаря на моите нужди - не ме вълнува какъв е (втора, трета ръка, нов, албански, индийски)
2. Имам ли място въобще да го монтирам - реално леглото ми е на около метър от прозореца, под който бих го монтирал
3. В случай,че не става с подов - предложения за стенен, но задължително с нисък минимум и с идеята, че основно ще е за охлаждане. Е, иза отопление ще го ползвам, но все пак него мога да го правя и с духалка, колкото и еретично да звучи това в този форум
... Подови машини има много, но не са подходящи за малки деца. Дали ще има къде да го сложиш? Добре да викнеш техници на оглед. Така с хвърляне на боб е сложно. Добре е да имаш простор пред подовата машина, да няма мебели пред нея!
"Иванчо много обичал математиката. Един ден събрал класа и го извадил."Първоначално публикувано от new one
Не се прави така. Стаята ти е 12 квадрата. Дори 30 кубика.
малки деца в тази стая няма да има - това ми е спалнята. А защо не е добре да се слага подов клиамтик при малки деца - нали уж комфорт и т.н.Първоначално публикувано от Mega
... Защото имат едни малки сладки ръчички, който пускат разни малки неща в отворите на климатика. Просто е като магнит за тях. Това им е пощенската кутия.
Не разбрах new one,защо си решил да е подов климатика,а и най вече казваш,че очакваш деца,а те ще умират от любопитство да видят какво има вътре в климатика,а и ще си крият вътре любимите играчки!И аз имам подобни стаи по размер и няма никакъв проблем със високостенния монтаж-е вврно климите са втора ръка,но не се усещат като работят.
Мега ме е предварил.
Това го казваш от личен опит или от каквото си че в "интернета" ?Първоначално публикувано от avast3