Без коридора, колко идва кубатурата, ама на малък ДАЙКИН не разчитай.Читави машини ДАЙКИН за твоя бюджет не се сещам да има.
Без коридора, колко идва кубатурата, ама на малък ДАЙКИН не разчитай.Читави машини ДАЙКИН за твоя бюджет не се сещам да има.
Около 70.5 куб м. Стаята е 21,6 кв м, боксът - 5.5, а коридорът - 5 кв.мПървоначално публикувано от edi1
Големичко е, избери си от машините, предложени от ВЕЛЕВ.
За Панасоника има ли информация колко % от отоплителната си мощност запазва при -15?Първоначално публикувано от edi1
в предни постове edi1 е дал следните данни:Първоначално публикувано от choki_ip
Panasonic-а при -10 -> запазва 56 % от мощността си, при -15 -> 45%
Toshiba-та - при -10 -> 63%, а при -15 -> 50%
Panasonic CS/CU E12MKE-3Първоначално публикувано от choki_ip
При +7 отдава номинал - 4.4 кВ
при - 7 отдава номинал - 3.75 кВ.
Което по моите сметки показва 85% ефективност при -7
При -7 номинала на 12MKE-3 не е 3,75, около 2,6, а при -15 около 2.На 12LKE-3 номиналите са същите.
Еди, ами и аз имам инфо, че при CS-E12LKE-3 Отоплителна мощност при - 8°С външна температура: 3.75 kW, Консумирана електроенергия: 1680 W, COP: 2.23
Тази информация е от сервизното на модела.
Разликата при моделите на панасоник, които имат -3 накрая е че има подгряване на външното тяло ли?
Сашо, това да не е при 100% натоварване на компресора.Аз ето тук гледам данните и те са по номинал, аз него имам предвид - http://www.kaelte-bast.de/dateien/pa...ew_-3__red.pdf на страница 161, втората таблица.За LKE-3 данните са същите.Да не са объркани нещо таблиците.Първоначално публикувано от Aleksandars
Във връзка с коментираните стойностите на отдаваната мощност от Aleksandars и edi1,гледайки сервизното оставам с впечатлението,че и двамата са прави.Един път в таблицата в началото на сервизното е дадена по-високата стойност 3.75кW,докато по-надолу в графиките на мощността спрямо външната температура е дадена по-ниската стойност,около 2.6кW.
Предполагам,че тея 3.75кW от таблицата са при работа на максимум обороти на компресора,докато ниската стойност 2.6кW е при номиналните обороти.
ПП
...изпревариха ме
edi1, виж в таблиците в началото (с основните параметри) точно там са дадени другите стойности ...по-високите.
Да, май едновременно писахме и май и тримата сме прави. Видях ги сега, явно там е на 100% натоварване.
Еди, ето извадка от сервизното на LKC
[img width=800 height=33]https://lh6.googleusercontent.com/-FYG3-ASEv7Q/TotKRntsgvI/AAAAAAAAB5Q/BPQiFJZlKzQ/lke.JPG[/img]
*Heating low temperature capacity, Input Power and COP measured at 230 V, indoor temperature 20°C, outdoor 2/1°C
*Heating extreme low temperature capacity, Input Power and COP measured at 230 V, indoor temperature 20°C, outdoor -7/-8°C
Да, и аз го видях, не е ли на 100% натоварване, аз така го разбирам.LKE-3 и МKE-3 гледам, че са с едни и същи данни.
Ами според мен, щом е дадено при номиналните стойности...?!Не знам...