Между другото, имам много добри отзиви и препоръки за монтажа на toplo.eu демек Роял Електроникс, лошото е че нямат Нокрията
Между другото, имам много добри отзиви и препоръки за монтажа на toplo.eu демек Роял Електроникс, лошото е че нямат Нокрията
Ами то има много по-хубави климатици от Нокрията. Sir Efo имаш само пет публикации - като натрупаш малко опит може и да успееш.
Тая Нокрия е на прекалено високи цени, пък не дава това което други климатици дават. Трябва да разбираш от тия неща в крайна сметка.
... Да прави като dkolov и праскай по 20 поста на ден, кой от кой по-безмислени и ще натрупаш колкото искаш публикации. Добре, че колегите му свикнаха та не четат какво пише. Добре, че от време на време ходи командировка та да настане малко рахат.
над 2 бона вече лесно се избира
лг го дават до -10 но пък ти дават и топлоотдаване при -7 което е добро. при мен само вечер ставаше под -10 около месец, месец и нещо. там и нокриата ще се поозори вечер, но пък тогава няма да ми трябва.
въпроса ми е сега дали да дам 2500 за нокриа и да чакам ниски сметки или 2 бона и с 500 лева да си платя първата година сметките за коя да е 18-ка и нататък да чакам сметки?
... Nocria-та зимата се държи перфектно, много е мощна. Има добри екстри и за 2400 монтирана е направо супер. Има и по-добри неща, но за доста повече пари. Машината е перфектна.
Не претендирам да съм голям разбирач, просто напоследък доста се рових и споделям каквото съм прочел и чул.
За Нокрията можете ли да кажете как е с дефроста, колко често и дълго, някакви преки наблюдения?
Еми като ще си мерим па***те за 30-35 кв.м. при 2.55 височина най-доброто е: това , но ново е над 3000лв без печалбата за фирмата.С нея ще дойде над 4000лв.Първоначално публикувано от sir_efo
Няма нито тошиба, нито национал с такова съотношение мощност-COP-APF.Троен и частично четворен вътрешен топлообменник-за 1-ви път виждам четворен топлообменник.
Заплюл съм си го, но много цифра идва.Липсват му две неща извеждане на праха навън както е при панасоник/национал и непрекъснато отопление дори и при дефрост(както е при саньо и вече при панасоник-някои от моделите)Ще пускам тото и ако ударя- аз съм.
Скоро слагам FVXS25F, ще ми липсва само 50-ката в колекцията. Имам къде да я сложа. Преди време беше споменал, че мислиш да я махаш. Аз ти пуснах фъндък, че съм мераклия. Стига да не искаш пресилена цена за използван климатик, както на 100-волтовите - съвсем малко ти остава да се напънеш за 100-волтовата Нокриа! Веднъж ходих до Пловдив за климатик. А Пазарджик, а Пловдив - те са брат и сестра!
Едит: Бях гледал снимки, които беше качил като чистиш вътрешното тяло. Табиятлия си, личи ти от километри. На такива хора бих се доверил, знам, че климатикът ще е в отлично състояние.
Ако тоя климатик единственото му предимство е СОР-а при стойност 6, за 6kW ще харчи 1kW ток, което ще рече 350W икономия, ако сметнем че работи 10 пълни часа на ден, това е 3,5 kW, за месец - 105kW. Икономия 20лв на месец, ако го ползваш 8 месеца - 160лв, при разлика от 1500лв ще ги избиваш 10 години.Първоначално публикувано от justify
А останалите 14часа,какво ще прави-ще икономисва ток?-не ми се вярва,а и като го пуснеш в студа да догонва температурата в стаята,ще ти отлетят не само икономиите.Първоначално публикувано от sir_efo
Искаш да кажеш че климатик с консумация при номинал 1кВ ще харчи за ден 24кВ ли ??Първоначално публикувано от diksanal
Иска да ти каже, че машината трябва да работи постоянно и само да поддържа температурата, тогава можеш да мислиш за някаква икономия.Пък и не само тя е важна при този клас машини, не мисли само за избиване на парите.
Много ясно че ще работи постоянно, но реално ще работи под номинала и ще изхарчи горе-долу 10-12 часа на номиналната консумация. Как смятате колко ще изхарчи даден климатик за месец?
Затова съм писал 10 пълни часа.
Не можеш така да го сметнеш, може да е 10 часа, може да са 5, може да са 7.Много зависи от топлозагубите.
Ще разбереш ,като го засечеш за даден период от време,и сметнеш средният рязход за час,а не пълни и празни часове-и по лесно ще ти е.А за разхода-влияе се от доста фактори,и е много относително.Първоначално публикувано от sir_efo