не се чуди дълго новите модели може да са с 4-ка и 6-ца така както е тръгнала работата .. освен това външното тяло ще е 7-8 кг а вътрешното 3-4 ...
не се чуди дълго новите модели може да са с 4-ка и 6-ца така както е тръгнала работата .. освен това външното тяло ще е 7-8 кг а вътрешното 3-4 ...
Смех, смех, смехПървоначално публикувано от Alexi
![]()
![]()
![]()
![]()
То нови 12-ци с тръба 12 вече никъде не виждам по каталозите.Пък и тези южни 16 квадрата и то спалня и 7-ца ще те оправи.Alexi може и да познае, ама 7-8 кила са си много за бъдещото външно..Като направят тръбите от алуминий, пластините на обменника от карбон и титанов компресор и карбонови капаци, ето ти ги 5 кила.Тогава минават на тръби 2 и 3 навсякъде / и те от алуминий за по-леко, може и карбон с вложка за още по-леко/.
![]()
а бе аз много се изненадах като видях пластмасовия корпус на малките фудйитсута но май скоро еди1 ще е прав - технологията се развива
не съм ги чувал но поне няма как да тракат като ламаринените си събратя мисля.
То тракането зависи от сглобката.JDR-а е целия тенекиен, ама здраво тенекиен, по него нищо не трака.LDC-то е с пластмасов капак отпред, ама сглобката е толкова умна и предразполагаща към вибрации, че се опита да трака още отначалото, ама го парирах веднага.Бабата има 09USB, цялата предница е пластмасова цяла отливка и хич не тракат капаците, добре са конструирани захватите.
от Fujitsu много хитро се се сетили че няма смисъл от "здраво тенекиен" капак отпред справка собствениците на чешки ДайкиниПървоначално публикувано от edi1
![]()
То на JDR всичко е тенекия, ама не кремиковска за капачки, а стабилна оребрена ламарина и няма грам звук или тракане отвън.
edi1говориш точно в моята тематика за твое сведение кремиковска ламарина никак не е лоша доста добра беше за справка някой от магистралите във Франция по точно техните мантинели са направени със кремиковска ламарина и френските колеги бяха учудени от качеството на българската стоманаПървоначално публикувано от edi1
![]()
Не, имах предвид дебелината на ламарината, която се използва, не качеството на българската ламарина и стомана, грешно си ме разбрал.![]()
В този ред на мисли защото винаги подценяваме българското веднъж при нас пристигна един вносител на колела от Китай и човек-а искаше да види от каква стомана са направени оказа се най допотопна тази стомана произведена по технология от 1900г. първобитна история , кремиковска ламарина е 10-20 нива над тяхнатаПървоначално публикувано от edi1
В сравнение от сегашната китайска може би. Но ако стане дума за чембера (металната лента за опаковане), който се правеше - беше много по-калпав от вносния. Клиентите купуваха вносен, макар и по-скъп. Та хайде да не разводняваме темата със странични неща.
Здравейте на всички,
прочетох последните десетина страници от темата, но реших да си задам въпросите, понеже всеки случай е в малка или голяма степен специфичен.
Става въпрос за жилище в нова кооперация във Варна ( строена 2006-2007 година ) в което се нанесох края на февруари.
Спалня 12 кв.м, хол 16 кв.м, първи жилищен етаж, целия блок има изолация 4см стиропор, PVC дограма ( вратопрозорци и в двете стаи ), има изолация и на таваните на гаражите над които е апартамента.
Изложение запад, като следобед напича доста.
С две малки деца сме.
За отопление използвахме два маслени радиатора и беше топло и сметката ни за ток не е надхвърлила 130 лева.
За зимата изолацията май си върши работата, но не знам как ще е през лятото и като че ли няма да минем без климатици.
Иска ми се да сложа два климатика, които да охлаждат нормално и да топлят добре следващата зима.
От друга страна при охлаждане ми се иска да не е много силна въздушната струята, за да не настиват децата посред лято.
Особено в спалнята няма много опции за разположението на вътрешното тяло.
Разбира се, там ще се пуска за малко преди лягане да се поохлади стаята.
Освен това ми се иска да имат разни системи за почистване и йонизация на въздуха заради децата.
Понеже освен последните десетина страници на темата, доста често киснавъв форума и бях чел за климатици които не се изключват веднага при натискане на бутона на дистанционното, а имат система за изсушаване на питата с цел да не се натрупва мухъл.
Имам малко лош опит с миризма на застояло.
В хола е и готваската печка и ме притеснява да не поема и миризма при готвене. В повечето случаи ще изключваме климата при готвене, но се случва човек да забрави - особено зимата.
Забравих да напиша, че вратите и на спалнята и на хола си стоят отворени заради децата. Свързва ги коридор 4 кв.м.
Имате ли представа дали дават още кредити "Енергийна ефективност"?
А относно бюджета, не ми се дават повече от 4 бона за двата.
Но пък ми се иска да имат мощност в запас и да харчат малко ток.
Както и да са с по-голяма гаранция и от доказан производител, че техниката в последно време не е което беше.
Май много неща ми се искат.
Моля за съвети какво да купя, а ако ви трябва още инфо за жилището или за друго - питайте.
Благодаря предварително на всички отзовали се!
Тодо1 : ти си за две митцубишита ако решиш- хола fd-35 va - има плазма - коп към 5, око за присъствие и е 2250лева.
за спалня GE-25 - дават го много тих - 19 дби. 1400 без монтажа.
климаком искат малко повече парички за монтаж но трябва да поразпиташ из форума за тях - все пак са и вносител. бях ходил миналата седмица да ги питам за големи машини и ми казаха 240 лева за 18-ка. за 12-ка може и да е надолу а може и да не е.
може и тошиба Super Daiseikai 5 да сложиш в хола. но ако и двете са митсута ще може да се бориш за някой лев надолу.нищо не пречи да събереш оферти.
може да поразпиташ за шума от тия двата - аз ги нямам но ако имах 4 бона нямаше да им се чудя.
лично аз за спалнята се чудя още - може би клима няма да сложа.
но това всеки си го преценява.
Tи си лесен todo1 -за малки стаи и добър минимум на работа с помоща на двойнороторния компресор(оттам лека струя),самопочистване,плазмен филтър и отлична работа при студове-с една дума доказана икономична машина,а и бюджетно те устройва:
http://www.**********************/klim...ikai3-525.html