Страница 67 от 238 ПърваПърва ... 1757656667686977117 ... ПоследноПоследно
Резултати от 991 до 1,005 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

не се чуди дълго новите модели може да са с 4-ка и 6-ца така както е тръгнала работата .. освен това външното тяло ще е 7-8 кг а вътрешното 3-4 ...

2.  

3. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    ...новите модели може да са с 4-ка и 6-ца така както е тръгнала работата .. освен това външното тяло ще е 7-8 кг а вътрешното 3-4 ...
    Смех, смех, смех

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

То нови 12-ци с тръба 12 вече никъде не виждам по каталозите.Пък и тези южни 16 квадрата и то спалня и 7-ца ще те оправи.Alexi може и да познае, ама 7-8 кила са си много за бъдещото външно..Като направят тръбите от алуминий, пластините на обменника от карбон и титанов компресор и карбонови капаци, ето ти ги 5 кила. Тогава минават на тръби 2 и 3 навсякъде / и те от алуминий за по-леко, може и карбон с вложка за още по-леко/.

5. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

а бе аз много се изненадах като видях пластмасовия корпус на малките фудйитсута но май скоро еди1 ще е прав - технологията се развива
    не съм ги чувал но поне няма как да тракат като ламаринените си събратя мисля.

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

То тракането зависи от сглобката.JDR-а е целия тенекиен, ама здраво тенекиен , по него нищо не трака.LDC-то е с пластмасов капак отпред, ама сглобката е толкова умна и предразполагаща към вибрации, че се опита да трака още отначалото, ама го парирах веднага.Бабата има 09USB, цялата предница е пластмасова цяла отливка и хич не тракат капаците, добре са конструирани захватите.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    То тракането зависи от сглобката.JDR-а е целия тенекиен, ама здраво тенекиен , по него нищо не трака.LDC-то е с пластмасов капак отпред, ама сглобката е толкова умна и предразполагаща към вибрации, че се опита да трака още отначалото, ама го парирах веднага
    от Fujitsu много хитро се се сетили че няма смисъл от "здраво тенекиен" капак отпред справка собствениците на чешки Дайкини

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

То на JDR всичко е тенекия, ама не кремиковска за капачки, а стабилна оребрена ламарина и няма грам звук или тракане отвън.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2011

То на JDR всичко е тенекия, ама не кремиковска за капачки, а стабилна оребрена ламарина и няма грам звук или тракане отвън.
    edi1говориш точно в моята тематика за твое сведение кремиковска ламарина никак не е лоша доста добра беше за справка някой от магистралите във Франция по точно техните мантинели са направени със кремиковска ламарина и френските колеги бяха учудени от качеството на българската стомана

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не, имах предвид дебелината на ламарината, която се използва, не качеството на българската ламарина и стомана, грешно си ме разбрал.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Не, имах предвид дебелината на ламарината, която се използва, не качеството на българската ламарина и стомана, грешно си ме разбрал.
    В този ред на мисли защото винаги подценяваме българското веднъж при нас пристигна един вносител на колела от Китай и човек-а искаше да види от каква стомана са направени оказа се най допотопна тази стомана произведена по технология от 1900г. първобитна история , кремиковска ламарина е 10-20 нива над тяхната

13. Тук е от
    Sep 2010

В сравнение от сегашната китайска може би. Но ако стане дума за чембера (металната лента за опаковане), който се правеше - беше много по-калпав от вносния. Клиентите купуваха вносен, макар и по-скъп. Та хайде да не разводняваме темата със странични неща.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Здравейте на всички,
    прочетох последните десетина страници от темата, но реших да си задам въпросите, понеже всеки случай е в малка или голяма степен специфичен.
    Става въпрос за жилище в нова кооперация във Варна ( строена 2006-2007 година ) в което се нанесох края на февруари.
    Спалня 12 кв.м, хол 16 кв.м, първи жилищен етаж, целия блок има изолация 4см стиропор, PVC дограма ( вратопрозорци и в двете стаи ), има изолация и на таваните на гаражите над които е апартамента.
    Изложение запад, като следобед напича доста.
    С две малки деца сме.
    За отопление използвахме два маслени радиатора и беше топло и сметката ни за ток не е надхвърлила 130 лева.
    За зимата изолацията май си върши работата, но не знам как ще е през лятото и като че ли няма да минем без климатици.
    Иска ми се да сложа два климатика, които да охлаждат нормално и да топлят добре следващата зима.
    От друга страна при охлаждане ми се иска да не е много силна въздушната струята, за да не настиват децата посред лято.
    Особено в спалнята няма много опции за разположението на вътрешното тяло.
    Разбира се, там ще се пуска за малко преди лягане да се поохлади стаята.
    Освен това ми се иска да имат разни системи за почистване и йонизация на въздуха заради децата.
    Понеже освен последните десетина страници на темата, доста често кисна във форума и бях чел за климатици които не се изключват веднага при натискане на бутона на дистанционното, а имат система за изсушаване на питата с цел да не се натрупва мухъл.
    Имам малко лош опит с миризма на застояло.
    В хола е и готваската печка и ме притеснява да не поема и миризма при готвене. В повечето случаи ще изключваме климата при готвене, но се случва човек да забрави - особено зимата.
    Забравих да напиша, че вратите и на спалнята и на хола си стоят отворени заради децата. Свързва ги коридор 4 кв.м.

Имате ли представа дали дават още кредити "Енергийна ефективност"?
    А относно бюджета, не ми се дават повече от 4 бона за двата.
    Но пък ми се иска да имат мощност в запас и да харчат малко ток.
    Както и да са с по-голяма гаранция и от доказан производител, че техниката в последно време не е което беше.

Май много неща ми се искат.

Моля за съвети какво да купя, а ако ви трябва още инфо за жилището или за друго - питайте.

Благодаря предварително на всички отзовали се!

16. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Тодо1 : ти си за две митцубишита ако решиш- хола fd-35 va - има плазма - коп към 5, око за присъствие и е 2250лева.
    за спалня GE-25 - дават го много тих - 19 дби. 1400 без монтажа.
    климаком искат малко повече парички за монтаж но трябва да поразпиташ из форума за тях - все пак са и вносител. бях ходил миналата седмица да ги питам за големи машини и ми казаха 240 лева за 18-ка. за 12-ка може и да е надолу а може и да не е.

може и тошиба Super Daiseikai 5 да сложиш в хола. но ако и двете са митсута ще може да се бориш за някой лев надолу. нищо не пречи да събереш оферти.

може да поразпиташ за шума от тия двата - аз ги нямам но ако имах 4 бона нямаше да им се чудя.

лично аз за спалнята се чудя още - може би клима няма да сложа.
    но това всеки си го преценява.

17. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Tи си лесен todo1 -за малки стаи и добър минимум на работа с помоща на двойнороторния компресор(оттам лека струя),самопочистване,плазмен филтър и отлична работа при студове-с една дума доказана икономична машина,а и бюджетно те устройва:

http://www.**********************/klim...ikai3-525.html

18. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Още две предложения:

цък
    цък

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе