Страница 116 от 238 ПърваПърва ... 66106114115116117118126166 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,726 до 1,740 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2011

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Цитат Първоначално публикувано от EvilEyeBG
    Здравейте,
    Дойде време да си взема и аз климатик.
    Спрял съм се на HITACHI RAS/RAC-E14H3.
    http://www.technomarket.bg/products/...-ras-rac-e14h3
    Значи става дума за панел с изолация (ЕПС 5 см. 18кг/куб.м.) в Плевен. Стаята е източна с една външна стена 24 кв.м. или 62 куб.м. Идеята ми е да отварям вратата към трапезарията коята е 15 кв.м. или общо ще стане 39кв.м. или 101 куб.м. (трапезарията се пада север с една външна стена + изолация) . Забравих да спомена ,че дограмата е ПВЦ. Апартаментите наоколо са обитаеми , но какво отопляват зимата един господ знае.
    Та въпроса е дали ще ми излязат правилни сметките с този климатик?
    Вече сам си отговорих на въпроса
    Няма да ми свъши работа. Намерих интересна тема на едно място с много формули ( http://www.napravisam.bg/forum/viewt...61da38&start=0 ) и като се заиграх ... та голямо мерене и смятане.
    В крайна сметка се стигна до числото 9.3Kw за целия апартамент (при разлика в температурата вътре и вън от 30К) . Та аз споменах някъде че имам една Осака с 3.5 Kw и не ми достигат някакви си 6 Kw
    Мисля да се ориентирам към това http://invertorni.klimatici.zora.bg/...rac_ras_50fh7/ .
    Кофти е , че надхвърля бюджета ми , но надявам се да ги извадя от някъде (за кредита по програмата питах , но понеже имам кредит за апартамента и не чак толкова голяма заплата - не стига).
    Някой ще каже ли ДА за избора ми ?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

аз като лаик и ползвател,ще кажа на избора ти-НЕ.в плевен е татърлъ-бахърлъ и твоя климатик е
    http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftx60gv-rx60gv или НОКРИЯТА
    http://v-clima.com/prod.php?id=klima...14lb_nocria.С ТОВА ХИТАЧИ ЩЕ СТУДУВАШ И ПСУВАШ.и не купувай клими от разни техно-мехно,зори-залези.велевклима е от плевен,обади се на момчето и ако се осере(което ме съмнява)ще го дамгосаме тук във форума.за да си сигурен,че няма да студуваш ги смятай поне 80 вата на кубик.знам,че ти са над бюджета,но вземи от някой авер и зимата ще си чешиш топките с голям кеф и за секунда няма да съжалиш за изхарчените пари.

4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... И аз съм за Велев Клима, виж мисля, че ще те уреди с Нокрия на добра цена с монтажа.

5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Не знам но това Хитачи в зора за 18ка е доста леко външното само 36кг колкото едно конвенционално GREE 12ka.
    Климатик HITACHI RAS-50FH7

Вид: Инверторен
    Охлаждане: 5,00 kW
    Отопление: 6,00 kW
    Консумация охлаждане: 1,56 kW
    Консумация отопление:. 1,66 kW
    EER: 3,21
    COP: 3,61
    Описание на продукта:
    Размери на вътрешно тяло: Височина/ Широчина/ Дължина 280/780/220
    Размери на външно тяло: Височина/ Широчина/ Дължина 505/700/258
    Тегло(нето):
    вътрешно тяло: 9.5кг.
    външно тяло: 36 кг.
    Шум:
    вътрешно тяло: 20 dB
    външно тяло: 47 dB

6. Тук е от
    Aug 2011

@DUNDURMA
    при бюджет 1100 - минах на 1700. Ти пък ме хвърляш на 2700 , ми аз що не ида при Полюс-ТМ и да ми измислят една промишлена системка

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

@DUNDURMA
    при бюджет 1100 - минах на 1700. Ти пък ме хвърляш на 2700 , ми аз що не ида при Полюс-ТМ и да ми измислят една промишлена системка
    Ми що не идеш на Илиенци, и не вземеш да нарамиш една печка "Циганска любоф"? Размазва Нокрията по параметри...

8.  

9. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Абре ...казват ти хората не взимай Хитачи за отопление и ти пак си знаеш твоето...промишлена системка...щом не слушаш вземи от Зора някоя китайска бльоджа и си къцай тиквата зимъска..ама не се мяркай тука да ти се смеят...предупредиха те вече...бюджета....паднаха цените какво повече искаш..слушай малко какво те съветват...

10. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Ицето имаше лаф "Казах си, че ще си го вкарам и си го вкарах" Някой като си е наумил нещо иска съвет и продължава да го иска докато друг не му каже същото, каквото си е намислил за смелост.

11. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Не знам как сметна, че Е14Н3 няма да те топли?! Аз със Е14Н2 две зими отоплявам 27 квадрата панела в Шумен, без изолации и последен етаж с една външна стена. При -15 му зададох 23 и си ги направи от раз. Сметка за ток 40-45 през януари с почти всички дни под нулата.

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

@DUNDURMA

По-добре той де "те хвърли" сега, отколкото съпругата/приятелката зимата теб през терасата...
    Иначе по твоя въпрос имам три предложения:

1. най- евтино

2. средна хубост

3.най-надеждно, направо железен -особено при твоята заявка за отопление 27+15 кв.м.(с климатик за 1700 лв с монтаж). Колкото и да се мъчиш не мое го строшиш.Най-много по-някое време той да строши теб от горещина и

13. Member
    Тук е от
    Dec 2006

justify с тоя постинг ти направо ме претрепа. Не можах да разбера как един климатик, който е клас B ( на Български Б) би могъл да е железен, след като по света се говори за климатици с клас на енергийна ефективност AAA.

Възможно е наистина да е железен самия, климатик по простата причина че във всички климатици има доста голямо количество желязо. То и аз слушам хеви метъл, ама това че в дадено нещо има много желязо понякога може и да не означава, че то наистина е железно.

Предлагаш климатици, дето не могат да се мерят с други, които имат същите цени и отгоре на всичкото наистина са железни.

Как стана така че един климатик е най-евтин след като има горе долу същите от същия завод, които са също евтини не е ясно.

Как стана така, че един климатик PANASONIC дето не се произвежда от години е средна хубост не е ясно.

А как стана така, че един климатик дето струва 1700 лева и има клас на енергийна ефективност Б е железен напълно не е ясно, защото за тези пари могат да се вземе в пъти по-хубав климатик.

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Естествено, че е железен - без екстри и топлещ жестоко.Колкото до класа, си е клас А, КОП е 3,61 на UA.Я кажи някой конвенционален с КОП повече от 3,6 при тези мощности.

16. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

класа и копа не топлят - топлят киловатите.

и на мене не ми стигат едни 6 киловата топленка следя темата с интерес.

имаше и едно лг което разгъва от 0.9-6.3 до 9 кв - сега не ми се търси модела... libero e18sq

17. Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    класа и копа не топлят - топлят киловатите.

и на мене не ми стигат едни 6 киловата топленка следя темата с интерес.

имаше и едно лг което разгъва от 0.9-6.3 до 9 кв - сега не ми се търси модела... libero e18sq
    за мен тия двата са най-ефективни при тая мощност

http://klimatici.biz/product/81/klim...-50-zix-s.html
    http://klimatici.biz/%D0%BA%D0%BB%D0...lb-nocria.html

въпроса е че първия е 1000 лв отгоре

18. Member
    Тук е от
    Dec 2006

На твойто евтино ето нещо по-евтино - разглоби едното и другото и открий седемте разлики.

На твойто железно, можеш да видиш и друго железно, което е клас A

Отгоре на всичкото там пише че това са цени с монтаж.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе