Страница 167 от 238 ПърваПърва ... 117157165166167168169177217 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,491 до 2,505 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2008

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

След дълги часове четене и сравнения избрах Toshiba Daisekai RAS-10SKVP2-E Super Daiseikai 6 и хоп -изненада-не мога да го открия в Пловдив.
    Моля, помагайте!

2.  

3. Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от lav4eto
    След дълги часове четене и сравнения избрах Toshiba Daisekai RAS-10SKVP2-E Super Daiseikai 6 и хоп -изненада-не мога да го открия в Пловдив.
    Моля, помагайте!
    Не си чел достатъчно явно Обърни се към Aleksandars, писал е един пост преди теб!

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от new one
    А тази шашмалогия къде се ръга? Това нещо като стабилизаторите за телевизорите по времето на комунизма ли е?

Иначе с минимум от 0.2 е още по-перфектен този климатик. Е, можеше и коп-а да е 6, ама и на 5 си е страшна фитка, макар че както казах и 3600 са си кинти, но пък много пъти съм задавал въпроса кой климатик бихте препоръчали за 30-на квадрата, ако няма ограничения в цената? Е, вече знам отговора, а ако го знаех миналата година, то със сигурност това щеше да е климата ми. Не, че 12 ЛДЦ е лош климатик (и е наполовината на парите), но все пак си има някои, поне за мен, сериозни проблеми, които не оправдават цената му. А на това чудо, ако всичко му е вярно като реклама, си е просто перфектно. Благодарско още веднъж...
    Ей толкова много хвалби му удари на тая тошиба...От нихонските климатици има и доста други които си заслужават парите:

- панасоник - кликваш най-горе вдясно на "Общото карта на сайта", след това на "Битова техника"(вляво на екрана), след това на снимката с климатика с надпис "Eco navi" -Оранжевата и черната(с оранжево и черно правоъгълниче отгоре с йероглифи вътре) серии са с нон-стоп отопление по време на дефрост.Виж първия(rx250c2) и предпоследния(RX400c2) от "оранжевата" серия(като излезне модела кликни вляво върху детайли(спецификации)) та да има с какво да сравняваш/конкурираш превъзнасяната от теб тошиба...

5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Veliko Tarnovo, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от turboie
    Зависи за кои модел на панасоник питаш аз имам NE-12LKE и мога дати кажа че е страхотна машина искючително тиха работа почити несе чува как работи както вътрешното така и външното тяло сега при тия температури пада на минимал около 85 вата а му дават 115 специално за този модел мога дати кажа че е страхотна машина особено за паритеси малаизиско производсво чакам с нетрърпение да застуди и тогава ще кача по подробна информация относно консумациятаму а относно тошибите и те са добри относно даисекаи 5 само че са на доста по висока цена та всичко опира да оделения буджет
    А и относно цените panasonic е 1680 за ne-12 lke и за toshiba daisekai 5 около 2500 а разликата в минимала и максимала не е кои знае колко сам прецени
    Аз имах в превид cs/cu-12 LKE, a Toшибата Ras 137-sav-3. А за твоята машина, мисля, че е страхотна, надявам се разликите от по-евтиният модел да не са големи. Благодаря за написаното, повече клоня към Панасоника. Въпреки, че в този форум се пише много за Мицубишита, Шарпове, Дайкини и др., като най-добрите клими. Панасоника е по-често оплюван отколкото хвален. Но това няма значение, явно е въпрос на личен избор и предпочитание.

6. Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Endymion добре дошъл във форума! След като разполагаш с такъв бюджет, според мен трябва да го вложиш в най-доброто.
    Първи вариант на 100 волта - за хола този, а за спалнята този.
    Втори вариант на 220 волта - за хола, за спалнята.
    Не ми допада много идеята за климатик на 100 волта, така че по-скоро ще се ориентирам към Тошибите. Поне за сега всички са единодушни че са най-доброто на пазара. А дали ще се справят при температури около и под -15 градуса? Според спецификациите топлят до -15. Гледах че FTXL моделите на Daikin, както и тези модели на Mitsubishi Heavy работят и до -20. До сега не съм ползвал климатик за отопление и не съм наясно как работят на ниски температури.

Допълнение:
    Оказа се че съм сгрешил размерите на по-голямата стая (хола), не е 24, а 20.4 m2 . Сега измерих всички стаи отново и само това съм го написал грешно.

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Endymion
    Не ми допада много идеята за климатик на 100 волта, така че по-скоро ще се ориентирам към Тошибите. Поне за сега всички са единодушни че са най-доброто на пазара. А дали ще се справят при температури около и под -15 градуса? Според спецификациите топлят до -15. Гледах че FTXL моделите на Daikin, както и тези модели на Mitsubishi Heavy работят и до -20. До сега не съм ползвал климатик за отопление и не съм наясно как работят на ниски температури.

Допълнение:
    Оказа се че съм сгрешил размерите на по-голямата стая (хола), не е 24, а 20.4 m2 . Сега измерих всички стаи отново и само това съм го написал грешно.
    Това нищо не променя. Купувай 2 тошиби(13-ка за хола и 10-ка за спалнята) дайсекай 5-та серия които за момента са най-доброто за България, а ако се притесняваш, че са предназначени за Япония и може да са проблем евентуалната доставка на резервни части и сервизното обслужване може да купиш 2 тошиби дайсекай 6 (13-ка за хола и 10-ка за спалнята) или дори 3 тошиби дайсекай само че 10-ки и да държиш вътрешните врати на апартамента отворени и такам да отопляваш целия апартамент.

Дайкина към който си дал линк е доста добър, но има един съществен недостатък в сравнение с конкуренцията- минимума му е прекалено висок 1.7кв което можеш да си сигурен, че ще има за резултат често изключване и включване, а освен това няма никакви екстри за обработка на въздуха.Честото включване и изключване в режим отопление води до колебание на температурата в стаята която отопляваш с околко 1-1.5 градуса което не е приятно.Филтър от титанов -апатит е едно голямо нищо-дали ще го сложиш на климатика или ще го пуснеш в коша за боклук разлика няма.Аз поне имам и съм ползвал усеща се само първите три дни и след това разлика=0...Седмичния таймер и смарт окото си струват като екстри, но приемам, че седмичния таймер е по -полезен.Смарт окото не е нищо съществено, особено за малки помещения като твоите.

Мицубишито също е много добро, но също така няма никакви екстри в сравнение с тошибите дайсекай.

От тази година има модели панасоници за Япония, които за съжаление в България ги няма доставени.Според мен тези панасоници 2011год. модели биха могли да конкурират успешно дайсекаите, защото имат доста екстри и доста добро управление и мощност, като при влизане в режим на размразяване не спират да топлят, а дори с една такава 25-ца(модела е RX 250 C2) можеш да отопляваш хола-мощността му е 0.6кв-2.8-8.3кв, COP- е 6.66 .Аз досега такава мощна 25-ца не съм виждал при нито един производител на климатици...

П.П.По-горе съм дал линк с указания как да "оплакнеш" окото с панасониците ако си мераклия.

8.  

9. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

[img width=800 height=182]http://img51.imageshack.us/img51/8646/0070k.jpg[/img]

Ориентировъчни цени от интернет магазини в Япония:
    CS-RX250C2 - 1530 EUR, с монтажа 1880 EUR
    CS-RX280C2 - 1630 EUR, с монтажа 2050 EUR
    CS-RX400C2 - 1830 EUR, с монтажа 2270 EUR
    CS-RX500C2 - 1930 EUR, с монтажа 2440 EUR

10. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

justify, ти хубаво предлагаш качествени модели, но имай предвид, че това нещо скоро няма да бъде внесено България....Цените на новите машини в Япония са прекалено високи, за да се направи внос на такава техника. А и този модел е 200 волтов - ако беше 100 волтов, щеше да бъде с по слаби параметри, но отново заслужаващ внимание.

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от Endymion

Допълнение:
    FTXL няма голяма разлика с FTXS, макар да се води техния НОРДИК модел.При -10 отдаването е едно и също за двете машини, с един и същ компресор са, така, че разликата в парите между двете серии не си заслужава чак толкова.

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    justify, ти хубаво предлагаш качествени модели, но имай предвид, че това нещо скоро няма да бъде внесено България....Цените на новите машини в Япония са прекалено високи, за да се направи внос на такава техника. А и този модел е 200 волтов - ако беше 100 волтов, щеше да бъде с по слаби параметри, но отново заслужаващ внимание.
    Това което Вален е дал са цени на дребно с ДДС, предполагам, че на едро от производител/оторизиран дистрибутор ще има отбив от 400- до 600 евро.Лошото е че това се компенсира с българското ДДС и транспортните разходи.
    Дори и тогава обаче тази серия си заслужава всеки лев.Единственото на което се надявам новата директива за енергинийната ефективност на енргоспестяващите климатици създаваща 3 нови класа А+, А++ и А+++, като за А клас се счита климатик с КОП над 5 да доведе до вноса на машини с параметри за японския пазар и евентуално да може да се ползва за тях кредит по програмата за енергийна ефективност.

Не му предлагам панасониците да ги купува, а само да "оплакне" окото.Те наистина си струват-не съм виждал с подобни параметри и екстри.

13. Member
    Тук е от
    May 2011

Еди,а това...PANASONIC CU-YE18MKX/CS-YE18MK

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не бих го взел, 18-ица с 32 кила външно тяло надали ще издаяни в студените дни, пък и до 05 го дават.По-добре ДАЙКИН-а или ГРЕЕ-то, така ми се струва на мен.Нали гледа ГРЕЕ-то, Велев даде добри отзиви за него.

16. Member
    Тук е от
    May 2011

Еди,не този....
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1318243644[/time]_________________________________________________

Да,обаче не стана на изплащане.....Кофти,ама...ще мисля нещо от веригите...

17. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

Салки всяка една фирма работи с лизингови компании (джет тби кредиго и др.) така че ен си задължен да е точно от веригите разходи се провери по фирмите за дадените модели и виж къде ще ти дадът добър лизинг за дадена машина.

18. Member
    Тук е от
    May 2011

Да обаче фирмата от която искам модела,работи само с Ти БИ Ай,а от там ме отрязаха незнайно защо.И затова искам от веригите,защото съм сигурен че от Уни кредит ще мога да взема....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе