Страница 124 от 238 ПърваПърва ... 74114122123124125126134174 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,846 до 1,860 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Цитат Първоначално публикувано от prawler
    Здравейте, препоръчайте ми 3 машинки за апартамент с нова дограма, стара тухла, която няма да се изолира, но е с хубави стени и фасадни плочи, които го играят като изолация - факт е, че никой в блока не си е поставял външна изолация, а е от 1978 г. в Бургас.

Хол с кухня - 8 на 4.50
    2 спални средно 3,50 Х 4 метра.

Няма ограничения в бюджета стига отоплението да е наистина отопление и да се реализира икономия на електроенергия.

Колко градуса разбираш под "стига отоплението да е наистина отопление "??

Иначе ако е за мен и без ограничения:

1. за хола:
    -това NATIONAL-JAPAN
    Модел: CS-63RGX2

или

-това NATIONAL-JAPAN Модел: CS -50RFX2

или

-това TOSHIBA
    Модел: RAS-402 UDR SUPER DAISEIKAI

горните само да не са от фирмата от линка голями мондари са-не вакумират при монтаж(има доста оплаквания във форума).

за хола може и това: Фуджитсу НОКРИЯ 14-ка

за двете спални по едно такова: японско тошибче или тайландско тошибче или ей това: Sanyo, Shiki Sai Kan 9 (от мен да мине -само цел подмазване на Касапски-я )

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Колко градуса разбираш под "стига отоплението да е наистина отопление "??
    Както е известно на аудиторията, това е много съществен въпрос. С теб точно много сме сме дъвкали и дракали.
    /да не напомням за яйцата, шатрата на Кадфи, къщичката на кокоши крака и т.н./

П.С. Случайно, да имаш роднини във Варна? Наскоро съпругата на приятел сподели, че държи един нещастен Санчо на 30о зимъска.

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Както е известно, на аудиторията, това е много съществен въпрос. С теб точно много сме сме дъвкали и дракали.
    /да не напомням за яйцата, шатрата на Кадфи, къщичката на кокоши крака и т.н./

П.С. Случайно, да имаш роднини във Варна? Наскоро съпругата на приятел сподели, че държи един нещастен Санчо на 30о зимъска.
    Не ,но може да помисля(поработя) по въпроса...

П.П.: М, м,м че тя шатрата падна ...

5. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Здравейте, препоръчайте ми 3 машинки за апартамент с нова дограма, стара тухла, която няма да се изолира, но е с хубави стени и фасадни плочи, които го играят като изолация - факт е, че никой в блока не си е поставял външна изолация, а е от 1978 г. в Бургас.

Хол с кухня - 8 на 4.50
    2 спални средно 3,50 Х 4 метра.

Няма ограничения в бюджета стига отоплението да е наистина отопление и да се реализира икономия на електроенергия.
    Щом нямаш ограничения това са твоите машини:
    1 бр.http://www.ga-clima.com/index.php?menu=12&id=10 и
    2 бр.http://www.ga-clima.com/index.php?menu=12&id=6
    тихи,суперикономични,с плазмен филтър!

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от justify
    П.П.: М, м,м че тя шатрата падна ...
    Не бе! Чух, че някъде в Холандия му я разпъвали..

Цитат Първоначално публикувано от lavsho
    Щом нямаш ограничения това са твоите машини:
    1 бр.http://www.ga-clima.com/index.php?menu=12&id=10 и
    2 бр.http://www.ga-clima.com/index.php?menu=12&id=6
    тихи,суперикономични,с плазмен филтър!
    lavshо, Защо тройка, а не шестица? Имаш ли някакви съображения?

7. Тук е от
    Oct 2007

Всичко супер, но съм убеден, че няма къде да намеря в Бургас посочените модели за голямата стая, Дайсейкай 6 също май само го има при Пауърклима... утре ще ида в 1-2 магазина да видим могат ли да ги доставят бързичко, че майсторите препират

Дайкин и Митсубиши като гледам явно далеч не са най-доброто на пазара, както масовката си мисли... или ще се включат и техните фенове?

8.  

9. Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от EvilEyeBG
    Не се плаши от латинските обозначения Ват или киловат , мегават и т.н. принципно се дават за 1 час (не всеки се досеща от първия път)
    Ето тук може да научиш някои основни неща за "дименсията"

Поздрави
    Eye
    Oops, back to the school. В кой клас ще се връщаме?

Я пак прегледай единицата за мощност, после прегледай и единицата за работа (енергия). Единствената за която се сещам на прима виста да има "час" в знаменател е J/sec, ама ще трябва да поровиш още малко в уикипедията да видиш взаимовръзката между W и J/sec.

Успех с математиката компютрите и софтуера

10. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

щом паричките нямат значение и това може да топли и май ще стигне за голямата стичка : Mitsubishi ZUBADAN MSZ-FD50 VA / MUZ-FD50 VABH

ако не стига имат А енергиен клас до 14кв на топленка, пари да има.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Всичко супер, но съм убеден, че няма къде да намеря в Бургас посочените модели за голямата стая, Дайсейкай 6 също май само го има при Пауърклима... утре ще ида в 1-2 магазина да видим могат ли да ги доставят бързичко, че майсторите препират

Дайкин и Митсубиши като гледам явно далеч не са най-доброто на пазара, както масовката си мисли... или ще се включат и техните фенове?
    Намери си дилър на горепосочената от мен фирма и със сигурност ще имаш каквото пожелаеш,това че шестицата още я няма в сайта им не означава че я намат.
    Касап нямам нищо против Дайсейкай 6 напротив ако съдим по размера трябва да е перфектния климатик.

12. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

За MHI ZIX-S серията, или по-новата ZJX-S гарантирам лично, че е невероятна машина и ако имаш от къде да я купиш няма да съжаляваш!

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Е на колко градуса ще скачаш зимата, за да прескочиш точилката на съпругата/приятелката ти??? Че ако се "спънеш"...леле-мале...сега си правиш оглушки като те питаме на колко градуса ще скачаш зимата, ма те женорята ще ти дадат за душата..

Това което съм предложил(националите) за хола е най-доброто с най-много екстри, включително прахово самопочистване и извеждане на праха навън по тръба.Отделно мощността на всеки от климатиците е достатъчна така да подгрее всяко по-младо гадже зимата, че то само да ти се съблече, без ти да си положил усилие дори навън да е -15 градуса...

иначе под 2400 лв с монтажа трудно ще (по)паднеш на нещо което да отговори на твоите високи изисквания мощност+температура за женорята 25-26градуса+ниски сметки.Единственото за което се сещам под тази сума е това ЛГ и то твърде вероятно с компромис от повече шум и по-високи сметки за ток.

Сетих се и за други върхови модели:
    1 японско фуджитсу което не можеш да намериш в БГ все още и 2 най -доброто и скъпо саньо измежду саньотата и 3 още едно фуджитсу което можеш да намериш

но прецених че с по нещо все отстъпват на предложените(кой по цена, кой възможност за доставка или кой по друго).

П.П. Не съм фен на марки, а на определени серии/модели климатици... и то защото имат отлична мощност и екстри каквито другите нямат.

Ма с това мълчание/мънкане за градусите да знаеш, че ще глътнеш точилката зимата

14.  

15. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    Хубаво е да споменеш и къде се намира жилището. Както и какви финанси е отделил брат ти - все пак иска от
    Нова тух.кооп. без изолация,около 2000лв.

16. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

За тези пари, няма да може да си вземе модел за японския пазар, който да покрие това помещение.

17. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от to4nia
    Нова тух.кооп. без изолация,около 2000лв.
    Точния-Сашо имаше предвид в кой край на България е брат ти.Иначе погледни TOSHIBA Ras-B 13 SKVP-E Super Daiseikai3 -малко над лимита му е около стотина лева,но си струва,а и е японски както иска.

18. Тук е от
    Aug 2008

Здравейте, виждам че давате тука компетентни мнения, та да попитам. Имам жилище ново строителство, съответно с изолация. Трябва да обзаведа жилището с климатици. Спрял съм се на три марки - Дайкин, МЕ и Фуджицу, но искам мнение. Жилището се състои от три стаи. Едната е 23 кв., а другите две са по 10 кв + коридор от 8кв. Спрял съм се на следните модели за голямата стая. За малката ще мисля по-късно. Ето ги моделите - FTXS35G, MSZ-GE35VA, ASHB12LE или ASHB09LDC. Моля те пиши ми.
    Жилището се намира в гр.Варна, на трети етаж, ново строителство, изолация, ПВЦ дограма, с източно изложение. На едната страна граничи на калкан с друга кооперация(има изолация), а на другата със съседен апартамент. На тавана и на пода също има изолация от стиропор.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе