Страница 149 от 238 ПърваПърва ... 99139147148149150151159199 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,221 до 2,235 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

седя гледам и не вярвам на ушите си.
    как се изтреляхте с тези хитачита които бяха тотално заплюти миналата зима. особенно пък монтирани от техно верига.

лично аз ако ще е 50-ка ще е daikin ftxn и няма да се чудя.
    не са пробвани но при дайкин няма как да се пробва преди сезона. фтх - са като го взех също не беше тестван , а накрая продавачите го изпокриха и вдигнаха цената.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2011

estqwerty, та къде казваш са ги пуснали 50-ките Дайкини по 1000-1500 лева? Явно колегите тук ме подвеждат нещо като не ми ги предлагат :P

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Цените бяха такива миналата година.Като им излезе новата гама, цените скочиха с 500-600 лева.

5. Member
    Тук е от
    May 2011

Fujitsu ASYG 12LEC или Fujitsu ASYA 12LGC/AOYR 12LGC INV или Fujitsu ASYA 12 LKC.Каква е разликата от тези три модела,и кой е най подходящ за отопление.горе долу са на една цена.Благодарско предварително за професионалните мнения.....

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    как се изтреляхте с тези хитачита които бяха тотално заплюти миналата зима. особенно пък монтирани от техно верига.

лично аз ако ще е 50-ка ще е daikin ftxn и няма да се чудя.
    не са пробвани но при дайкин няма как да се пробва преди сезона. фтх - са като го взех също не беше тестван , а накрая продавачите го изпокриха и вдигнаха цената.
    Ма то и с дайкините беше така-НЕ БЯХА ПРОБВАНИ.

И няма гаранция, че и хитачитата няма да станат догодина 2000лв.

Аз на марки не робувам, има модели.Това хитачи е с довойнороторен компресор и достига 8.1 кв в режим отопление...Външното му тяло е 45кг.

А дайкините 50-ки ги препоръчвах тогава по 2 причини:
    -евтини(1500лв)
    - с външно тяло или като на моята подова 50-ка са или преди това външните като на FTYN 50-ките, тоест бяха изпоробвани зимата.Ти да не си мислиш, че дайкин за всеки модел 50-ка разработват отделен компресор? Имат няколко модела компресори и в зависимост от цената и класа на произвеждания климатик му слагат и съответния клас компресор.

Този на FTК(X)N явно е най-ниския клас 50-ки които произвеждат, след като са в завод на GREE...

Лично аз ако трябва да избирам, между дайкин FTXN 50-ka и ГРИИ 50KF -избирам ГРИИ по 2 причини:
    -по евтин
    -с по-добри параметри
    -и двата се прозвеждат в завод на ГРИИ.

А според мен хитачито 50-ка превъзхожда както FTXN така и 50KF на ГРИИ.

На моята прителка ще се слага такъв в хола 26-кв.м. или шарп 12GHR, но все още не съм взел решение-хола(целия апартамент) й е доста топъл в сравнение с моя апартамент.Сигурно и 12 GHR ще свърши работа поне за температури до -9 -10 градуса.Спалнята й е залепана за хола -южна с голям прозорец и е доста топла и също изисква минимално отопление, та има вероятност с това хитачи да се топлят двете заедно с коридор.В сравнение с моя апртамент при нея хола при минусови температури се топли с 2-2.4кв.
    При мен всяка стая трябва да е с климатик, студени са и няма друга алтернатива...

П.П. Има няколко човека в този форум които са се "лепнали" за дайкин и без него не могат въздух да си поемат... то и тошиба има доста привърженици, но поне досега няма масови оплаквания като от някои серии на дайкин...
    Не пренасяйте футболната/автомобилната запалянковщина във форума...

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Намери 2 форумни трола, дето да напишат по 100 поста във всяка една тема - колко хубава е Осаката, каква сила е и как топли. След няма и година, и други ще почнат да я препоръчват.

П.С. Въпрос на психология, не на технология.

8.  

9. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Еее, ти пък, баш Осака-та и с 200 поста няма как да я накараш да топли.

10. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от cerrone
    estqwerty, та къде казваш са ги пуснали 50-ките Дайкини по 1000-1500 лева? Явно колегите тук ме подвеждат нещо като не ми ги предлагат :P
    при мене е 1409 лева машината - което ще рече че може и по-йофтено да се намери.

за хитачито сори не съм гледал модела - ще го погледна но наистина имаше тенденция на пооплюване, а сега на препоръчване и не съм се заглеждал.
    просто ми направи впечетление - хитачи и зора ? за това и писах.

дайкините нокога не са пробвани - който иска пробван си слага напролет.
    ето линк с картинки за фтхн :
    http://www.soft-clima.com/index.php?...showtopic=9985

иначе имам и осака,после дайкин след месец на годинка , после нокриа от днес.
    мисля че мога да ги сравнявам поне тези трите.
    свърших парите - мятам втората употреба да видя и там как са нещата

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Ама, как така още не си обновил подписа а?

12. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

трябва

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Рано или късно нещата си идват на място. Реклама,братче или пък антиреклама. Сядам пред служебния компютър, а не пред моя, регистрирам се с някакво име и...юруш! Мога да си пиша каквото си искам. А фантазия да има човек
    justify, на няколко пъти срещнах твои постове, които ме озадачиха, учудиха и изумиха. Да се твърди, че Хитачи чат-пат става е богохулство. Що така срещу канона, бе братче?! Ще разсърдиш колегите и ще си навлечеш присмех.
    А от мен имаш това:

14.  

15. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

e хитачи имат и sx8 мисля моделите, но по надолу моделите просто ги бях зачеркнал и дори и не съм имал в предвид при евентуален избор заради мнения от форума.
    въпреки че на дизайн на пластмасите ме кефят подовите им, а и кът-оут.
    никога не пречи да изкарат модел който да ги погребе или да ги изкара на върха.

16. Тук е от
    May 2011

Наистина гледах по фирми много модели и марки и вьобще незнам кьм кои да се насочим .Но така или иначе ми даите последен сьвет кьм коя марка и модел да се насочим .В деиствителност нещо до 2000 лв.с монтаж .МЕРСИ МНОГО.

17. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от thefairylady
    Наистина гледах по фирми много модели и марки и вьобще незнам кьм кои да се насочим .Но така или иначе ми даите последен сьвет кьм коя марка и модел да се насочим .В деиствителност нещо до 2000 лв.с монтаж .МЕРСИ МНОГО.
    Момчетата от форума са ти предложили конкретни модели и марки за твоето помещение за теб остава да решиш кои от тях ще ти върши добра работа Дайчо Тошо и Фуджо

18. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от thefairylady
    Ако имате 2000 лв, съберете още 350 и взимайте най-готиното в момента. Поне няма да има компромиси и чуденето ще свърши! Принципно размера на помещението е гранично и ако минете без оглед е малко насляпо.

Ако бюджета е твърдо до 2000 лв. може да се види и Daikin FTXS35.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе