Страница 89 от 238 ПърваПърва ... 3979878889909199139 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,321 до 1,335 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2010

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    tiferet, по-добре Мидеа отколкото "този"
    Не си посочила никакъв ориентир за бюджет (с монтажа), иначе може да се намери запазено втора употреба, има и колеги във форума, които се занимават с такива климатици.
    добре де, на базата на какво толкова едностранчиво определяте Самсунг за пълен боклук и дори доказани ла.на като Мидея (на 1000% китайска имитация) ги препоръчвате пред него. Често съм се чудил защо Самсунг са толкова мразени? Защото им е ниска цената, дават малки отстъпки на дилърите и съответно те не могат да реализират достатъчно печалба или има нещо друго? Аз лично имам един такъв на вилата - в Сандански и вярно, че там температурите принсипно са си високи, но не съм имал проблеми със Самсунг-а и през лятото, и през зимата. Вярно е и че почти не го ползвам - 2 седмици годишно макс., но лятото жегите са си страшни там, а климата си се справя (климата е 12-ка и е в хол от 20 квадрата някъде - не съм го мерил точно). Та ако може с примери, защо Самсунг е боклук? Гледам в последния каталог на Техномаркет има предложения за по 450-500 кинта, та поне ценово и на външен вид за мен са супер.

Не целя да се заяждам и съм тотален лаик в темата, но все пак ми е интересно защо е това дивно оплюване на Самсунг? Никоя друга марка не е оплювана така, та просто ми е любопитно защо? колкото и да е смотан един климатик, все пак да се поставя реномирана марка като Самсунг (имам ЛЕД от тях и е перфектен, а до преди година имах и телефон - цели 3 години не даде никакви дефекти) под нивото на откровена бракама като Мидея?!?!??! не знам, странно ми е....

2.  

3. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Ами тука е така, ако си харесаш нов климатик за 600-800 лева си най-големият абориген, без акълдаващите да са видели или ползвали климатика. За същите пари ако се ориентираш към изхвърлен 10 годишен, пожълтял климатик си в час и голям гъзар. Ще имаш даже и плазма филтър!

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от new one
    добре де, на базата на какво толкова едностранчиво определяте Самсунг за пълен боклук и дори доказани ла.на като Мидея (на 1000% китайска имитация) ги препоръчвате пред него. Често съм се чудил защо Самсунг са толкова мразени? Защото им е ниска цената, дават малки отстъпки на дилърите и съответно те не могат да реализират достатъчно печалба или има нещо друго? Аз лично имам един такъв на вилата - в Сандански и вярно, че там температурите принсипно са си високи, но не съм имал проблеми със Самсунг-а и през лятото, и през зимата. Вярно е и че почти не го ползвам - 2 седмици годишно макс., но лятото жегите са си страшни там, а климата си се справя (климата е 12-ка и е в хол от 20 квадрата някъде - не съм го мерил точно). Та ако може с примери, защо Самсунг е боклук? Гледам в последния каталог на Техномаркет има предложения за по 450-500 кинта, та поне ценово и на външен вид за мен са супер.

Не целя да се заяждам и съм тотален лаик в темата, но все пак ми е интересно защо е това дивно оплюване на Самсунг? Никоя друга марка не е оплювана така, та просто ми е любопитно защо? колкото и да е смотан един климатик, все пак да се поставя реномирана марка като Самсунг (имам ЛЕД от тях и е перфектен, а до преди година имах и телефон - цели 3 години не даде никакви дефекти) под нивото на откровена бракама като Мидея?!?!??! не знам, странно ми е....

Предполагам, заради подобни "причини":
    https://forum.setcombg.com/index.php...587.0/all.html

5. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Имам едни мои приятели семейство, които имат някаква 12-ка самсунг. Стаята в която са го монтирали не е много голяма. Зимно време му задават 23-24 градуса, за да направи 17. Казват че по-топло не им трябвало, но може да казват така защото и да искат няма да ги получат. Който му харесва това нека да си купи самсунг.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Не целя да се заяждам и съм тотален лаик в темата, но все пак ми е интересно защо е това дивно оплюване на Самсунг?
    Не мисля че някой оплюва Самсунг, а по-скоро повечете хора са на мнение, че е неразумно човек да използва тази марка. Възможно е и да греша, но смятам че това мнение е продиктувано от факта че преди време на пазара се появиха климатици SAMSUNG, които от една страна бяха евтини, но пък за сметка на това прекалено много се нуждаеха от ремонт.

Някой климатици дори имаха нужда от ремонт по два три пъти още в гаранционен срок. Това от една страна не е добре за хората, които са си купили климатик SAMSUNG, но още по-не е добре за тези които са правили монтаж на същия климатик защото те обират целия негатив, както финансов, така и имиджов.

Нали се сещаш че човек, който много пъти е чувал израза "Този климатик пак не работи ела да го оправиш!!!" осъзнава много добре, че целия удар пада върху него, след като очевидно самия климатик не може да се оправи - той така си работи.

Повечето хора, които се занимават с монтаж на климатици знаят много добре, че част от тях ще имат нужда от ремонт, но бягат далече от климатици, които всички се развалят то по няколко пъти.

При Мидея поради една или друга причина мисля че досега не се е случвало да има масово изгърмяване. На какво се дължи това не мога да кажа, но е факт че когато става въпрос за китайски климатик Мидея все още добре си пази имиджа.

Казвам китайски, защото ако не ме лъже паметта серията на SAMSUNG, която прояви масов дефект беше произведена в Китайски заводи и проблема мисля че не се заключаваше толкова до факта че климатика е произведен в Китай, колкото факта че за да се удовлетвори пазара които търсеше максимално евтини климатици може би се спестяваше от качеството на някой неща за да се постигнат конкурентни цени.

Сегашните модели на SAMSUNG може и да не страдат от такъв недостатък, но както се казва парен каша духа и всеки се опира на марка, която няма да удари по имиджа му поне доколото може.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Забравих да кажа, че същите тези мои познати миналата зима чакаха два месеца за смяна на някаква платка.

8.  

9. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

new one, гледам си ме цитирал, но къде видя да съм класифицирал климатици Самсунг за пълен боклук или доказани л@йна?
    Това, че ти си притежател на климатик от марката Самсунг и по някакъв начин си се обидил за ограниченото внимание или невнимание към тази марка климатици, то това не ги прави автоматично подходящи за отопление през зимата, особено на места където въздуха е много влажен, както е в случая за Бургас. А ти твоя си го ползвал ЦЕЛИ 2 седмици в годината и то на охлаждане в Сандански, по подразбиране се смята, че всички климатици стават за охлаждане, но не и за отопление.
    Няма нужда да споменаваш TV и GSM от тази марка в раздел за климатици, някак си не се връзва и нямат нищо общо. Да си прочел в темите за LCD TV нещо за климатици, не нали?! И аз от 6г. ползвам само GSM-и на Самсунг и съм много доволен, но това не ги прави добър производител на климатици.
    Между другото и Самсунг са направили добър климатик тази година, поне на хартия така изглежда. За окончателни оценки най-рано след една година, стига да има смелчаци да ги купят и станат "тестери" Става въпрос за тази серия.
    Колкото до Мидеа. Да, китайски са и на всичкото отгоре оригинални китайски , а не 1000% имитация , но имат доказани и топлещи модели в този нисък ценови клас, а има и специалисти във форума, които монтират много Мидеи и са споделяли, че когато са правилно оразмерени, си работят без проблеми през зимата и за цени 600-800лв. са добро решение. И гаранционното им обслужване е било на ниво.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Искам само да споделя моят скромен опит на неспециалист със Samsung в Бургас.
    Преди доста време, може би 6-7 години, монтираха обикновени домашни 12-ки в технологични помещения с електронна апаратура. 10-тина бройки, като предназначението им беше само охлаждане. Не им знам точния модел, но бяха първите с режим Комфорт или там както се нарича - с усмихнато зелено бебче на вътрешното тяло. Монтажът се направи по традиция в най-големият студ (под 10 градуса и влага като за Бургас), разбира се! Още в началото на лятото останаха да работят само 2 и то защото някой ги беше изключил веднага след монтажа. То не бяха замръзвания на кондензера и изпарителя, липса на рестарт след спиране на захранването, теч на коденз от вътрешното тяло, проблеми с управлението. След гаранцията останаха като паметници и бяха заменени с Toshiba и Mitsubishi, които не съм забелязал да създават проблеми вече повече от 3 години. Та Samsung климатик никога не бих си купил за лични нужди!
    Не, че и Mitsu нямат издънки - имаше цяла партида 24-ки, чиито компресори имаха дефектен заваръчен шев на компресора. Обаче фирмата отстрани почти веднага проблема със смяна на компресора, ако не греша.
    От всичките климатици, монтирани в технологичните ни зали като надеждност мога да споделя, че ot Mitsubishi, Toshiba, General съм най-доволен. Преди година монтираха и няколко Carrier, като и те не създават проблеми. Впечатленията ми са на база работа на охлаждане и около 10% работа в двата режима.
    През далечната 1998 съм ползвал Airwell, (не помня модел и тип), като бяха монтирани 3, вместо препоръчаните от доставчика минимум 4. Заради "компетентното" мнение на отговорника от нашата фирма. Въпреки всичко работеха перфектно и в най-големите жеги (над 34), поддържайки 22-24 градуса в около 90куб. зала. Сега не знам с какво качество са, но тогава бяха на ниво и навсякъде пишеше Made in France.

11. Тук е от
    Nov 2010

Бихте ли ме посъветвали кой от следните модели климатик да избера за стая от 17м2.
    Mitsubishi Heavy
    SRK/SRC 35ZJP-S
    SRK/SRC 35ZJ-S
    Mitsubishi Electric
    MSZ-GE35VA
    MSZ-EF35VEW
    Климатика ще се използа основно през лятото.
    Благодаря предварително

12. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

blue80 не си ли набелязал много мощни климатици само за охлаждане, от тези модели и 25-ците ще ти свършат работа? Като гледам ценовия диапазон съответно бюджета ти варира около 1700лв., така ли е?

13. Тук е от
    Oct 2010

new one, гледам си ме цитирал, но къде видя да съм класифицирал климатици Самсунг за пълен боклук или доказани л@йна?
    Това, че ти си притежател на климатик от марката Самсунг и по някакъв начин си се обидил за ограниченото внимание или невнимание към тази марка климатици, то това не ги прави автоматично подходящи за отопление през зимата, особено на места където въздуха е много влажен, както е в случая за Бургас. А ти твоя си го ползвал ЦЕЛИ 2 седмици в годината и то на охлаждане в Сандански, по подразбиране се смята, че всички климатици стават за охлаждане, но не и за отопление.
    Няма нужда да споменаваш TV и GSM от тази марка в раздел за климатици, някак си не се връзва и нямат нищо общо. Да си прочел в темите за LCD TV нещо за климатици, не нали?! И аз от 6г. ползвам само GSM-и на Самсунг и съм много доволен, но това не ги прави добър производител на климатици.
    Между другото и Самсунг са направили добър климатик тази година, поне на хартия така изглежда. За окончателни оценки най-рано след една година, стига да има смелчаци да ги купят и станат "тестери" Става въпрос за тази серия.
    Колкото до Мидеа. Да, китайски са и на всичкото отгоре оригинални китайски , а не 1000% имитация , но имат доказани и топлещи модели в този нисък ценови клас, а има и специалисти във форума, които монтират много Мидеи и са споделяли, че когато са правилно оразмерени, си работят без проблеми през зимата и за цени 600-800лв. са добро решение. И гаранционното им обслужване е било на ниво.
    е, не така, де, не съм искал да обидя никого, а цитирах твоето мнение, защото просто попаднах на него - не е заради лични пристрастия.

Сега за Самсунга - не съм казал, че са някакви перфектни климатици, а че са от реномирана марка и би следвало да имат поне някакво качество, за разлика от "оригиналния" китайски световно неизвестен производител Мидеа. Но е супер странен факта, че Мидеята яко се препоръчва като перфектния климатик до 1000 лева, а Самсунг - като най=големия боклук на всички времена (не твърдя, че ти си го казал, споделям общата нагласа на форума). Ами аз лично считам и двете твърдения за неверни - това проблем ли е? Просто ми е интерсно защо е такава нагласата сред търговците, защото всички останали във форума повтарят като папагали нещо, което считат за 100% вярно без някога изобщо да са имали досег с марката. Мнението на дколов дава някакъв отговор на този въпрос, но все си мисля, че има и нещо друго и то най-вероятно е свързано смаржа на печалба, който явно е по-малък при Самсунг, сравнен с великата Мидея.

Не какзвам горното защото съм "горд собственик"на Самсунг - просто споделям опит. Да, климата не е ползвана много, но ефакт, че бачка лятото на +40 градуса и то доста добре, както и зимата при –2-3 градуса (е, там задавам 29 градуса, за да станат 22-23, но пък и стените са студени и т.н.). Та мнението ми е, че за парите си е ок и не е тотален шит.

Колкото до мнението на форума - "горд" собственик съм и на Фуджицу 12 ЛДЦ (закупен по препръка на форума) - ами аккво да ти кажа - дрънчи и вибрира като за световно в големите студове в София. Ами как да ти кажа - съжалявам, че послушах форума и го взех, защото е прехвалено Фуджицу с плазма (между другото плазмата е супер и сметките за ток са ниски, но дрънчето е просто ужасно), защото едно е да дадеш 700-800 кинта за "бюджетен"климатик и да си знаеш, че е такъв, а друго е да вземеш прехвалена клима за 2К и тя да ти дрънчи като стар ЗиЛ. та така де - навсякъде си има митове и легенди и наросът подхожда клиширано към тях - е, мен такива неща ме сразнят и затова споделям мнеието си. Не го приемай като заяждане, просто другарска (форумска) забележка.

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

blue80 не си ли набелязал много мощни климатици само за охлаждане, от тези модели и 25-ците ще ти свършат работа? Като гледам ценовия диапазон съответно бюджета ти варира около 1700лв., така ли е?
    Може да се охлажда в Сахара, човека... Определено, може да мине и с по-тънак бюджет. Пък и за този... има много по-добри кандидати. Аз поне не бих си избрал климатик за охлаждане от тези. Ма и за отопление не бих си избрал от тях. Но аз не съм критерий.

16. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

new one, аз нищо от твоето писане не съм го приел за заяждане, но от това че ме цитира си помислих друго
    За Фуджика ти доколкото се сещам беше нещо от сорта на, пускане след дълга почивка през зимата на климатика и след това почват да се проявяват музикалните му способности, но си спомням за премеждията ти с него.
    Мидеата, колкото и "измислени китайски боклуци" да са, тази година Тошиба подписаха договор за сътрудничество с тях, както и Дайкин си сътрудничи с Gree, което говори добре за тези 2 китайски марки.

17. Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Може да се охлажда в Сахара, човека... Определено, може да мине и с по-тънак бюджет. Пък и за този... има много по-добри кандидати. Аз поне не бих си избрал климатик за охлаждане от тези. Ма и за отопление не бих си избрал от тях. Но аз не съм критерий.
    Благодаря за бързите отговори. Забравих да напиша, че не живея в България и средната температура тук поне до септември е около и над 40C. Бюджета ми е до 1000 евро с монтажа. Ще съм благодарна ако ми предложите и други марки инвертори в този ценови клас

18. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Сега за Самсунга - не съм казал, че са някакви перфектни климатици, а че са от реномирана марка и би следвало да имат поне някакво качество, за разлика от "оригиналния" китайски световно неизвестен производител Мидеа.
    Струва ми се че тези неща леко нямат смисъл, най-малкото защото думите "световно неизвестен производител" са малко трудни за осъзнаване след като Китай е една четвърт от света, пък Мидеа и другите китайски производители на климатици изобщо не разчитат много много на продажбите в останалат част от света.

На тези продажби разчитат тукашните търговци, но не и Мидея, защото има около 150 пъти по-голям пазар - местния !!!

Що се отнася до това дали SAMSUNG е реномирана марка, мисля че вече обясних защо думата "реномирана" загуби смисъл преди време и засега може би трябва да се намери нкакъв начин да се вкара някакъв смисъл в тази дума.

Гледам че прекалено много клониш на думата "марж и печалба" и мислех че от предния пост ще си извадиш извода, че след като една фирма ходи няколко пъти да прави ремонт целия марж и печалба отива в това начинание. Ако ще и 100% процента да е маржа, какво значение има след като този марж отива за покриване на лавинообразни ремонти. Недай си боже тези ремонти да са в най-сублимния момент - когато навън е кучешки студ или голяма жега.

Всеки ремонт е чиста загуба за всяка фирма, която е направила монтаж на даден климатик и поради тази причина всяка фирма се стреми да избегне монтаж на климатици, които имат честа нужда от ремонт, защото колкото и пари да са спечелили при продажба или при монтаж в края на краищата трябва да се заплащат заплати, бензин, осигуровки и така нататък, когато има нужда от ремонт.

Тези разходи дори са нищо на фона на загубените клиенти за самата фирма, защото като отидеш на ремонт три пъти след това човека те разнася из целия град, т.е. жалва се на своите приятели защото SAMSUNG е някъде далече и той е по-сколонен да обвини самата фирма която е направила монтаж и евентуално продажба.

Отгоре на всичкото България е твърде малка и има голяма вероятност да те разберат през девет села в десето.

Тъй че спри да пишеш неща, които са нереални. Мидея може и да не е световно известна марка, но засега контролира качеството или поне тези, които внасят климатици Мидея в България се стараят да го контролират- не знам кое от двете е вярно. На база историческа справка от близкото минало последното не е валидно за SAMSUNG.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе