И като го развърти, ако хардуерът е същия, нали ще се вдигне и топлоотдаването пропорционално? Не може при един и същ хардуер LKC да консумира повече от LEC, за да отдаде същата мощност. Има разлика в хардуера!
И като го развърти, ако хардуерът е същия, нали ще се вдигне и топлоотдаването пропорционално? Не може при един и същ хардуер LKC да консумира повече от LEC, за да отдаде същата мощност. Има разлика в хардуера!
Само да вметна че на 12LGC му даваха 0.98кв консумация но вчера например при една диагностика 12LGC се развърта до 6.78А което е 1.5кв. 36бара и изкарваше 63градуса. Така че какво пише по разни брошури не му вярвайте много.
А условията, при които си мерил, дали са били същите като тези, при които са дадени спецификациите?
Чудно ми е и защо LKC изобщо не фигурира в сайта на Fujitsu-General за Европа? За Европа централата е в Германия, а на http://www.fujitsu-general.de/en/air...all-types.html има само LEC, LFC, LU и LT?!
LKC го видях в руския каталог, водят го икономична серия ЕКО ИНВЕРТОР.
LKC е серия за охлаждане, която трябва да струва под 800 лв без монтаж. Това не е климатик за основно отопление.
Със сигурност друго не освен LEC от Fujitsu; ами какво за тошибата 137SKV и Panasonic E12LKE-3. Пък и да разбирам ли че Mitsubishi GC35VA съвсем отпада?
ПАНАСОНИК-а от тези, които си посочил.Има най-висока отоплителна мощност.Няма да прави баня, но ще върши работа според мен.
Обясниха ми , че Панасоник за движението или впръскването на фреона е като кола с карбуратор, тоест има си отвор и си минава, а всички други са били по-модерни и имат специална дюза за впръскаване. Сигурно големи глупости пиша но ме извинете. Изборът дойде до сюблимният момент, когато трябва да се поръчват машините.
Наистина големи глупости са ти обяснилиПървоначално публикувано от elvandin
Избора си е твой, но за този модел точно компромиса цена-качество е на завидна висота.
Имат предвид ТРВ - терморегулиращ вентил.В случая този ПАНАСОНИК е достатъчно добра машина.Запазва 56% мощност при -10 и 45% при -15.137 на ТОШИБА е с ТРВ, но мисля, че мощността му няма да ти стигне.ТОШО при -10 запазваоколо 63%, а при -15 запазва 50%.
Този панасоник е с ЕРВ не съм го отварял но при пускане се чува звука от ЕРВ преди да тръгне компресора. И панасоника си е доста добър избор.
Здравей elvandin, ти пита ли ги тези 'убавци от Зора коя фирма им извършва монтажите и поддръжката на климатици?
Защо не се насочиш към специализирана фирма, която се занимава основно с климатици и хладилна техника? Примерно Радеви, Сатекс (ако все още имат офис в града) и Ринк сервиз.
Това е най разумно защото в техотата наемат хора от кол и въже.Първоначално публикувано от gnf
Под 15-ка са с капилярка, от 15-ка включително нагоре са с ЕТРВ.