Страница 146 от 238 ПърваПърва ... 96136144145146147148156196 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,176 до 2,190 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Цитат Първоначално публикувано от cerrone

При окабеляването са оставени кабели за климатици и в двете стаи – не съм преценявал най-правилно, а най- удобно за нас откъм разположение в стаите място.
    Идеята ни е да вземем климатик за хола, а спалнята да я оставим за по-късно.
    Слагам като приоритет икономичността (като за сграда без акт 16 ;-)), безшумността и използването му както за отопление така и за охлаждане. Цена – диапазон 1000 – 1500 ще даде доста предложения. Току що попаднах на информация за програмата REECL и ми стана интересно – може да се разгледа като опция.
    Моля за вашите компетентни мнения за избор на климатик за такъв тип стая и разположение, с някой и друг лесен за асимилиране довод към предложението.
    Защо не пишете от кой град сте??? Не е все едно дали сте от Троян, Якоруда или Монтана или от Гоце Делчев или Черноморец...

Не ми е това работата и не съм специалист, така че ако ме послушаш ще е на твоя отговорност.

Ако бях на твое място бих купил този климатик- hitachi_rac_ras_50fh7/ и с малко късмет може и да нямаш нужда от втори климатик за спалнята.

Достатъчно мощен е за зимата, не са орязани външното и вътрешното тела, не е от климатиците предназначени за отопление в тропиците(както се вижда на този линк ), с двойнороторен компресор е(ще е достатъчно икономичен), мощен е колкото подов дайкин за 3000лева и е 1500 лева без монтаж.

Ако искаш послушай ме няма да сгрешиш(но парите и отговорността за избора са твои) .

П.П. Все забравям да кажа, че зимата като е студено когато влезнат гаджетата у вас, сами ще се събличат от горещината и ти няма да се мъчиш...

2.  

3. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Вие май наистина не четете всичко написано. Много добре си е казал cerrone, какво ще отоплява на първо време, а именно:
    Цитат Първоначално публикувано от cerrone
    Идеята ни е да вземем климатик за хола, а спалнята да я оставим за по-късно.
    Никъде в поста си не пише, че иска да топли цялото жилище с една машина.

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Вие май наистина не четете всичко написано. Много добре си е казал cerrone, какво ще отоплява на първо време, а именно:Никъде в поста си не пише, че иска да топли цялото жилище с една машина.
    Не така де. И при една моя позната е същата дилема.Ще вземе един климатик за 1500лева с евентуална опция за втори, но ако няма пари за втори, ще си остане само с единия климатик...и тогава е по-добре да е малко по-мощен от необходимото за да смогва при минусови температури, а и за спалня не е необходима висока температура 18-19 градуса са достатъчни(освен когато се ползва за всекидневна).

Те много хора пишат "евентуално с опция за втори климатик", но тази опция в днешно време е доста условна-я доходите ти намаляли, я те съкратили от работа, я заплатата ти намалили...
    300 лева за една 50-ка са по-малко от 1000-1200 лева за нов климатик за спалня...

Отделно човека е над проход и пода със сигурност ще е студен, а източните стаи зимата са студени-знам от личен опит.

Сигурно и 12 LD ще му свърши работа, но вече го няма, а шарп GHR модела е извън неговия бюджет.

П.П. Нищо лично, но като гледам как е преустройван апартамента и са бутани стени явно, че не са имали повече пари хората за по-голям и са предвидили всичко до последната стотинка...

5. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Ще вземе един климатик за 1500лева с евентуална опция за втори, но ако няма пари за втори, ще си остане само с единия климатик...
    Това дали така ще стане ще каже cerrone

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Сигурно и 12 LD ще му свърши работа, но вече го няма, а шарп GHR модела е извън неговия бюджет.
    Линка, към който съм го насочил може и да го имат 12LD, вчера един колега се похвали, че го е купил от там. Ако го няма, тогава има Панасоник 12LKE/MKE

6. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

един съвет-съчетай кефа от новия дом..............с кефа от качествена машина т.е. не жали лев и удоволствието ще е дълго

7. Тук е от
    Sep 2011

Привет отново.
    Ето ме пак. Благодаря на всички за отговорите.
    Извинявам се ако съм подвел някой и съм изпуснал нещо в първото описание - опитах се да обхвана всичко, но уви съм изпуснал някой детайли.

Та, действието се развива във Варна и наистина идеята е да се отоплява/охлаждасамо хола от 23-4 кв.м.

Идеята за втори в спалнята ще бъде разгледана следващата година. Спалнята засега ще се отоплява с доказал се вече конвекторен радиатор - забравяме за нея. След зимата ще преценим дали има нужда от такъв или с радиатора ще е достатъчно да се поддържа нормална температура за спане. Пък и планираното остъкляване на терасата там е фактор, който трябва да се вземе под внимание.

Бюджета, който споменах е достатъчно гъвкав за да нарастне и нагоре, но счетохме, че като за първи климатик в нашия живот е необходимо да направим финансово разумен избор. От практиката съм стигнал до извода, че не винаги екстрите са водещи, защото средния консуматор винаги използва "авто" режима в своя живот за най-голямо улеснение (по същата причина никога не съм използвал вградения компас и GPS-а в цифровия ми апарат )

Запазвам си правото за серия от глупави въпроси по-късно като се запозная по-подробно с възможностите на предлаганите от вас модели.

Поздрави на всички от мен.

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Е дори при наличието на настоящият ти отговор отново бих взел 50-ката, но да знаеш, че аз съм си башка луд и си приличам с Мечо Пух "Колкото повече, толкова повече...".
    Не за друго, а защото обичам жегата...
    ...дори навън да е -25 градуса...

10. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Да, и Хитачито предложено от justify е добър избор. Браво на него, вече две Хитачита предлага. Ако вдигнеш лимита с едни 500 лева има и много по-добри предложения.

11. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

опитай с този и няма да съжаляваш, въпреки че се води 9-ка, но ако поразгледаш данните ще забележиш, че е мощен колкото повечето предлагани 12-ки на пазара
    COP 4,63
    http://www.climamarket.bg/?p=511
    ако се постави нагреватал (100 Вт) в тавата на външното тяло с термостат за работа при отрицателни температури получаваш 100% решение на проблема
    съществува известен риск при трайно захлаждане под -10 за повече от седмица, но това във Варна както знаеш е рядкост (мога да предоставя статистика за последните 365 дни с записани температурите в центъра на Варна на покрива на офиса с интервал от 5 минути)

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от climamarket
    съществува известен риск при трайно захлаждане под -10 за повече от седмица, но това във Варна както знаеш е рядкост (мога да предоставя статистика за последните 365 дни с записани температурите в центъра на Варна на покрива на офиса с интервал от 5 минути)
    За втората половина на януари 2010 имаш ли ги? Че в 3 квартала, само моите машини работеха... Хубаво е да погледнем и данни от февруари 2005, януари 2008... Ма принципно няма проблеми.

13. Member
    Тук е от
    Mar 2010

опитай с този и няма да съжаляваш, въпреки че се води 9-ка, но ако поразгледаш данните ще забележиш, че е мощен колкото повечето предлагани 12-ки на пазара
    COP 4,63
    9-ка с максимум от 5кв при +7 в Г образно помещение от 24 м2 в което все още не е живяно е едно доста смело и оптимистично предложение. 12-ката ми се струва доста по-добро предложение и направо се оцъклих като видях как търговец предлага решение, което крие от самото начало доста рискове, но може би пък идеята е ако не стане 9ката после да го преместите в спалнята, а пък в хола да му монтирате друг по-мощен.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    За втората половина на януари 2010 имаш ли ги? Че в 3 квартала, само моите машини работеха... Хубаво е да погледнем и данни от февруари 2005, януари 2008... Ма принципно няма проблеми.
    С Емерсонката нямаше втората половина и третата третина - бичеше като дъскорезница общо седем години. Сега е в пенсийка милия ми той...топли 60 м3

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от wizard2000bg
    бичеше като дъскорезница общо седем години.
    Ти в Аксаково ли беше? Че верно се чуваше нещо в Гръцката махала...

17. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

...въпреки че се води 9-ка, но ако поразгледаш данните ще забележиш, че е мощен колкото повечето предлагани 12-ки на пазара
    Кои мощности сравняваш, номинални, максимални или и двете? Аз доколкото помня мощности от реномираните марки се сещам единствено за базовият модел на "мерцедес" - FTX35JV, който е с почти равни показатели с посочения от теб 9LKE, а той се води висок клас машинка на Панасоник предлаган в БГ. Има модели на Хитачи, МХИ и Тошиба, но те са нисък или среден клас и техните максимални отдавани мощности са равни или малко по-малки от тези на Панасоник.
    Ти може би имаш предвид 12-ки на Мидеа, Беко, Хаер, Краун и др.?

COP 4,63
    ако се постави нагреватал (100 Вт) в тавата на външното тяло с термостат за работа при отрицателни температури получаваш 100% решение на проблема
    Подчертаваш COP-а, но при монтаж на нагревател от 100 вата, дори и с термостат същият вече е съвсем друг в посока надолу. Как така получава 100% решение на проблема, а първата ти дума в поста е опитай?

съществува известен риск при трайно захлаждане под -10 за повече от седмица, но това във Варна както знаеш е рядкост...
    Защо изобщо го предлагаш този модел след като ти самия споменаваш за възможен риск?

В последните два-три реда от поста ти, си противоречиш отвсякъде.
    ако се постави нагреватал (100 Вт) в тавата на външното тяло...получаваш 100% решение на проблема

съществува известен риск при трайно захлаждане под -10 за повече от седмица...
    П.С. Предвид това, че си бил обективен досега (такава преценка имам за теб) ми се стори доста заблуждаващо цитираното твое мнение.

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Температури във Варна през:

1. януари 2010 год.

2. февруари 2005 год.

3. февруари 2003год.

4. януари 2002 год.

5. декември 2001 год.

Не е болка а умиране.За 10 години 5 пъти той "ще духа" на климатика да не замръзне, през останалото време климатика ще му духа...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе