Страница 148 от 238 ПърваПърва ... 98138146147148149150158198 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,206 до 2,220 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

aruba_man, никъде не е споменато че тези 30m² са без изолация, а и този от 3.4 номинал има максимално развъртане до 5, а този от 4.2 до 7.5. Мисля, че разликата хич не е малка. Разбира се, наистина може машината да се справи със задачата (говоря за това с 3.4), но нещата най-добре се решават след оглед и малко сметки, предвид топлозагубигте на помещението.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Само да допълня Сашо въпроснит потребител KFC първо си е взел климатика и след това е попитал, какво конкретно е мнението за този модел, освен големите разлики, които ти е посочил Сашо, като +50% по-висока максимална мощност.

4. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Нали това е целта, да не работи на макс, защото се тормози компресора. Плюс това развъртане е за не повече от 20 минути. За изолацията само предполагам. Човек който иска да отоплява 30 квадрата с климатик втора употреба, според мене 95% не е инвестирал в изолация. Просто мои наблюдения.

Eddy - нали и аз това казвам, че тези търговци, които са му продали климатика, 100% са му казали, че е 14-ка или 15-ка. Няма страшно, щом е за японския пазар, едва ли ще има грижи?! Първо казваш, че климатика на КлимаМаркет ще се тормози на максимална мощност, а сега, че японският има 50% повече. Ами нали и помещението му е по-голямо. Сигурно той няма да се тормози, щото е 100 волта. Нямам повече какво да добавя.

5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Дали е за японския пазар или за европейския пазар, грижи винаги може да има....

6. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Аруба дали някой има или няма изолация можеш лично него да питаш, аз лично не смея да интерпретирам како си мисли кучето ми в даден момент, само то си знае. Ако даден търговец на клими на 100В не е коректен и предлага климатици, които няма да свършат работа за дадено помещение, никога няма да ме чуеш да казвам, че е прав. А относно максимума, еми да точно когато имаш 50% по-висок максимум, са ти нужни 50% повече повече топлозагуби за да накараш машината да работи на макс. Когато едно жилище е ново и не е било обитавано, му трябва обикновенно повече мощност през първата зима, освен това е описано, че и пода всъщност е таван на проход, което допънително води до още една външна част за помещението. Друго нещо е, че ако монтираш машина от някого и след това ако не работи и той се съгласи да си я вземе и да монтира за негова сметка друга, ти се ограничаваш с избора на машините налични при него, защото надали някой ще се навие да ти продаде машина, да я монтира друг и след това първия да поеме гаранцията. Освен това колегата твърдеше, че при повечето марки 9 и 12 са еднакви, а разликите се амо софтуерни, може и при ЛКЕ-3 да е така, но доколкото аз съм запознат на 9 външното тяло е 34, а на 12 е 38кг или бая тежък софтуер ще да са направили на 12ката Айде със здраве от мен, аз спирам да пиша по темата, така или иначе както казах, няма аз да си харча парите, нито ще печеля пари

7. KFC
    KFC е офлайн

Тук е от
    Apr 2008

ДО Всички които се интерисуват!
    Климатика който съм закупил https://forum.setcombg.com/index.php...47986.812.html ще се постави в помещение 30 кв.м., стените са от 25 см тухли ютонг, дограмата е дървена със стъкло пакет. Три външни стени като двете имат остъклени тераси.
    Миналата година при 0 - 5 градоса външна температура стаята е затопляна до 23 градоса с две духалки.

8.  

9. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от KFC

Миналата година при 0 - 5 градоса външна температура стаята е затопляна до 23 градоса с две духалки.
    С това трябваше да почнеш онзи ден,за да няма ''Размисли и страсти.'' При все,че изолацията няма да ти е излишна-поне на тавана.

Цитат Първоначално публикувано от eddy
    Освен това колегата твърдеше, че при повечето марки 9 и 12 са еднакви, а разликите се амо софтуерни, може и при ЛКЕ-3 да е така, но доколкото аз съм запознат на 9 външното тяло е 34, а на 12 е 38кг или бая тежък софтуер ще да са направили на 12ката
    Теглото е така-по 34кг. са външните на 9 и 12ката,вътрешните са по 9кг.-абсолютно еднакви са по размер-само 12ката има 20г. повече фреон,като тока и дебита са повече-софтуерно.
    ето тук ги гледах.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    Теглото е така-по 34кг. са външните на 9 и 12ката,вътрешните са по 9кг.-абсолютно еднакви са по размер-само 12ката има 20г. повече фреон,като тока и дебита са повече-софтуерно.
    ето тук ги гледах.
    Значи е редно публично да се извиня за разликите, защото ги гледах в един друг сайт, а сега погледнах и в чужди такива и действително са по 34кг.

11. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от eddy
    Tъй като нямам намерение да ходя там където сте били, се радвам, че вече се връщате, но с двете си изказвания, поне ми посочихте къде със сигурност да не ходя.
    Мисля че май все пак трябва да идеш там откъдето Климамаркет се завръща!
    Него поне са го научили там, да проверява преди да поства.
    Ако искаш ми вярвай, ако искаш не, но ги разбира нещата. И си стои зад думата.
    Търговец не винаги е гадна професия.
    Чудя се защо никой друг не предлага такива "гадни " оферти - "Ако не те топли машината която ти продадох, ще си я взема обратно, и ще ти монтирам която си избереш друга безплатно?"
    Май точно с такива оферти си личи кой монтира и продава машини на които вярва?

12. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

А пък да видиш офиса във Вн, аз се корнах - плазмичка, вградена в една колона баш в оградата под открито небе. Ени рекламни клипове текат нонстоп. Е, музичката малко вдебиляваща тю-рю-рюююю, но все пак такава гъзария никоя друга фира във Вн не вади. Е големи сте бе, Клима маркет :rolleyes:

13. Тук е от
    Sep 2011

Объркан Привет отново от мен (стр.156)
    Май успях да ви вкарам в спорове (стр.157) заради онзи предложен от climamarket Панасоник - то е ясно, че няма да се купува той. Като за начинаещ и най-малкото съмнение води до автоматично изключване опцията.
    Колегата gnf предложи ето този Панасоник KIT-XE12-L/МKE-3 http://www.climamarket.bg/?p=517 още в началото, но никой не го подкрепи като модел. Уж 12-ка, по-голям от горната 9-ка....нещо се обърках

Хареса ми предложението на justify - Hitachi RAC/RAS 50FH7 http://invertorni.klimatici.zora.bg/...rac_ras_50fh7/

Имам следните "екзистенциални" въпроси:

С думи прости приблизително с колко е по-голяма консумацията на ток сравнено с тази 14-ка HITACHI RAS/RAC-D14EX3, предложена от aruba_man ? http://www.technomarket.bg/products/...ras-rac-d14ex3
    Виждам, че са си дали стойности и за двата, например в режим отопление 1660 W/h към 1.010 KW ( 0.115 - 1.300 KW)
    Абе интересува ме като краен резултат, осезателно много ли ще бъдат сметките за тока или ще има разлика в разумни граници? Споменах още в първия пост, за проблемите с актуването на сградата и гледам да не си го меря с Е-он-а

Намерих и по-малкия побратим на 50-ката: ето този Hitachi RAC/RAS 35FH6 http://invertorni.klimatici.zora.bg/...rac_ras_35fh6/ но пък сега гледам цената под 1000 и се чудя дали изобщо е подходящ за целта.

Ако ги сборим Hitachi RAC/RAS 35FH6 и HITACHI RAS/RAC-D14EX3 кой ще излезе победител?

Нова тактика и сигурен начин за по-голяма обърквация:

Ако приемем, че бюджета нарастне до 2000, то какви "нови хоризонти" се разкриват пред мен :rolleyes: и в какво отношение/характеристики ще се различават с посочените вече модели (освен ценово)?

14.  

15. Тук е от
    May 2011

Здравейте! Благодаря ви за отговорите, момчета.
    Бих искала да попитам още какво мислите за:
    - Fujitsu ASYG-12LE
    - Panasonic CS/CU-E12LUE-S
    - DAIKIN FJXN 50K

P.S. justify, между другото ника ми го измисли преди време колега от MastersTB и означава Приказната лейди, защото по това време качвах предимно приказки и детски филмчета )
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1317329508[/time]_________________________________________________

Оф, сбъркала съм го... PANASONIC CS/CU-E12LKE3

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от thefairylady
    Здравейте! Благодаря ви за отговорите, момчета.
    Бих искала да попитам още какво мислите за:
    - Fujitsu ASYG-12LE
    - Panasonic CS/CU-E12LUE-S
    - DAIKIN FJXN 50K

P.S. justify, между другото ника ми го измисли преди време колега от MastersTB и означава Приказната лейди, защото по това време качвах предимно приказки и детски филмчета )
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1317365460[/time]_________________________________________________

Оф, сбъркала съм го... PANASONIC CS/CU-E12LKE3
    Това беше първоначалният ми буквален превод(приказната лейди), тъй като при приказните герои и въобще в приказките рядко се превежда буквално, грабнах англисйко -българските речници и след 4 справки реших, че си Вълшебната фея(fairy).

По темата:

1. При вас в приказното царство не ви ли вълнува каква температура искате да поддържате в отопляваното помещение или просто си пожелавате и махвате с магическата пръчица...

2. Според мен хитачито което съм посочил горе е по-добре от тези които си написала в поста си, особено при това колебаещо и все още неясно температурно желание...

3 . Едни от най-екстремно студените температури в София са били през:

. - януари 2010г

- януари 2008г.

- януари и февруари 2006год. През февруари е "ударило" -25 градуса под нулата;

- февруари 2005г. една седмица сутрешните часове преди изгрев и малко след изгрева(около 6'00 часа до 9.00 часа) температурата е била около -20 градуса +- 2 градуса.

- януари 2003г. пада до -21градуса под нулата

-януари 2002г. -температурата 12 дни 'играе' между -8 градуса и -17 градуса под нулата, с два дни между тях от по -3 градуса, като преди него целия декември 2001година е с отрицателни температури.
    Има и доста други екстремни месеци, но много ми се спи.

Това са доста тежки условия за един климатик особено ако искаш 24-26 градуса.Ще му се налага да поддържа температурна разлика от 35-45 градуса и ако не достатъчно силен или ще студваш с него( и ако е постоянно на пълна мощност ще се счупи) или ще включваш по съвет на търговеца който ти го е продал "духалка да му помага", а може и изобщо да го изключиш защото може да се строши и ще се топлиш с духалки и други неикономични ел.уреди с които ще зарадваш на края на месеца ЧЕЗ...

Така че купувай силен климатик, за София е необходим.

П.П. Освен панасоника си объркала и името на дайкина, но така или иначе не струва пред хитачито.Не се вкарвай сама в някоя "ледена приказка " зимата...

Що не вземеш и ти да си премериш квадратурата на стаята, да не окаже в един момент, че Кумчо Вълчо е изял 5-6 квадрата от стаята ти...щото тогава тази 50-ка ще е въз/х голямичка....

========================================================

cerrone най -накрая ще пишеш ли колко да топли "кюмбето" зимата или ние да я караме на фантазия...

за 2000лв ....може би това

17. Тук е от
    May 2011

Ееее вие пък 2000...
    Ами някъде 23-24 градуса може би..
    хихи нищо не е изял Кумчо Вълчо - 25 квадрата си е помещението :D
    В Импас клима ни казаха, че Panasonic-а е мощен и с добри показатели, но се колебаем заради марката.

18. Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от justify

cerrone най -накрая ще пишеш ли колко да топли "кюмбето" зимата или ние да я караме на фантазия...

за 2000лв ....може би това
    justify Извинения, че отново съм пропуснал да спомена за желаната температура - все си мисля, че думата "топло" изчерпва всичко Но сега като се замисля то ние с жена ми имаме май-различни критерии, какво остава за другите... Да речем 23-24 градуса считат ли се в нормалния диапазон?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе