Ами той номинала му при +7 е 4,4, а тук при ниска температура дават 4,85, затова си мисля, че е на 100% натоварване.Абе, здраве да е.
Ами той номинала му при +7 е 4,4, а тук при ниска температура дават 4,85, затова си мисля, че е на 100% натоварване.Абе, здраве да е.
Колеги, зимата тропа на вратата и е време за нов климатик.Стая 12 кв.м. с външна изолация.Спрял съм се на следните модели:
Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-FD 25 VA
Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZJX-S
Toshiba Daisekai RAS-10 SAVP-E/B10SKVP-E
А тези двата:Mitsubishi Heavi SRK/SRC 25 ZJ-S
Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-GE25VA
Кой е по-надежден, по-тих и няма да ме изненада за Нова година!
Подходящи са ТОШО и МХ.МЕ е прекалено мощен.
Подкрепям Еди - тошибата ще пасне (може и RAS-10SKVP2-E), макар, че и тя е доста мощна...
+1 - Една 6-ка на Daiseikai е много гот.
Малко ъпдейт от пациента от 156 стр. Днес пообиколих магазините във Варна. Защо ли ми трябваше де - сега съм дори по-объркан от преди това
Тука ми "промихте мозъка" и ми насочихте вниманието към HITACHI RAS/RAC 50 FH7 и по-малкия му брат HITACHI RAS/RAC-D14EX3 - това и търсих.
HITACHI RAS/RAC 50 FH7 го намерих в Зора. За информация от Зора Варна - фирмите обслужващи различните марки климатици са: Хитклима, Климасистемс, Термоклима. Та реших да ги посетя да им разгледам и на тях вилаетите. Хитклима упорито я търсих, но така и не я открих - забутана е някъде в кв. Победа, ако изобщо има офис де. Климасистемс - хахаха, ми те на страницата си сами признават, че нямат офис. Термоклима са първенци с най-безвкусна реклама в моята класация - пост-социалистически напън някакъв http://www.termo-klima.com/cms1/phpT...3850rankov.jpg Тях поне ги намерих лесно, но комункацията с младежа на "афтър акне" възраст не беше особено лесна. Очевидно много малко хора съзнават, че правилния контакт с клиента е 50% от успеха и спечелването му.
Обиколих още 3-4 места и навсякъде ми бе вптълпено, че Хитачи са piece of crap, Панасоник - тц, И навсякъде, учудващо единодушно, сякаш се бяха наговаряли, ми бяха предложени три модела в диапазона около 1500 лв:
Mitsubishi MSZ GE 35 VA
Fujitsu Asya 12 LGC (бил миналогодишен модел, новите не стрували)
Toshiba 137 SKV-E
Шах и мат - поне за мен Някой гросмайстор да съветва тука.
И още нещо - не мога да разбера защо получавам различни отговори на въпроса за гаранционното обслужване на един и същ модел, предлаган на една и съща цена от 1650 лв - от "няма профилактични прегледи", през "всяка година по 40 кинта" до "само първата и третата година". Това последното - от официалния вносител на едната марка. То не знам колко глупав трябва да си да не избереш първия вариант и да не даваш пари "каждъй год".
В четвъртък съм планирал друг набег към нови фирми, така че ТРЕПЕРЕТЕ - Клиентът идва!
Рекламата на термото е повече от безвкусна...Мъка направо...
Аз от тези слагам Тошиба. Само ако внасяха 7-ца колко хубаво щеше да пасне на тази стая... един RAS-7PKVP-E - най-нисък минимум и достатъчен номинал и максимум, просто перфектният климатик за толкова малка стая. Иначе аз бих избирал между него и 20ZJX-S, не 25, няма смисъл. ZJ-S и GE-VA са вече надолу в класацията, но не са лоши модели като цяло, но слизаш в класа.Първоначално публикувано от lav4eto
По простата причина че Toshiba Daisekai RAS-10 SAVP-E/B10SKVP-E вече го няма бих ти препоръчал Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZJX-S .
lavsho, какво значи няма го.Спрян от производство ли,не се внася ли.Сега аз си харесвам този климатик и почва ходене по мъките.Имаш парите, а не можеш да го купиш.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1317789165[/time]_________________________________________________
Доколкото знам Toshiba Daisekai RAS-10 SAVP-E/B10SKVP-E е модел 2010,презимувал е,има добри отзиви,защо го няма в търговската верига.
ТОШО ДАЙСЕЙКАЙ ІІІ е модел от 2007 г. и вече не се прави.10-ката на ТОШО 6-а серия му е заместник, освен това гледам, че вечее на същата цена.
Скоро ще слагам клима,че времето застудява а се двоумя пред http://www.technomarket.bg/products/...ras-rac-d14ex3 и цената ме устройва 1200 с монтаж и http://invertorni.klimatici.zora.bg/...su_asyg_12lec/ 1300 с монтаж.Четох доста и за двата модела Фуджито било нов модел и само предположения дали ще е читав модел за отопление. Външн..тяло било леко и това може би е притеснително но имал индикатор за замърсен филтър. Интересното е че в Зора много го хвалят а пък намален...на 1500лв. нещо ми е съмнително.Четох за Хитака бил е около 1300-1400лв.което означава,че може да е стабилярка,разбрах че в ТМ са излъгали че имал АНТИБАКТЕРИАЛЕН ФИЛТЪР НАНО ТИТАНИУМ и ФУНКЦИЯ АВТОМАТИЧНО ПОЧИСТВАНЕ.Това е не чак толкова проблем.Та идеята ми е кой да взема от двата....БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ.....за съвет.....
Отнасяй Хитачито, минава като немски влак през селска гара покрай това Фуджитсу.
Сега ходих до ТМ оказа се че тоеа Хитачи горе споменатото от мен за 1200лв с монтаж,се оказа че е чиста 12- ка,така че Аруба май се ориентирам към Фуджито....