Страница 147 от 238 ПърваПърва ... 97137145146147148149157197 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,191 до 2,205 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

благодаря на justify за итересния линк с метеоданните
    по отношение на моите записи те са миродавни само нощем и ги водя от 26 август 2010 година от слънчевите колектори на покрива на сградата на ул. Славянска №11 (в светлата част на деня показанията не стават за работа като температурни измервания на температурата на околната среда)
    по отношение на моята обективност и професионализъм искам да кажа, че там, за където някои са тръгнали аз се връщам...
    по отношение на моето конкретно предложение искам да припомня, че при повечето фирми 9 и 12 са напълно еднакви климатици като единствената разлика е в софтуера (12-ката е малко по надута с обороти)
    тъй като си падам по експериментите бих предложил на конкретния клиент за му монтирам една такава 9-ка безплатно срещу ангажимента като стане във Варна -10 да ме покани заедно с останалите "специалисти" и тогава да видим кой колко струва - ако клиента е доволен - плаща, ако не демонтирам и правя безплатен монтаж на това, което той си избере...
    по-коректно от това не мога да предложа

2.  

3. Novice
    Тук е от
    Sep 2011

Здравейте,

Понеже смятам скоро да закупя климатици за две от стаите в апартамента реших да се допитам за съвети и препоръки:

1. Местоположение - Пловдив, панелен блок, полседен етаж , на скицата по-доло има разположение на въпросните стаи. Външните стени са с вътрешна изолация. Стените са с обикновена дървена дограма с изолация (добре опушена), като до година смятам да ги подменя с PVC.
    2. Стаите се използват за спални помещения, като квадратурата на стая 1 е 9 квадратни метра (25 кубични ) , а на втората е 15 квадратни метра ( 42 кубични )
    3. Приоритетите ми за избор на климатик бяха следните: Вътрешен и външен шум ( за втората стая особено ) , икономичност, качество , подръжка и сервиз (като от това ще зависи и фирмата от която ще ги закупя ). Климатиците ще се използват основно за отопление, както и за големите жеги през лятото. Желаната температура за достигане е: за първата стая между 22-24* , а за втората между 20-22* ( при средно зимно температури)
    4. Срадствата с които разполагам и мога да отделя са общо 2500 лв., като в тях трябва да влизат и разходите по монтажа.
    5. Линкове на климатиците на които се спрях и между които смятам да избирам са:

Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA http://www.**********************/klim...25va-817.html# - забелязах го на скоро и не открих много отзиви за него.

FUJITSU ASYG-09LE http://www.**********************/klim...09le-874.html# - някъде бях чел че имал странен шум в трабите при преминаването на фреона, но не съм сигурен дали беше за този модел.

Daikin FTX25JV http://www.**********************/klim...25jv-789.html# - чувал съм повече добри отзиви, както имам и пряки наблюдения.

HITACHI RAS/RAC-D10EX3 http://www.technomarket.bg/products/...ras-rac-d10ex3 - сложих го заради примамливите цени заедно с монтажа.

PANASONIC CS/CU-E9LKE http://www.technomarket.bg/products/...ic-cs-cu-e9lke -на пръв поглед изглежда добър.

[img width=800 height=432]http://i1095.photobucket.com/albums/i472/Gecata/Stai.jpg[/img]

PS : Също искам да попитам, дали въпросните марки Японски климатици, след като не са произведени в Япония са със занижено качество. Какти и за съвети за монтажа така че да не създава неконфорт при спане.

Благодаря предварително.

4. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от climamarket
    тъй като си падам по експериментите бих предложил на конкретния клиент...
    По-нагло изказване от търговец не бях срещал досега!

5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

bategeca, Добре дошъл във форума. Като гледам скицата, веднага виждам прилика с повечето апартаменти в ж.к. Тракия...За малката стая ти трябва модел отдаващ номинално на отопление 2.2~2.5 kW на отопление, а за по голямата 3.0~3.5 kW номинално. В тези граници е заложен % запас, ако външната температура се задържи по дълго време с отрицателни стойности. А в Пловдив, това се случва...В конкретната ситуация и предвидения бюджет, бих предложил Fuji Electric RSA-09LGC & RSA-12LGC като проблема с шума и страничните "явления" се решават с качествен монтаж.

6. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от climamarket
    ................
    по отношение на моята обективност и професионализъм искам да кажа, че там, за където някои са тръгнали аз се връщам...
    ...............
    Tъй като нямам намерение да ходя там където сте били, се радвам, че вече се връщате, но с двете си изказвания, поне ми посочихте къде със сигурност да не ходя.

Към bategeca според мен за Пловдив Aleksandars определено е твоят човек. Той може да ти предложи както на 220В, така и на 100В и да ти предостави възможност да си избереш най-доброто за парите и помещенията. Успех

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от eddy
    Според мен за Пловдив Aleksandars определено е твоят човек. Той може да ти предложи както на 220В, така и на 100В и да ти предостави възможност да си избереш най-доброто за парите и помещенията. Успех
    +1 Сашо е човека.

8.  

9. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    По-нагло изказване от търговец не бях срещал досега!
    що бе офертата не е за испускане. а и клиента ще е спокоен...

10. Тук е от
    May 2011

Здравейте!
    Предстои ни закупуване на инверторен климатик и бих искала да ви помоля за съвет.
    Става въпрос за апартамент в гр. София, старо строителство, на последен етаж с южно изложение, тухла, без изолация, дървена дограма.
    Стаята е спалня и хол, 25 м.2 с две външни стени (едната от които заемана от прозорец)
    Климатикът ще се използва предимно за отопление, а също така и за охлаждане.
    Стаята е много студена през зимата и е желателно да работи и при - 15 градуса и да бъде възможно по-безшумен
    Бюджет: 1500-1600 с монтаж

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от thefairylady
    Стаята е спалня и хол, 25 м.2 с две външни стени (едната от които заемана от прозорец)
    Стаята е много студена през зимата и е желателно да работи и при - 15 градуса и да бъде възможно по-безшумен
    Трудна задачка. Помисли, дали не можеш да отделиш още 300лв. Че в този бюджет си съвсем на границата.
    Ето ти две предложения все пак де:
    http://powerclima.com/index.php?page=details&id=82
    http://powerclima.com/index.php?page=details&id=14

П.С. Дето вика един форумен герой - преразгледай си бюджета или квадратурата.

12. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Здравейте!
    Здрасти-значи стаята не е разделена,а е общо помещение, както си го написал?Не пишеш какви температури желаеш да поддържаш,но определено ти трябва машина с номинал 4,2~4,4kw. мощност за тази студена стая.Погледни моделите на тези марки:шарп AY-XP12GHR,панасоник KIT-XE12-L/MKE-3,и тошиба RAS-137SKV-E3.Шарпа може да дойде стотина лева над бюджета,но си струва тук.Успех.

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Здравейте!
    Предстои ни закупуване на инверторен климатик и бих искала да ви помоля за съвет.
    Става въпрос за апартамент в гр. София, старо строителство, на последен етаж с южно изложение, тухла, без изолация, дървена дограма.
    Здрасти.
    Не си написала, каква температура искаш зимата да поддържаш, но като знам че си Вълшебната фея, то означава, че на студ си доста чувствителна, още повече споделяш, че едната страна е цялата с прозорци, зимата е студено и искаш да ти е топло-предполагам поне 25 градуса дори навън да е -15, то ти предлагам хитачи с мощност 6.3кв в номинал и върхова мощност в режим отопление 8.1 кв, което ще ти стигне дори в София да "ви дойдат на гости" -25 градуса заедно с дядо Мраз, Снежанка и Седемте джудежета .Ще трябва обаче да отделиш още 150-180 лева за монтаж.

За тези пари ще трябва да направиш някакъв компромис и той е в цената и в около 10-15% по голяма консумация от идеалния за тази стая климатик , който е близо 2350 с монтажа.

За 1500 лева в много студена стая за отопление на Вълшебни феи от приказките не виждам алтернатива на това хитачи като мощност, която да може да устиска при -15 да поддържа 24-25 градуса.Климатик с едноредов топлообменник и максимал от 5 кв като предложената тошиба абсурд да се справи.Шарпа и той няма да устиска на минусови температури и на приказните желания на Вълшебната фея-външното тяло му е 33 кг, а мощността 4 кв в максимум 5.7кв.

П.П. Само се да не довтасат Червената шапчица или Кумчо Вълчо...
    ... че този форум вече бактиса от тях...

14.  

15. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    що бе офертата не е за испускане. а и клиента ще е спокоен...
    Нали, и аз мисля, че е перфектна. Човекът си дава гаранцията. Интересно защо му скочиха на нож след като други, които предлагат 9-ки за 14-ки, с различни външни тела, различни дистанционни, крадат снимки на потребители от нета и т.н. са много добре приемани. Уфф, забравих, че те бяха на светлинни години.

16. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    що бе офертата не е за испускане.
    Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Нали, и аз мисля, че е перфектна.
    Вашите домове да не би да са филиали на БАН в Шумен и Силистра? Щом сте съгласни да Ви третират като опитни зайчета с различни експерименти ОК. Той само тава чака, някой като Вас да клъвне и да си направи експериментите

17. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Нали, и аз мисля, че е перфектна. Човекът си дава гаранцията. Интересно защо му скочиха на нож след като други, които предлагат 9-ки за 14-ки, с различни външни тела, различни дистанционни, крадат снимки на потребители от нета и т.н. са много добре приемани. Уфф, забравих, че те бяха на светлинни години.
    Офертата е веднъж, но след като скочиха точно тези няколко души беше предложена. Веднъж е и защото ако не топли точно когато навън е -10 и надолу и човека точно в момента няма свободна група за монтаж и демонтаж и трябва да се чака да кажем 10-на дни да се реагира, ще може поне на воля да се студува. Веднъж е и офертата защото когато сложим малък за помещението климатик и той в студените дни се пъне на макс или близо до макса компресора му се тормози и живота му намалява осезаемо, но както и преди това съм казвал, аз нищо не разбирам и моето мнение не би трябвало да е меродавно, а и аз моите пари си ги харча за каквото аз съм решил и така или иначе се допитвам само до няколко души тук от форума. Успех ви желая от мен и дано да имате все по-хубави такива оферти "веднъж"
    П.П има и други причини оферта да е "веднъж", но това все пак не е моя работа, не аз ще си харча парите

18. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Не виждам защо климатик с номинал 3,4 на топло да не топли 24 квадрата с изолация, след като такъв с 4,2 ще заспи в 30 квадрата без изолация:

https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg515215

Или в студените дни вторият няма да се пъне и няма да му се тормози компресора щото е на 100 волта?

П.С. Не се заяждам с никого, просто гледам да съм обективен.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе