... Сега остава пак да пита дали да го вземе?
... Сега остава пак да пита дали да го вземе?
http://www.finlux.eu/index.php?page=aboutfinlux
Ето ви история на марката от сайта им. От 1992 до 1996 г. са били част от Нокия, след това са били купени от компания в Хонг Конг.
ето ви и истината..............казва се финлукс,защото когато на човек му е студено той трепери=по-голямо съкращаване на мускулите=изразходване на повече енергия=на отслабване и за това ,който си вземе финлукс ще е финен и луксозен(слаб) а марката доставя точно това УДОВОЛСТВИЕ НА ЗАКУПИЛИЯ ГО,за това купувай смело,но не се хвали,че имаш КЛИМАТИК(освен ако от ЗОРА не ти платят)
Здравейте,
Необходима ми е помощ за избор на 2 климатика. Става въпрос за климатизация на 2 стаи. Говорим за София като местоположение и ще се ползват като основно средство за отопление
Едната е 6.1х3.4х2.6 или 55 куб.м. изложение югозапад. 1 външна стена. Използва се като детска стая.
Втората е 5.3х3.4х2.6 или 47 куб.м. изложение североизток. 1 външна стена Използва се като всекидневна.
Апартамента е със външна изолация и сменена PVC дограма изцяло вътрешен.
През изминалата зима и двете стаи бяха отоплявани с духалки 2 КВ. като в най-студените дни са работели до 50% от ремето и е поддържана температура 20-22 градуса.
Смятам да прекарам климатиците през програмата за енергийна ефективност та говорим за нови инвертори клас А и нагоре.
Бюджета с който ще разполагам е до 3к с монтажа.
Къде я видя тая програма за енергийна ефективност?Доколкото знам такава няма отдавна.
А иначе 2 от тези ще ти паснат идеално: http://www.bulclima.com/klimatici-i-...shb09ld-plasma
хехе, и аз да знам нещо, което ти не знаеш в този форум Има такава програма - току-що я подновиха,като всяка банка си има списъци с какво и що финансират и съответните изисквания. Да се разходи до обслужващата му банка и да пита - ако в неговата няма, щото не всички предлагат програмата, ще му кажа къде има. Ех, и аз веднъж да помогна с положително мнение във форума, че досега само "спасявам" желаещите да си купят ЛДЦ-та от една определена фирмаПървоначално публикувано от bobovo
Вярно е, програмата пак започва.
Ами аз, не знам за това и питах човека къде я е видял.Но щом са я пуснали пак това е супер.
В момента само Райфайзен банк работи с програмата, скоро се очаква да започне и Прокредит банк. Програмате е продължена до юли 2014 година.
Та на въпроса 3.6 кв номинал би ли ми бил достатъчен за споменатите помещения?
Аха! Днес ходих до Прокредит по други дела и момите там любезно ме "светнаха", че банката стартира програмата отново. Вече имам 2 изплатени такива кредита в кредитното си досие, ама що да не се гмурна пак? Само да не се удавяПървоначално публикувано от stanly_v
здравейте предстои ми монтаж на климатик за сега нямам външна топло изолация но мисля да слагам дайте съвет първо изолацията ли да направя, или да монтирам климатика и после върху изолацията да монтирам външното тяло.Заради вибрациите на външното тяло кога ще са по малки и по осезаеми.
При добре изработена изолация, с необходимите качествени материали /плътност на платната, качествена шпакловка и мазилка/, монтажа върху нея не е проблем.
Здравейте, чета обаче нещо не мога да схвана. Търся си климатик за южна стая, вътрешна, топла 17.5 квадрата с PVC, тухла. По мои сметки номинална мощност търся около 3.2. Обаче все си харесвам хиперинвертори, на които пише ном. мощност 2.2. Ето пример http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=244. Там обаче пише, че е подходящ за тези квадрати, за които търся климатика. Та въпросът ми е: става или не това за мен, и как хем е за повече квадрати, пък е с по- малка мощност? Благодаря.
Малък ще е, търси номинал поне 2,8, но от по-високия клас на марките.За тези 100 волтови машини и конкретните модели може да попиташ в темата за 100 волта, има хора, които са наясно с моделите и възможностите, понеже има базови модели със занижени показатели има и върхови, които ще ти свършат работа.Тази машина е модел от 2009 г., но са объркали максималното топлоотдаване, което е 3,6.